Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο σύγχρονος Δον Ζουάν, ή αλλιώς DJ

Ο σύγχρονος Δον Ζουάν, ή αλλιώς DJ
Μία εμμονή με την επαναφορά κλασικών φιγούρων στο σύγχρονο κόσμο πλανάται στον αέρα. Ο περίφημος καρδιοκατακτητής Δον Ζουάν προσγειώνεται με τη βοήθεια του Πάτρικ Μάρμπερ στο Σόχο του Λονδίνου. Τώρα ακούει στο όνομα DJ.

Μία εμμονή με την επαναφορά κλασικών φιγούρων στο σύγχρονο κόσμο πλανάται στον αέρα. Ο περίφημος καρδιοκατακτητής Δον Ζουάν προσγειώνεται με τη βοήθεια του Πάτρικ Μάρμπερ στο Σόχο του Λονδίνου. Τώρα ακούει στο όνομα DJ.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο παραγωγός του επιτυχημένου «Festen» Γιώργος Λυκιαρδόπουλος παίρνουν στα χέρια τους το Θέατρο Χώρα και στα τέλη Οκτωβρίου ανεβάζουν, την παράσταση «Ο Δον Ζουάν στο Σόχο», ένα έργο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο.

Πρόκειται για το γνωστό έργο του Μολιέρου, διασκευασμένο στα σύγχρονα δεδομένα από τον συγγραφέα και υποψήφιο για Όσκαρ με το Closer, Πάτρικ Μάρμπερ.

O Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος σχημάτισαν τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό CoYoT και βρίσκονται πλέον στην ευχάριστη θέση να μας προτείνουν ένα σύγχρονο, προκλητικό έργο, μεταφορά στο σήμερα του αριστουργήματος του Μολιέρου από μία ομάδα εξαιρετικών συντελεστών και ηθοποιών και φυσικά με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον ομώνυμο ρόλο.

Η αστεία, τραγική, αναρχική ιστορία με ήρωα τον πιο διάσημο καρδιοκατακτητή του κόσμου που έγραψε ο Μολιέρος το 1665, μεταμορφώνεται επιδέξια από τον Πάτρικ Μάρμπερ στην πιο σύγχρονη, άγρια κωμική εκδοχή της: στη συνοικία του Σόχο, στο Λονδίνο του σήμερα.

Η μετάφραση του έργου είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου και η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Εβίτα Ζημάλη, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δήμητρα Σιγάλα, Δημήτρης Λιόλιος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Βαγγέλης Ψωμάς και ο Χρήστος Πάρλας.

Info
Ο Δον Ζουάν στο Σόχο, του Πάτρικ Μάρμπερ
Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη
Τηλ.: 210 8673945
Έναρξη παραστάσεων: Τέλη Οκτωβρίου
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη 21.15, Πέμπτη 21.15, Παρασκευή 21.15, Σάββατο 19.00 - 21.30, Κυριακή 19.00 - 21.30
Τιμές εισιτηρίων: Από 17 έως 24 ευρώ
Καλλιτεχνικός Οργανισμός CoYoT

Σχετικές ειδήσεις
Βeware of Pity, των Complicite & Schaubühne σε ζωντανή αναμετάδοση από το Λονδίνο
09.02.2017 12:55
"Βeware of Pity" του Stefan Zweig: Δείτε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, αποκλειστικά στο site της Στέγης σε ζωντανή αναμετάδοση από το Barbican του Λονδίνου, τη νέα συμπαραγωγή των Complicite & Schaubühne από τον Simon McBurney, τον άνθρωπο που άλλαξε για πάντα το σύγχρονο θέατρο.
Δον Ζουάν, από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
23.12.2016 17:23
Ο Δον Ζουάν του Μολιέρου, αυτό το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου, ανεβαίνει στη Στέγη σε μια σύγχρονη εκδοχή από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, ενσωματώνοντας γύρω από τον πυρήνα του θραύσματα κι από άλλους Δον Ζουάν της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Οι παραστάσεις της Ομάδας Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο
28.09.2016 12:33
Η Ομάδα Νάμα στο πλαίσιο της συνεργασίας του θεάτρου Επί Κολωνώ με το Σύγχρονο Θέατρο, παρουσιάζει στο Σύγχρονο Θέατρο, δύο δικές της παραγωγές.
Δον Ζουάν, Περί ηθικής του Μολιέρου στο Θέατρο Φούρνος
20.04.2016 15:21
Το Θέατρο Φούρνος μας προσκαλεί στην παράσταση Δον Ζουάν, Περί ηθικής του Μολιέρου, σε διασκευή της Μαρίας Τσιμά.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς: παραστάσεις του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
20.04.2016 14:52
Το «Τρίτο κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς» είναι μια θεατρική-εκπαιδευτική δράση την οποία υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.