Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησε το αστυνομικό μυθιστόρημα της Λεόνι ΣουάνΤο ξύπνημα των αμνών …

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στη λοφοπλαγιά ενός ειδυλλιακού ιρλανδέζικου χωριού, του Γκλένκιλ, ένα κοπάδι πρόβατα συγκεντρώνεται γύρω από ένα πτώμα. Ο νεκρός είναι ο αγαπημένος τους ποιμένας, ο Τζορτζ. Δεν πρόκειται για συνηθισμένα πρόβατα βέβαια. Είναι ιδιαίτερα έξυπνα και γνωρίζουν τους τρόπους των ανθρώπων, καθώς ο Τζορτζ συνήθιζε να τους διαβάζει πριν κοιμηθούν. Τώρα πρέπει να αναλάβουν δράση και να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας του. Αρχηγός τους η μις Μαπλ, το εξυπνότερο πρόβατο στο Γκλένκιλ, και βοηθοί της το υπόλοιπο κοπάδι, μεταξύ των οποίων η Κορντέλια, που αγαπά τις παράξενες λέξεις, και ο Οθέλος, ένα κριάρι με σκοτεινό παρελθόν.  

Οι έρευνές τους θα τους οδηγήσουν μπροστά σε κάποια αγωνιώδη ερωτήματα -Γιατί ο Τζορτζ έδενε κάτω από τις κοιλιές τους πακετάκια πριν διασχίσουν το λιβάδι; Ποιανού το αίμα έχει στα χέρια του ο Χαμ ο χασάπης;- καθώς και σε κάποιες αποκαλύψεις για τον ακατανόητο κόσμο των ανθρώπων αλλά και για την ίδια τη φύση των προβάτων.

Η Λεονί Σουάν (ψευδώνυμο) γεννήθηκε το 1975 στα περίχωρα του Μονάχου. Σπούδασε φιλοσοφία, ψυχολογία και αγγλική λογοτεχνία στο Μόναχο. Το Ξύπνημα των αμνών είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, που έκανε πάταγο στον γερμανόφωνο χώρο αλλά και διεθνώς. Ζει σήμερα στο Βερολίνο.