Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Γουίλιαμ Νταλρίμπλ: Ιερή Ινδία, εννιά ζωές, εννιά ιστορίες

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Γουίλιαμ Νταλρίμπλ: Ιερή Ινδία, εννιά ζωές, εννιά ιστορίες
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το λογοτέχνημα του Γουίλιαμ Νταλρίμπλ, με τίτλο Ιερή Ινδία, εννιά ζωές, εννιά ιστορίες ...

Πρόκειται για ένα κράμα δημοσιογραφίας, ανθρωπολογίας, ιστορίας και ιστορίας των θρησκειών γραμμένο ως λογοτέχνημα.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας βουδιστής μοναχός παίρνει τα όπλα για να αντισταθεί στην κινεζική εισβολή στο Θιβέτ – και ύστερα περνά όλη του τη ζωή προσπαθώντας να εξιλεωθεί• μια μοναχή δοκιμάζει τη δύναμη της αποστασιοποίησής της παρακολουθώντας την καλύτερή της φίλη να οδηγείται στον θάνατο μέσω της νηστείας• ένας επιτυχημένος επαγγελματίας εγκαταλείπει την καριέρα του και γίνεται περιπλανώμενος μοναχός... Εννιά άνθρωποι που σφυρηλατούν τη δική τους, ξεχωριστή σχέση με τη θρησκεία, εννιά αλησμόνητες ιστορίες.

Ο διάσημος συγγραφέας Γουίλιαμ Νταλρίμπλ φωτίζει τη νέα εποχή της ταχύτατης οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας, που φέρνει ραγδαίες αλλαγές στην κοινωνία και στις θρησκευτικές πρακτικές της.

 

Ο Βρετανός Γουίλιαμ Νταλρίμπλ εργάστηκε ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Independent. Το πρώτο του βιβλίο, In Xanadu –ελληνική έκδοση: Στα βήματα του Μάρκο Πόλο (Πατάκης, 2003)–, απέσπασε το βραβείο του Σκοτικού Συμβουλίου Τεχνών. Το 1989 πήγε στο Νέο Δελχί, όπου μένει μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει ακόμα το βραβείο καλύτερου νέου βρετανού συγγραφέα των Sunday Times. Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Ταξίδι στη σκιά του Βυζαντίου (Ωκεανίδα, 2000).

 

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.