Το Θέατρο κούκλας «Tα φτερά του μύθου» παρουσιάζει το έργο «Το Όνειρο του Μολυβένιου Στρατιώτη» στο Gasbah hall από τις

5/12, κάθε Κυριακή στις 12.00 π.μ για 5 μόνο παραστάσεις.

 «Το Όνειρο του Μολυβένιου Στρατιώτη», είναι μία διασκευή του γνωστού παραμυθιού του Άντερσεν «O μολυβένιος στρατιώτης», για το κουκλοθέατρο.

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης έρχεται σαν δώρο σ’ ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια. Ανάμεσα σ’ αυτά και η Χορεύτρια με τον πύργο της που  εξουσιάζεται από τον κακό Φασουλή.

Ο Στρατιώτης γοητεύεται από την Χορεύτρια… όταν ανάμεσα τους μπαίνει ο Φασουλής και τον βάζει σε μια περιπέτεια που θα τον οδηγήσει στη φωτιά…

Ξυπνώντας θα καταλάβει ότι όλη αυτή η περιπέτεια ήταν ένα όνειρο, τόσο έντονο που αναζητά το νόημα του. Συνειδητοποιώντας το τελικά, αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να προτάξει τα θέλω του. Κατορθώνει έτσι να αποδυναμώσει τον Φασουλή και να βρεθεί ξανά με τη Χορεύτρια.

Μια ιστορία μέσα από τον κόσμο των παιχνιδιών που μιλάει για τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξουμε τη ζωή μας και να τη κάνουμε αυτή που θέλουμε και μας αξίζει.

 
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαχρήστου
Διασκευή του μύθου: Κλώντ Λωράν
Σκηνογραφία: Σπύρος Παπαχρήστου
Εμψύχωση: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Σπύρος Παπαχρήστου
Φωτισμός: Απόστολος Στράντζαλης
Μουσική επιμέλεια: Δήμος Λιβιτσάνος
Χειριστής κονσόλας Ελισσαίος Βλάχος
     
   
Μετά την παράσταση ακολουθεί παιδικό εργαστήρι υπό την επιβλεψη της ομάδας Τα Φτερά του Μύθου. Τα παιδιά κατασκευάζουν μία χάρτινη κούκλα (μια χορεύτρια τα κορίτσια και ένα ψάρι ή ένα στρατιώτη τα αγόρια). Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι περίπου 1 ώρα.

Δηλώστε συμμετοχή εγκαίρως γιατί οι θέσεις για το εργαστήρι είναι περιορισμένες.

Στον κάτω όροφο του Gasbah Hall λειτουργεί καφέ και εστιατόριο. Εκει, οι γονείς μπορούν να απολαύσουν λίγη ώρα ησυχίας στη διάρκεια της παράστασης ή/και του παιδικού εργαστηρίού, αν το θελήσουν. Επίσης στο ίδιο χώρο σερβίρονται επιλεγμένα παιδικά μενού για όσους θέλουν να παραμείνουν μετά το τέλος των εκδηλώσεων.