Πέντε από τα καλύτερα Νορβηγικά συγκροτήματα σας προσκαλούν σε ένα διήμερο γεμάτο Surf και Garage Punk τρέλας! Ετοιμαστείτε για ένα

πραγματικό ολοκαύτωμα στο AN CLUB, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου!

Το πρόγραμμα του διημέρου διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου

THE CROOKS / THE MOBSMEN / TORQUEFLITE / DEATH BY UNGA BUNGA

Death by Unga Bunga

«Με συγκροτήματα όπως The Yum Yums, The Cosmic Dropouts και The Lust-O-Rama να συνδέονται με το όνομά του, δεν είναι μυστικό ότι το Moss είναι μία από τις σημαντικότερες πόλεις στη Νορβηγία, όταν πρόκειται για garage-rock.

Και τώρα, μετά από μια μεγάλη περίοδο χειμέριας νάρκης, έρχεται μια ομάδα νέων, σοβαρά ταλαντούχων αγοριών, που μαζεύοντας τα απομεινάρια που άφησαν οι πρωτοπόροι – μας δείχνουν πραγματικά πια είναι η ουσία και η ατελείωτη ενέργεια του garage-rock! Με το όνομα τους που προέρχεται από τη λατρεία τους στο κλασικό άλμπουμ των The Mummies, αυτοί που γνωρίζουν της Μούμιες θα ξέρουν και τι να περιμένουν από αυτό το συγκρότημα!

Αυθεντικό, σέξι, ελκυστικό και τρομερά αναζωογόνητικο rock\’n\’roll, μεταφέροντας την κληρονομιά από τους 13th Floor Elevators, The Sonics, The Yardbirds, Billy Childish, Los Saicos και Lux Interior σε προσωποποίηση, και συνδυάζοντάς το με τους Troggs, The Easybeats, Berry & the Remains καθώς και τη νορβηγική μπάντα του εξήντα The Pussycats.

Το ότι ο frontman της μπάντας, επίσης μοιάζει, σαν τον αδάμαστο «υιοθετημένο» απόγονο του αξέχαστου Sky Saxon από τους The Seeds, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί εναντίον τους. \”- Egon Holstad

The Mobsmen

Είτε κάνετε σερφ στα κύματα της Καλιφόρνια ή στα φιόρδ της Νορβηγίας, αυτό είναι το πραγματικό πράγμα! Μια από τις πιο συναρπαστικές νέες ομάδες που χτύπησε τη σύγχρονη μουσική σκηνή, και το νεανικό κοινό χορεύοντας ξεσπάει πραγματικά στο συναρπαστικό ήχο τους.

Εμπνευσμένοι από την κλασικές ινστρουμένταλ σερφ μπάντες όπως οι Original Surfaris, Fender IV, The Pyramids, Eddie & the Showmen καθώς και από τις δικές τους επιτυχίες, όπως το Cicero Comet, Chunkje και Tandenborstel οι Mobsmen είναι τώρα έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο με τον reverb χαρακτηριστικό ήχο σερφ τους!

Οι ταυτότητες των μελών του συγκροτήματος είναι δύσκολο να διαπιστωθούν, αλλά οι φήμες λένε ότι είναι μέλη από διακεκριμένες μπάντες beat και surf. Δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρο, πάντως, δεδομένου ότι πάντα εκτελούν τα κονσέρτα τους μασκοφορεμένοι!

Torqueflite

Torqueflite = Μηχανοκίνητο καυτό surf με πολύ ενφλεύκτο καύσιμο απο garagerock! Οι τύποι ντυμένοι σε στολές συνεργίου και εξοπλισμένοι με κράνα, δίνουν πάντα το καλύτερο τους για να φέρνουν το πλήθος ακριβώς μέσα στην αγωνιστική πίστα, σπάζοντας πάντα καινούργια ρεκόρ!

Με τους Jimmy the Greek/κιθάρα, Max Torque/κιθάρα, Audun Automat/τύμπανα, Geir GasControl/ μπάσο, Simen Lasse Kongo/κιθάρα και Bernt Farfizator/organ θα αφήσουν πισώ τους σημάδια από καμμένο λάστιχο με μυρωδιά από Link Wray, Dick Dale, Sonics, Cramps, Bambi molesters, The Ventures, Los Plantronics, Lords of Altamont και Fuzztones! Ετοιμαστείτε για γκάζι σανίδα, να τρυπάει το πάτωμα!

The Croocks

Μία μπάντα από την Αθήνα ,που βασικό της γνώρισμα είναι το ότι και τα πέντε μέλη της (Ιων κιθάρα, Γιώργος φωνή, Φώτης τύμπανα, Σταύρος μπάσο, Αλεξ πλήκτρα) έχουν χαρακτηριστικά ψυχολογικά προβλήματα. Παίζουν μουσική ,βασικά θεραπευτικού χαρακτήρα και το κοινό συνήθως τους λυπάται αρκετά, ώστε να πηγαίνει ξανά και ξανά στις συναυλίες τους.
 
 

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

BURT ROCKET / THE MONGRELETTES / DEATH BY UNGA BUNGA / THE LAUNDERETTES

Launderettes

Οι Launderettes είναι πέντε φοβερά κορίτσια που παίζουν ακατέργαστο 60s garagerock. Βρήκαν ο ένας τον άλλον στο Όσλο της Νορβηγίας, μέσω του κοινού πάθους τους για το fuzz, farfisa και φρενίτιδα. Κατά τα τελευταία χρόνια οι Launderettes έχουν παίξει εκατοντάδες συναυλίες και έχουν κάνει αρκετές κυκλοφορίες δίσκων τόσο στη Νορβηγία όσο και στο εξωτερικό. Έχουν μοιραστεί αξέχαστες εμπειρίες από περιοδείες σε μικρότερες και μεγαλύτερες πόλεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η ζωή στο δρόμο τους έφερε πιο κοντά σαν φίλους και σαν μουσικούς. Το 2007 το συγκρότημα συνπτύχθηκε με μεγάλη χαρά στην garagefamily του Little Stevens στο Wicked Cool Records. Και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο εκεί, Fluff\’n\’Fold, The best of The Launderettes. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2010 το συγκρότημα πήγε και πάλι στο στούντιο, και αυτή τη φορά το πρώτο single από το νέο δίσκο τους, θα κυκλοφορήσει φυσικά σε καυτό τραγανό βινύλιο!

The Mongrelettes

Οι The Mongrelettes, μια σχεδόν εξολοκλήρου θηλυκή μπάντα, δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από 4 κορίτσια και 1 αγόρι. Παρόλη την μικρή διάρκεια ζωής τους, έχουν τραβήξει την προσοχή για τις συνθετικές ιδέες τους και τη φρέσκια παρουσία τους και έχουν κατακτήσει το σεβασμό αλλά και την περιέργεια του σχετικού-και μη κοινού.

Οι επιρροές στον ήχο και τις συνθέσεις τους προέρχονται κυρίως από την αμερικάνικη garage σκηνή των μέσων του 60, αλλά και από άλλες δυνατές πηγές, όπως η γαλλική και ελληνική ποπ σκηνή του 60, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις και προσομοιώσεις του garage/psyche ήχου από τα 80s ως σήμερα.

Οι Death by Unga Bunga στους οποίους αναφερθήκαμε παραπάνω και ο Burt Rocket

O Burt Rocket γεννήθηκε στo Arendal στη νότια ακτή της Νορβηγίας, έχει παίξει κιθάρα και πλήκτρα στους The Rockets, The Tremolo Wankers και The Mobsmen αντίστοιχα. Έχει επίσης εμφανιστεί ζωντανά στη σκηνή με τις νορβηγικές μπάντες The Beat Tornados, Los Plantronics και Torqueflite σε διάφορες περιπτώσεις, καθιστώντας τον ως έναν από τους ισχυρότερους διεκδηκητές για τον τίτλο \”ο Kingpin, της νορβηγικής Instrumental Σκηνής\”!