Κυκλοφορεί από την ΕΜΙ η νέα δισκογραφική δουλειά του Φίλιππου Πλιάτσικα, που τιτλοφορείται «Την αλήθεια να πω». Είναι ένας καλλιτέχνης που

δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά, έχει δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα.

Χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και σειρά sold out συναυλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Συνεργασίες με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το καλλιτεχνικό κάδρο του Φίλιππου Πλιάτσικα.

Το album «ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΩ» περιλαμβάνει 15 τραγούδια, μέσα από τα οποία καταθέτει τη δική του αλήθεια, τη δική του πραγματικότητα. Τραγούδια τα οποία περιγράφουν το σήμερα τόσο ηχητικά όσο και θεματολογικά και φέρουν το πάντρεμα διαφορετικών ειδών μουσικής από διάφορα σημεία του πλανήτη.

Στο album συμμετέχουν ο Βασίλης Καρράς, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο MC Yinka.

Όπως σε κάθε του δισκογραφικό βήμα, έτσι και σ’ αυτό, έχει δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα στην παραγωγή και τον ήχο του. Η μουσική όλων των τραγουδιών ανήκει στον Φίλιππο Πλιάτσικα. Στίχους, εκτός από τον ίδιο, έχουν γράψει οι: Ντέπη Χατζηκαμπάνη, Σταύρος Σταύρου,  Χρήστος Κουλιανός, Κωνσταντίνος Τζάνος, MC Yinka, Άντρη Θεοδώρου και ο Βασίλης Καρράς.

«Αυτή η εποχή μπερδεύει τη σκέψη και κυρίως την κρίση μας. Περνάνε τα φώτα της ευκολίας, της ταμπέλας, ή της εκ του ασφαλούς  επανάστασης από δίπλα και σου κλείνουν το μάτι πονηρά. Έρχεται όμως πάντα η ουσία με τρόπους χαρούμενους ή θλιβερούς να σε πιάσει απ’ το μπράτσο και να σου δείξει…

Έψαξα μια χορωδία Gospel απ’ το San Diego για να βρεθεί με κάτι Ηπειρώτες από το Πωγώνι. Η βελούδινη φωνή της Ελεωνόρας (Ζουγανέλη) με τις ηλεκτρικές κιθάρες του Μύρωνα (Στρατή) ήθελα να ντύσουν τα λόγια που έγραψε παίζοντας με τους καπνούς και το αλκοόλ ξημερώματα ο φίλος μου ο Βασίλης (Καρράς).

Κάλεσα στη παρέα τον Roman, τον Demian, τον Yoel που ήρθαν από την Ήπειρο της Salsa και του Tango να συνυπάρξουν με τους Ethnic «Ειρήσθω εν Παρόδω» που παίζουν με όλα αυτά τα υπέροχα παραδοσιακά όργανα. Και τα παιδιά με τα λόγια στα χαρτάκια στις συναυλίες. Ήρθαν τ’ ακούμπησαν κι έφυγαν.

Τα πνευστά από τον Αντώνη (Ανδρέου), τα μπάσα από τον Αλέκο (Αράπη), τα τύμπανα απ’ τον Αλέκο (Κούρτη) και τον Δημήτρη (Καλατζή) και οι κιθάρες απ’ το Στέλιο (Φράγκο) ήταν η αγκαλιά για να βγουν όλα αυτά στο φώς.

Τους ευχαριστώ όλους τόσο πολύ που ήταν δίπλα μου σ’ αυτό το δίσκο, όχι μόνο γιατί η μουσική δεν έχει σύνορα, ταμπέλες και τείχη, αλλά γιατί με βοήθησαν να κάνω αυτό που ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτό τον καιρό. Να πω την αλήθεια μου.» Φ.Π.

Μέχρι και 15 Δεκεμβρίου τo νέο album του Φίλιππου Πλιάτσικα, «ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΩ» θα φιλοξενείται σε μία ειδική σελίδα στο in.gr, διαθέσιμο για δωρεάν downloading από τους χρήστες της ιστοσελίδας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ίδιου του Φίλιππου Πλιάτσικα και της δισκογραφικής εταιρείας ΕΜΙ στο δυναμικό της οποίας ανήκει.