Η Ηρώ Σαΐα σ’ ένα υπέροχα ρομαντικό κι ερωτικό ρεσιτάλ για λίγες μόνο παραστάσεις στη Μουσική Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς», θα παρουσιάσει από

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή, τη «Γυναίκα Τριαντάφυλλο», μια μουσική παράσταση με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη.

Μαζί με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη  στο πιάνο και την Μαριλίζα Παπαδούρη στο βιολοντσέλο, η Ηρώ Σαΐα– από τα πρώτα παιδιά της Σπείρας – ξεδιπλώνει το ταλέντο της  και «μεταμορφώνεται» σε «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» για να ερμηνεύσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια αγάπης, της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας.

Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Κώστα Καλδάρα, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Μαμαγκάκη των Beatles του Sergio Endrigo και πολλών ακόμα.

Τραγούδια παλιά και δικαιωμένα από τον χρόνο, τραγούδια νέα με «άρωμα» τριαντάφυλλου που διάλεξαν ο Σταμάτης Κραουνάκης μαζί με την Ηρώ Σαΐα.

Κάποια  που μας τρυπάνε την καρδιά σαν αγκάθια και άλλα που τη χαιδεύουν τρυφερά όπως τα ροδοπέταλα χαιδεύουν το τρυφερό μάγουλο ενός κοριτσιού…

Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στο λουλούδι που λέγεται ΑΓΑΠΗ.

ΗΡΩ ΣΑΪΑ

Σπούδασε φωνητική(σύγχρονο τραγούδι) στο Εθνικό Ωδείο Αθηνων ενώ ταυτόχρονα φοιτούσε στην Οδοντιατρική Σχολή ως Βοηθός Οδοντιατρείου.

Την ίδια χρονιά(1999) ξεκίνησε σεμινάρια ερμηνείας τραγουδιού με δάσκαλο τον Σταμάτη Κραουνάκη.Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της  μουσικοθεατρικής ομάδας “Σπείρα-Σπείρα”  με την οποία συνυπήρξε στη σκηνή από το 1999 μέχρι και το καλοκαίρι του 2004 καθώς και για λίγες ακόμα παραστάσεις το 2005(‘’Χορικα’’).

Συμμετείχε στις εξής παραστάσεις της ομάδας:
‘’Ολοι Μαύρα και ένα πιάνο”(1999-2001, θέατρα: Ροές, Χυτήριο, Χώρα, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,Θέατρο Καλαμαριάς και σε περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο), “Sold Out” (2001-2002, Θέατρο  ‘’Αθηναίς” ), “Αυτή η νύχτα μένει“ και “Έπεσε Έρωτας” (2002), Μουσικές παραστάσεις με την ομάδα “Σπείρα-Σπείρα”, τον Στ. Κραουνάκη, τον Κ. Μακεδόνα, τη Δ. Παπίου.

“Η Κλασική Συνταγή”,(2002-2003), Θέατρο Αθηναϊς “Χορικά ‘05”,  Μουσική παράσταση με μελοποιημένα χορικά από σπουδαία έργα του Αρχαίου  ελληνικού Δράματος σε μετάφραση και απόδοση Κ.Χ.Μύρη. Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου και στο αρχαίο θέατρο των Δελφών.

Επίσης συμμετείχε στις παρακάτω παραστάσεις και μουσικά σχήματα:
“Πλούτος” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με πρωταγωνιστή τον Λάκη Λαζόπουλο. Παρουσιάστηκε σε όλη την Ελλάδα και στο θέατρο της Επιδαύρου.

Περιοδεία και εμφανίσεις με τον Ορφέα Περίδη.(2004-2005) σε όλη την Ελλάδα και στο Σταυρό του Νότου. 

“Μπλέντερ” με τον Κώστα Λειβαδά και τον Ρένο Χαραλαμπίδη. Μουσική σκηνή “Συρμός”(Χειμώνας 2005-2006), “Μ’ αγιόκλημα και Γιασεμιά” Συναυλίες με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και τον Δώρο Δημοσθένους μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής(ΚΟΕΜ) του Σταύρου Ξαρχάκου.(2006-2007), σε όλη την Ελλάδα και στο Ηρώδειο.

Χειμώνας 2007-2008: η Ηρώ Σαΐα εμφανίστηκε σε συναυλίες στην Κύπρο μαζί με τον Στέφανο Κορκολή, στην Φρανκφούρτη και συγκεκριμένα σε εκδηλώσεις της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας(E.C.B) εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο πλευρό του Λ.Κηλαηδόνη .Την ίδια χρονιά πραγματοποίησε δυο συναυλίες στο Παλλάς στο πλευρό του Λ.Κηλαηδόνη και του Βαγγέλη Γερμανού αντίστοιχα.

Καλοκαίρι 2008:¨Στο πλευρό του Δ.Μπάση σε συναυλίες στην Κύπρο και σε όλη την Ελλάδα .Επίσης, σε  συναυλίες υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου(‘’Τα τραγούδια της χθεσινής ‘μέρας’’) με την Κ.Ο.Ε.Μ.

Χειμώνας 2008-2009,Στο Χάραμα μαζί με τους Δ.Μπάση , Σ.Παπάζογλου, Χ.Στεφανάκη, Β.Δούβαλη. Στις Γραμμές μαζί με τον Μ. Μητσιά και την ηθοποιό Μάγδα Πένσου.

Επίσης η Ηρώ Σαία έχει συνεργαστεί με τους: Γιάννη Σπανό,ΝίκοΞυδάκη, Nίκο Μαμαγκάκη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μιχάλη Δημητριάδη, κ.ά

Είναι τελειόφοιτη του τμήματος ¨Σπουδές στον ελληνικό πολιτισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Αυτό τον χειμώνα ξεκίνησε να φοιτά στη δραματική σχολή του Γ. Αρμένη, συμμετέχει στην παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «Ένα σπίτι παραμύθια» των Στ. Κραουνάκη και Λ. Νικολακοπούλου, ενώ από 4 Γενάρη, στη μουσική σκηνή «Αθηναίς» θα παρουσιάσει ένα  ρεσιτάλ, σε σκηνοθεσία και επιμέλεια Στ. Κραουνάκη.  

Concept – Επιλογή τραγουδιών
Σταμάτης Κραουνάκης – Ηρώ Σαϊα

Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση –  Πιάνο
Νεοκλής Νεοφυτίδης

Βιολοντσέλο
Μαριλίζα Παπαδούρη – Μιχαλούδη

Φωτισμοί
Γιάννης Σιδηρόπουλος

Ήχος
Δημήτρης Μουρλάς