Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης και η Μάρω Ραζή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης και η Μάρω Ραζή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μια ιδιαίτερη και «οικογενειακή» συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη

2 Δεκεμβρίου 2010. Ιδιαίτερη, γιατί ο Βαγγέλης Μπουντούνης και η Μάρω Ραζή γιορτάζουν τα είκοσι χρόνια που άρχισαν να παίζουν μαζί. Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στις 6 Μαΐου 1990.


Η συναυλία αυτή με τίτλο «Ρεσιταλ για δύο» ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε βινύλιο και σε CD από τον «Σείριο» του Μάνου Χατζιδάκι. Από τότε ο Βαγγέλης Μπουντούνης και η Μάρω Ραζή έχουν κυκλοφορήσει οκτώ CDs.


Το πρόγραμμα του πρώτου  μέρους στην συναυλία του Μεγάρου περιλαμβάνει σταχυολόγηση αυτών των ηχογραφήσεων και κάποιων που πρόκειται να κυκλοφορήσουν:

 

«Ένα για τραγούδι για τον Μάνο» (Μάνος Χατζιδάκις),“Let it Beatles»(…The Beatles) «Κάποτε στην Ανατολή» (Βασίλης Τσιτσάνης),«On the Rocks” (Μπαλάντες της δεκαετίας του 70 –Paul Simon ,Bob Dylan).


Επίσης περιλαμβάνει δύο συνθέσεις του Βαγγέλη Μπουντούνη (Αγγελική, Taxim) καθώς και δύο διασκευές του ίδιου από το πιάνο (Σονάτα του Σεληνόφωτος-L. Beethoven, Νυκτερινό Op.9 –Fr. Chopin)


Στο Δεύτερο Μέρος η συναυλία γίνεται πιο «οικογενειακή» γιατί θα εμφανιστούν ως κουαρτέτο μαζί με τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη και την βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη.

 

Επειδή το σχήμα αυτού  του  κουαρτέτου είναι ασυνήθιστο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διαθέσιμο ρεπερτόριο, ο Βαγγέλης Μπουντούνης έκανε διασκευή σε γνωστά έργα συνθετών της παγκόσμιας φιλολογίας (Nikolo Paganini,Heitor Villa Lobos, Astor Piazzolla) για βιολί , τσέλο και δύο κιθάρες. Επίσης, με αφορμή την συγκεκριμένη συναυλία και το συγκεκριμένο σχήμα έγραψε μια τετραμερή σουίτα (Blue suite) που θα παιχθεί σε πρώτη εκτέλεση

Σχετικές ειδήσεις
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Οι πόλεις της μουσικής - Λονδίνο: συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
17.11.2016 10:17
Ένα από τα πιο αγαπημένα και συγκινησιακά φορτισμένα Kοντσέρτα για τσέλο, είναι το, πλήρες σε πηγαίο λυρισμό του και «εξομολογητική» διάθεση, Κοντσέρτο του Άγγλου σερ Έντουαρντ ‘Ελγκαρ. Ενταγμένο στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παραδίδεται στο σολιστικό ταλέντο του Α΄κορυφαίου τσελίστα της Ορχήστρας Γιάννη Τσιτσελίκη.
Οι πόλεις της μουσικής - Μόσχα: συναυλία από την ΚΟΑ με τον Ούρος Λάγιοβιτς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 15:47
Ο σπουδαίος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς που ενθουσίασε το φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό στις προηγούμενες συνεργασίες του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιστρέφει και πάλι στο πόντιουμ της Ορχήστρας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
100 Κιθάρες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού
27.07.2016 10:17
Οι 100 Κιθάρες, ο Βαγγέλης Μπουντούνης, η Μάρω Ραζή και 300 περίπου συντελεστές – χορωδοί, σολίστες, ερμηνευτές - τιμούν την μαγεία της κιθάρας και της μουσικής με μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Μνήμη: Συναυλία του Ex Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.03.2016 14:56
Το Ex Silentio παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου Adagio - Μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα, τη συναυλία Μνήμη.