Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος με την Hilary Jones στο Gazarte

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος με την Hilary Jones στο Gazarte
Ο διεθνούς φήμης Έλληνας master του πιάνου και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος συναντά για πρώτη φορά στη σκηνή την … σπουδαία Αμερικανίδα drummer Hilary Jones, σε έναν ξεχωριστό, απρόσμενο και παθιασμένο μουσικό διάλογο!

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Hilary Jones θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή του Gazarte

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους μουσικούς της σύγχρονης δημιουργικής σκηνής. Μέσα από τις ξεχωριστές ηχογραφήσεις του για την ECM από το 2000 έχει δημιουργήσει έναν απαράμιλλο  προσωπικό μουσικό ήχο, με βάση την κλασσική του παιδεία  και τη jazz, φιλτραρισμένες έντεχνα μέσα από το μεσογειακό αέρα  και τo ταμπεραμέντο  που τον διακρίνουν μουσικά.

Η Αμερικανίδα Hilary Jones που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις μουσικού. Ξεκίνησε παίζοντας τύμπανα στο Λος Άντζελες και σε σύντομο διάστημα  κατάφερε με το δυναμικό προσωπικό ύφος της να δημιουργήσει τη δική της σχολή, κερδίζοντας, αν και γυναίκα drummer, το σεβασμό και την αναγνώριση από όλη τη μουσική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Το  “Live by request” είναι μία μουσική παράσταση για δύο ρόλους, δύο πρόσωπα που εναλλάσσονται  παίρνοντας το ένα τη θέση του άλλου.  Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος γράφει καινούργια μουσική με έντονα ρυθμικά στοιχεία, μπλέκοντας την πολυφωνία του πιάνου με την πολυρυθμία  των κρουστών.   Μουσική με  στοιχεία και επιρροές  σύγχρονων τάσεων αλλά και αναφορών σε soul και afro ρυθμούς, που αφήνει περιθώρια στους μουσικούς να ξεδιπλώσουν τη  δεξιοτεχνία τους και τη μουσικότητα τους. 

Το “Live by request”  είναι μια σύμπραξη δύο κορυφαίων μουσικών  σε μία σημαντική στιγμή της καριέρας τους !
Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος σε ευρωπαϊκή περιοδεία
29.12.2016 12:23
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει κάποια από τα πλέον χαρακτηριστικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας των κορυφαίων μουσουργών Mozart, Schubert και Schumann στη νέα του Ευρωπαϊκή περιοδεία σε Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ελλάδα που θα διαρκέσει από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έως τον Φεβρουάριο του 2017. Στην Αθήνα θα εμφανιστεί στις 22 Φεβρουάριου 2017.
Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή: Βασίλης Τσαμπρόπουλος και Νεκταρία Καραντζή σε Ευρωπαϊκή Περιοδεία
21.07.2016 15:38
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη νέα διεθνή δισκογραφική παραγωγή “Eleison” και ετοιμάζονται για τη νέα καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιοδεία τους.
Βασίλης Τσαμπρόπουλος - Νεκταρία Καραντζή: Ευρωπαϊκή Περιοδεία 2016
13.06.2016 15:35
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή ξεκινούν μία νέα Ευρωπαϊκή περιοδεία για το καλοκαίρι του 2016.
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες για Κρουστά στο Άλικο
07.06.2016 14:00
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι “Ιστορίες για Κρουστά” επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα της πόλης με μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στον φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής “άλικο”.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και MSO με έργα Dvorak και Schubert στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.03.2016 10:33
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζουν την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, στις 21:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μία ιδιαίτερη συναυλία, όπου θα ερμηνευθούν ο "Βασιλιάς" των κοντσέρτων για Βιολοντσέλο του Antonín Dvořák και η περίφημη Ημιτελής Συμφωνία του Franz Schubert.