Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Φούστα Μπλούζα

Φούστα Μπλούζα
Το συγγραφικό δίδυμο Παπαθανασίου - Ρέππας μας εκπλήσσουν ευχάριστα με το νέο τους έργο . Αρκετές δόσεις χιούμορ, ανατροπών και σαρκασμού της σύγχρονης κοινωνίας που αναζητά το φύλο της, σε μία παράσταση στην Πειραιώς 131.

Το συγγραφικό δίδυμο Παπαθανασίου - Ρέππας μας εκπλήσσουν ευχάριστα με το νέο τους έργο. Αρκετές δόσεις χιούμορ, ανατροπών και σαρκασμού της σύγχρονης κοινωνίας που αναζητά το φύλο της, σε μία παράσταση στην Πειραιώς 131.

Το νέο έργο των Παπαθανασίου - Ρέππα ξεκίνησε τις παραστάσεις το Σάββατο 13 Οκτωβρίου. Το Φούστα Μπλούζα είναι μια φάρσα με θέμα το παιχνίδι των δύο φύλων στην ανεξιχνίαστη περιοχή του έρωτα, όπου τα όρια του αρσενικού και του θηλυκού μπερδεύονται.

Η υπόθεση του έργου περιπλέκει παλιούς και νέους έρωτες, έρωτες που έφυγαν και έρωτες που ήρθαν και ξαναήρθαν, με κοινό σημείο συνάντησης μια μικροαστική οικογένεια.

Η Μαίρη (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) πριν δεκαοχτώ χρόνια ήταν παντρεμένη με τον Θανάση αλλά μόλις έμεινε έγκυος ο Θανάσης την εγκατέλειψε. Γεννάει το παιδί του και μετά από μικρό χρονικό διάστημα παντρεύεται έναν άλλον άντρα, τον Κώστα (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος).

Εδώ και 17 χρόνια η Μαίρη, ο Κώστας και το παιδί αποτελούν την τέλεια οικογένεια μέχρι που ο Κώστας σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Λας Βέγκας γνωρίζει μια ελληνίδα χορεύτρια, την Φλορίντα. Η Φλορίντα εδώ και ένα χρόνο του έχει γίνει έμμονη ιδέα και το πράμα χειροτερεύει... γιατί εδώ και δύο βδομάδες έχει έρθει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα και συναντιούνται κάθε μέρα κρυφά.

Στο μεταξύ η Μαίρη δέχεται ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από τον Θανάση, ο οποίος 18 χρόνια μετά την απόδρασή του ζητάει μετανιωμένος να την ξαναδεί και να γνωρίσει το παιδί του. Η Μαίρη μετά από κάποιους δισταγμούς δέχεται να τον συναντήσει. Την ημέρα της συνάντησης η Μαίρη πέφτει λιπόθυμη όταν αντικρίζει μπροστά της μια πανέμορφη ψηλή γυναίκα (Ελισάβετ Μουτάφη) που της συστήνεται ως Θανάσης. Μετά τον χωρισμό τους πήγε στην Αμερική και έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Τώρα τον λένε Φλορίντα και δουλεύει στο Λας Βέγκας σαν χορεύτρια...

Οι σχέσεις της οικογένειας ανατρέπονται και μπλέκονται, καθώς νόμιμοι και παράνομοι εραστές αλληλοσυνδέονται. Η εισβολή της τρανσέξουαλ \"μητέρας\" στο συντηρητικό περιβάλλον της μεσοαστικής οικογένειας, δημιουργεί μια δίνη που συμπαρασύρει τους πάντες. Τον γιο της Μαίρης και της Φλορίντας (Λεωνίδας Καλφαγιάννης) μια καθηγήτρια αρχαίων (Ελένη Κρίτα), μιαν αλαφροίσκιωτη χήρα (Μαρία Κατσανδρή), έναν μακιγιέρ (Πάνος Σταθακόπουλος), έναν ηθικολόγο πρόεδρο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων (Τάκης Παπαματθαίου) και την πανταχού παρούσα ρωσίδα υπηρέτρια (Σοφία Μουτίδου).

Info
Φούστα Μπλούζα
Θανάσης Παπαθανασίου - Μιχάλης Ρέππας
Πειραιώς 131

Σχετικές ειδήσεις
30.11.2016 10:59
"Τα στηρίγματα της κοινωνίας" του Ίψεν, παρουσιάζονται στο θέατρο Εκάτη, σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά.
Βάφ'τα μαύρα των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Λαμπέτη
30.09.2016 15:42
Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππα παρουσιάζουν στο Θέατρο Λαμπέτη από τις 6 Οκτωβρίου 2016 τη νέα του κωμωδία με τίτλο Βάφ' τα μαύρα.
Κάνουμε Χιούμορ… στο Χυτήριο!
11.08.2016 14:51
Στις 24 και 31 Αυγούστου 2016 σας περιμένουν στο Χυτήριο μερικοί από τους πιο περίεργα χιουμοριστικούς χαρακτήρες της Ελληνικής Επικράτειας για να σας «κάνουν χιούμορ».
Γαμπροί για πούλημα, των Παπαθανασίου & Ρέππα σε περιοδεία
10.06.2016 14:54
Μετά την μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ στην Αθήνα και στο ΡΑΔΙΟ CITY στην Θεσσαλονίκη, οι «Γαμπροί για πούλημα» των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα, ταξιδεύουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι 2016.
Γαμπροί για πούλημα των Ρέππα & Παπαθανασίου στο Ράδιο City
26.04.2016 14:58
Η παράσταση ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη και από τις 4 Μαΐου 2016, οι αγαπημένοι ηθοποιοί θα ζουν τις ξεκαρδιστικές τους θεατρικές περιπέτειες στο Θέατρο ΡΑΔΙΟ CITY.