Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αλήθειες για τον πόλεμο

Αλήθειες για τον πόλεμο
Η εταιρεία θεάτρου Πρώτες Υλες παρουσιάζει το έργο «Σκληρά και Τρυφερά». Ένα έργο στο οποίο αποκαλύπτονται η πολιτική υποκρισία και η συναισθηματική τρομοκρατία του σύγχρονου κόσμου.

Η εταιρεία θεάτρου Πρώτες Υλες παρουσιάζει το έργο «Σκληρά και Τρυφερά». Ένα έργο στο οποίο αποκαλύπτονται η πολιτική υποκρισία και η συναισθηματική τρομοκρατία του σύγχρονου κόσμου.

Το έργο του Μάρτιν Κρίμπ «Σκληρά και Τρυφερά» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ στην Αγγλία έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Ο Κρίμπ πήρε το μύθο των Τραχίνιων του Σοφοκλή, την αρχαία ιστορία του γάμου και της βίας, και την μετέφερε στο σύγχρονο παγωμένο κόσμο. Κάπου μακριά δίνεται μια μάχη, που καταστρέφει μια ολόκληρη πόλη.

Η ηρωίδα του έργου, η Αμέλια, μένει ξάγρυπνη περιμένοντας νέα από τον άντρα της, τον μεγάλο Στρατηγό. Η μάχη φαίνεται πως θα είναι δική του. Όμως, καθώς τα κίνητρα αυτού του πολέμου αρχίζουν να διαφαίνονται ανησυχητικά προσωπικά, η γυναίκα του απελπίζεται στην προσπάθειά της να κρατήσει την αγάπη του.

Το έργο αποτελεί μία έρευνα για την τραγωδία του πολέμου, ειδικότερα κάτω από το πρίσμα του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας. Ο πόλεμος ήταν πάντα και θα είναι για πάντα μια τραγωδία, που η φύση της αφορμής και της αιτίας δεν θα αλλάξει ποτέ. Το «Σκληρά και Τρυφερά» λειτουργεί σαν μια διαρκής υπενθύμιση πως η πρώτη απώλεια σε έναν πόλεμο είναι η αλήθεια.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ερρίκος Λίτσης, Ελευθερία Γεροφωκά, Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου, Μαρία Μπρανίδου, Χρίστος Λύγκας, Ευαγγελία Καπόγιαννη, Στάθης Κόκκορης, Ράσμη Σούκουλη, Λεωνίδας Μαράκης. Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Λύγκα.

Info
Σκληρά και Τρυφερά, του Μάρτιν Κρίμπ
Εταιρεία Θεάτρου Πρώτες Υλες
Μοσχονησίων 36, Πλ. Αμερικής, τηλ.: 210 8661168
Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου

Σχετικές ειδήσεις
1984, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
11.11.2016 11:34
1984. Το προφητικό μυθιστόρημα-σταθμό για την πολιτική σκέψη του 20ού αιώνα παρουσιάζει η εταιρεία Λυκόφως από τις 2 Δεκεμβρίου στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά την μεγάλη επιτυχία του Φάουστ.
Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
03.10.2016 15:50
Με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου» αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του προγράμματος «Thucydides Dramaticus: The Theater of War» που διοργανώνει το Hellenic Education & Research Center, με σκοπό την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική συνάντηση ανθρώπων από τρεις ηπείρους.
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.
Ο Ορέστης σε μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη στην Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
24.03.2016 11:31
Η Εταιρεία Θέατρου Χώρος παρουσιάζει τον Ορέστη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.