Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Θέατρο Προσκήνιο: O ταλαντούχος κύριος Ριπλέι:

Θέατρο Προσκήνιο: O ταλαντούχος κύριος Ριπλέι:
H θεατρική ομάδα Namaste  κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Προσκήνιο
 
 
 
Για την παράσταση
 
 
Η θεατρική ομάδα NAMASTE παρουσιάζει στο θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, το αριστούργημα της Πατρίτσια Χάισμιθ O ταλαντούχος κύριος Ριπλέι, σε θεατρική μεταφορά της Φίλις Νέιτζι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και απόδοση – διασκευή Δημήτρη Γιώτη από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. 


Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα ταλέντο.Το δικό του είναι να αλλάζει ταυτότητες… Ο Τομ Ρίπλεϊ, ο αινιγματικός ήρωας του αριστουργήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί του, μέσα από τα δικά του μάτια… σ’ ένα ταξίδι ζωής…


Ο Τομ Ρίπλεϊ είναι μια προσωπικότητα εγκλωβισμένη σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και σε μια προβληματική ζωή. Μαγεύεται από τη λάμψη και την έντονη προσωπικότητα του Ντίκυ. Τον θεοποιεί και ως συνήθως, ό, τι θεοποιούμε θέλουμε να το γκρεμίσουμε. Θέλει να γίνει ο Ντίκυ, στη θέση του Ντίκυ. “Τώρα δεν ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι, γιατί είμαι… όμως ό,τι κι αν γίνω ίσως κρατήσει μια μέρα, ίσως κρατήσει μια ώρα ή στο τέλος ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ” μονολογεί.  Τίποτα δεν τον σταματά…Ο φόβος είναι κάτι ανύπαρκτο γι’ αυτόν. Πιστεύει ότι όπου υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει εξέλιξη. Όμως τα γεγονότα σιγά – σιγά τον πνίγουν. Θέλει να τα μαζέψει όλα σε ένα μπαούλο να τα πετάξει στη θάλασσα. Η θάλασσα, το νερό καθαρίζει τα πάντα.. Εκτός από τις προσωπικές του ερινύες.
Σε αυτό το ταξίδι, θα μεταφερθούμε τη Δευτέρα 21 Φεβρουάριου 2011 στις 9.15 μ.μ. και σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας και με τον τρόπο αυτό να κάνετε ακόμα μία PRAKSIS ζωής ..  για τους συνανθρώπους μας.

H Pizza Fan θα εφοδιάσει τους συνταξιδιώτες με προϊόντα της ως ευγενική χορηγία για την ημέρα της παράστασης αλλά και ως μία έναρξη χορηγικής συνεργασίας με την ΜΚΟ PRAKSIS την οποία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στο μέλλον.ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος, Απόδοση – Διασκευή: Δημήτρης Γιώτης, Σκηνικά  - Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη, Μουσική Επιμέλεια:  Μαρτίν ΚριθαράΔΙΑΝΟΜΗ: Τομ Ρίπλει: Δημήτρης Γιώτης, Μαρτζ: Βίκυ Μαραγκάκη, Ντίκυ: Στέλιος Κρητικός, Φρέντυ: Περικλής Μοσχολιδάκης, Χέρμπερτ: Μάκης Αρβανιτάκης, Έμιλυ: Δήμητρα Ζέρβα, Λογκ: Μαρία Εγγλεζάκη, Πήτερ: Στέφανος Κακαβούλης

Σχετικές ειδήσεις
Ο κύριος του Τζακ από την ομάδα Terre de Semis στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
30.12.2015 10:19
Η Ομάδα T.d.S (Terre de Semis) παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου τη δεύτερη θεατρική της δουλειά, που έχει τον τίτλο "Ο κύριος του Τζακ" και είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα.
Το πηγάδι, από τη θεατρική ομάδα MάximaCulpa στο Θέατρο Προσκήνιο
12.11.2015 16:46
Η θεατρική ομάδα MάximaCulpa παρουσιάζει στο Θέατρο Προσκήνιο την παράσταση Το πηγάδι.
Ω! τι κόσμος μπαμπά, του Κώστα Μουρσελά στο Θέατρο Προσκήνιο
10.11.2015 16:14
Σαρκαστική και ανθρώπινη, η εμβληματική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά - 40 χρόνια μετά από την αθηναϊκή πρεμιέρα της, επιστρέφει στο θέατρο Προσκήνιο για δεύτερη σεζόν μετά την περσινή επιτυχία στις 14 Νοεμβρίου 2015.
Live Love Ride του Στρατή Πανούριου στο θέατρο Προσκήνιο
30.10.2015 17:27
Με κεντρικό σύνθημα «Το κράνος σου πάει» #to_kranos_soy_paei η θεατρική παράσταση «LIVE LOVE RIDE», ανοίγει φέτος για πρώτη φορά στο κοινό από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Προσκήνιο, το τεράστιο κοινωνικό θέμα των νέων που πέφτουν καθημερινά θύματα της ασφάλτου.
QED ή Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.10.2015 16:40
Μία από τις πιο συζητημένες θεατρικές στιγμές της τελευταίας δεκαετίας, η "αναμέτρηση" του Γιώργου Κοτανίδη με το Νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάυνμαν, στο έργο του Peter Parnell, «Q.E.D» ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» ζωντανεύει ξανά, στη σκηνή του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και για περιορισμένες παραστάσεις.