Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μπαμπάς ξαναπεθαίνει Παρασκευή...

Ο Μπαμπάς ξαναπεθαίνει Παρασκευή...
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία των Ρήγα - Αποστόλου , «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά, στο θέατρο Αθηνά αυτή τη φορά, ανανεωμένο και με πολλά νέα στοιχεία και στο κείμενο και στη σκηνοθεσία .

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία των Ρήγα - Αποστόλου, «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά, στο θέατρο Αθηνά αυτή τη φορά, ανανεωμένο και με πολλά νέα στοιχεία και στο κείμενο και στη σκηνοθεσία.

Τα ερωτήματα είναι υπό συζήτηση και φέτος. Ερωτήματα ζωής και θανάτου, ή απλώς μόνο ζωής ή μόνο θανάτου...

Για παράδειγμα, οι απαντήσεις που μας δίνονται από τη μαύρη κωμωδία των Ρήγα – Αποστόλου, προέρχονται από τα εξής ερωτήματα: «Γιατί οι νεκροί προτιμούν τις τυρόπιτες κουρού; Πότε μιά μοιρολογίστρα τρίζει; Τι αριθμό έχει το Εκατό; Πόσο κοστίζει ένας χρυσελαφάντινος Κούρος στους Γαργαλιάνους; Γίνεται να κλάψεις λάθος άνθρωπο κι αν ναι ποιός είναι αυτός; Γιατί έχει θεριέψει η ομοφυλοφιλία στην επαρχία; Βγάζει καλή φούντα η Καλαμάτα; Μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους δύο γυναίκες του Life Style; Μήπως να τον φάμε; Ο γέρος τον βίδωνε τον γλόμπο; Επιστρέφει κανείς πορτοφόλι στην Ελλάδα; Χάνουμε τελικά 21 γραμμάρια όταν πεθαίνουμε; Εσύ είσαι το τυπάκι που έλεγε ο Λευτέρης; Είχε ο Νέστορας - ο παλιός - εξοχικό ανάκτορο;».

Αν οι ερωτήσεις σας φαίνονται παράξενες, προετοιμαστείτε για τις απαντήσεις που δίνονται.

Η παράσταση , που ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά φέτος, έχει ήδη σημειώσει τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία. Ανέβηκε σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας, όπως στο θέατρο ΗΒΗ για δύο χρόνια και στο θέατρο «Λαμπέτη» που το απολαύσαμε την τρίτη χρονιά. Το καλοκαίρι του 2007 παρουσιάστηκε σε όλη την Ελλάδα, σε μια θριαμβευτική περιοδεία , ενώ παράλληλα ανέβηκε στην Κύπρο από το Σατιρικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, με πρωταγωνίστρια την ίδια,. Έχει παρουσιαστεί, επίσης, σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα από τις θεατρικές ομάδες των φοιτητών.

Πρωταγωνιστούν οι: Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Πασχάλης Τσαρούχας, Βασιλική Ανδρίτσου, Σοφία Βογιατζάκη, Τζένη Διαγούπη, Πένυ Σταθάκη, Μάνος Τσότρας, Φώτης Σπύρος, Γιάννης Μάνιος και ο Γιάννης Αιβάζης. Η σκηνοθεσία, φυσικά, του Αλέξανδρου Ρήγα.

Info
Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή
Πρεμιέρα: 25 Οκτωβρίου, στις 21:30
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10
Τηλ: 210 82 37 330, 210 82 38 698
Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20.30
Πέμπτη 20.30
Παρασκευή 21.30
Σάββατο (λαική απογευματινή) 18.00 και 21.15
Κυριακή 18.00 και 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία 24 ευρώ, Θεωρείο 22 ευρώ, Λαική/Φοιτητικό 18 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
ΙRAQ - 9 τόποι επιθυμίας, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον
07.11.2016 13:09
Η θεατρική επιτυχία του off-Broadway «ΙRAQ – 9 τόποι επιθυμίας» της πολυβραβευμένης συγγραφέως Heather Raffo, ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή Εργοτάξιον το Νοέμβριο του 2016 , σε σκηνοθεσία της Μαρίας Τσαρούχα.
Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή, των Ρήγα - Αποστόλου στο Θέατρο Ριάλτο
24.10.2016 12:03
Η παράσταση Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή, μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες της σύγχρονής θεατρικής Αθήνας, ξαναέρχεται δυναμικά φέτος το χειμώνα, στο ανακαινισμένο θέατρο Ριάλτο, με έναν μοναδικό-επετειακό θίασο να προσφέρει άφθονο καθαρό γέλιο και διασκέδαση.
Ελευθέριος Βενιζέλος, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές - Γιάννης Μόρτζος
12.10.2016 14:41
Η παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Ελλάδας θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος.
BAM – BAM! των Ray Cooney & John Chapman για 3η σεζόν στο Χυτήριο
19.05.2016 12:59
Η ξεκαρδιστική κωμωδία BAM BAM, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα συνεχίσει να παίζεται για ΤΡΙΤΗ σεζόν στον υπέροχο καλοκαιρινό κήπο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη σε περιοδεία
12.05.2016 15:27
Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης. Παίζουν επίσης ο Τάσος Γιαννόπουλος και ο Αλμπέρτο Φάϊς, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.