Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Προσκήνιο: O ταλαντούχος κύριος Ριπλέι:

Θέατρο Προσκήνιο: O ταλαντούχος κύριος Ριπλέι:
H θεατρική ομάδα Namaste  κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Προσκήνιο
 
 
 
Για την παράσταση
 
 
Η θεατρική ομάδα NAMASTE παρουσιάζει στο θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, το αριστούργημα της Πατρίτσια Χάισμιθ O ταλαντούχος κύριος Ριπλέι, σε θεατρική μεταφορά της Φίλις Νέιτζι, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και απόδοση – διασκευή Δημήτρη Γιώτη από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη. 


Ο κάθε άνθρωπος έχει ένα ταλέντο.Το δικό του είναι να αλλάζει ταυτότητες… Ο Τομ Ρίπλεϊ, ο αινιγματικός ήρωας του αριστουργήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί του, μέσα από τα δικά του μάτια… σ’ ένα ταξίδι ζωής…


Ο Τομ Ρίπλεϊ είναι μια προσωπικότητα εγκλωβισμένη σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και σε μια προβληματική ζωή. Μαγεύεται από τη λάμψη και την έντονη προσωπικότητα του Ντίκυ. Τον θεοποιεί και ως συνήθως, ό, τι θεοποιούμε θέλουμε να το γκρεμίσουμε. Θέλει να γίνει ο Ντίκυ, στη θέση του Ντίκυ. “Τώρα δεν ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι, γιατί είμαι… όμως ό,τι κι αν γίνω ίσως κρατήσει μια μέρα, ίσως κρατήσει μια ώρα ή στο τέλος ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ” μονολογεί.  Τίποτα δεν τον σταματά…Ο φόβος είναι κάτι ανύπαρκτο γι’ αυτόν. Πιστεύει ότι όπου υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει εξέλιξη. Όμως τα γεγονότα σιγά – σιγά τον πνίγουν. Θέλει να τα μαζέψει όλα σε ένα μπαούλο να τα πετάξει στη θάλασσα. Η θάλασσα, το νερό καθαρίζει τα πάντα.. Εκτός από τις προσωπικές του ερινύες.
Σε αυτό το ταξίδι, θα μεταφερθούμε τη Δευτέρα 21 Φεβρουάριου 2011 στις 9.15 μ.μ. και σας προσκαλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας και με τον τρόπο αυτό να κάνετε ακόμα μία PRAKSIS ζωής ..  για τους συνανθρώπους μας.

H Pizza Fan θα εφοδιάσει τους συνταξιδιώτες με προϊόντα της ως ευγενική χορηγία για την ημέρα της παράστασης αλλά και ως μία έναρξη χορηγικής συνεργασίας με την ΜΚΟ PRAKSIS την οποία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε στο μέλλον.ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος, Απόδοση – Διασκευή: Δημήτρης Γιώτης, Σκηνικά  - Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη, Μουσική Επιμέλεια:  Μαρτίν ΚριθαράΔΙΑΝΟΜΗ: Τομ Ρίπλει: Δημήτρης Γιώτης, Μαρτζ: Βίκυ Μαραγκάκη, Ντίκυ: Στέλιος Κρητικός, Φρέντυ: Περικλής Μοσχολιδάκης, Χέρμπερτ: Μάκης Αρβανιτάκης, Έμιλυ: Δήμητρα Ζέρβα, Λογκ: Μαρία Εγγλεζάκη, Πήτερ: Στέφανος Κακαβούλης

Σχετικές ειδήσεις
Οιδίπους τύραννος από το Εθνικό Θέατρο στο θέατρο Βαχτάνγκοφ
07.11.2016 16:22
Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.
Μαύρη Κωμωδία, του Πήτερ Σάφερ στο Βασιλικό Θέατρο από το ΚΘΒΕ και το ΚΕΑΤ
31.10.2016 14:45
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ) μας δίνει τη δυνατότητα, σε βλέποντες και μη, να εκφράσουμε την αγάπη μας για το θέατρο και τη ζωή, συμπορευόμενοι σε ένα ταξίδι καρδιάς.
Αδαμαντία, με την Μάνια Παπαδημητρίου στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
31.08.2016 11:42
Με την Μάνια Παπαδημητρίου και την «Αδαμαντία» κλείνει ο κύριος κορμός των παραστάσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 21:00, στον Πολυχώρο ΑRΤίκι ‘Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ’ στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας
07.07.2016 14:54
Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται για πρώτη φορά με το φημισμένο Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Τυφλόμυγα από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο θέατρο Αλκμήνη
17.03.2016 15:28
Η πρώτη παράσταση στην Ελλάδα βασισμένη στο απόλυτο σκοτάδι με τίτλο Τυφλόμυγα, παρουσιάζεται από το Θέατρο του ‘Αλλοτε στο Θέατρο Αλκμήνη από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.