H Μουσική Σκηνή Πυρήνας συνεχίζει να προσφέρει μουσικές βραδιές με ποιότητα, κέφι και διαφορετικούς ρυθμούς… Αν αποφασίσετε να πάτε

την Παρασκευή θα απολαύσετε το πρόγραμμα του Γιώργη Χριστοδούλου ενώ το Σάββατο θα συναντήσετε τον Δώρο Δημοσθένους.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου παρουσιάζει για πρώτη φορά τα νέα του τραγούδια πριν αυτά κυκλοφορήσουν. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη δουλειά μιας και περιλαμβάνει μόνο πρωτότυπα ισπανικά και γαλλικά τραγούδια και θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.

Είναι ο πρώτος ισπανόφωνος δίσκος του Γιώργη, καρπός των συνεργασιών του σε συναυλίες με ισπανούς τραγουδοποιούς και μουσικούς αλλά και των πολύ συχνών ταξιδιών του τα δύο τελευταία χρόνια.

Παράλληλα θα ακουστούν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του καθώς και διασκευές από το ρεπερτόριο της ευρωπαϊκής μουσικής με τον ήχο και την ατμόσφαιρα των κοσμοπολίτικων καφέ του Παρισιού, της Βαρκελώνης, της Βενετίας και της παλιάς Αθήνας.

Ρυθμός, θεατρικότητα και λεπτό χιούμορ χαρακτηρίζουν αυτές τις εμφανίσεις στις οποίες συμμετέχουν τέσσερις εξαιρετικοί τζαζίστες μουσικοί.

Παίζουν οι μουσικοί: Μάριος Βαλινάκης (Σαξόφωνο), Alfred Ruci (Κιθάρες), Πάρις Ματακούδης (Κοντραμπάσο), Claude Asisahi (Τύμπανα)

Ημερομηνίες: Παρασκευή: 26/11 και 3/12, 10/12, 17/12
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 8 €

Ο Δώρος Δημοσθένους στον Πυρήνα, τα Σάββατα 27 Νοεμβρίου & 4, 11 & 18 Δεκεμβρίου παρουσιάζει για 2η χρονιά την παράσταση «Δέκα και μισή, στην Αθήνα βράδυ», με τραγούδια που ξεπήδησαν από μια εικόνα, κι έγιναν συναίσθημα και μνήμη…

Γιατί όλα τα τραγούδια είναι ταινίες για τα’ αυτιά ψιθυρίζει ο Tom Waits.Κι ο Δώρος Δημοσθένους, ένας από τους καλύτερους νέους ερμηνευτές που έχουν εκτιμήσει οι σπουδαιότεροι σύγχρονοι συνθέτες, με ένα συνδυασμό χιούμορ, φρεσκάδας, μουσικού ενστίκτου και εκλεκτικού γούστου, στήνει μια παράσταση όπου το χτες γίνεται σήμερα.

Τραγουδάει το Puttin’ on the Ritz κι από τους αστραφτερούς διαδρόμους των μιούζικαλ μέχρι το Siboney και το 2046 του Wong Kar Wai, ή το Beautiful that way από την ταινία La vita è bella , η απόσταση είναι μηδαμινή… Moon River από το Breakfast at Tiffany´s, Ausencia βαθιά βγαλμένη από το Underground, αλλά και Doors, Beatles και Marianne Faithfull…

Στην παράσταση του Δώρου Δημοσθένους θ’ ακουστούν τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο, One for the road αλλά και από το νέο δίσκο που ετοιμάζει. Δεν λείπουν όμως και τα τραγούδια του Δ. Λάγιου, του Ν. Κυπουργού και του Δ. Σαββόπουλου. Ή το σεργιάνι στις φαρδιές λεωφόρους του Τσιτσάνη και σε έναν κόσμο υψηλής αισθητικής και πλούσιο σε συναισθήματα, αλλά και σε σπανιόλικα βαλσάκια της Κατοχής που σατιρίζουν τις ελλείψεις κι υπόσχονται εκπλήξεις…

Και μετά από όλα αυτά; Ενός λεπτού σιγή… Σαν να σβήνουν τα φώτα. Σαν φιλμ.

Παίζουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης (Πιάνο), Αντωνία Τσολάκη (Μπάσο), Τάκης Βασιλείου (Τύμπανα-Κρουστά), Migen Selmani (Βιολί), Ηρακλής Βαβάτσικας (Ακορντεόν)

Ημερομηνίες:
Σάββατο: 27/11 και  4/12, 11/12, 18/12
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 10 €