Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Half Note Jazz Club: Cristina Branco: fado ρυθμός και μαγεία

Half Note Jazz Club: Cristina Branco: fado ρυθμός και μαγεία

Το Half Note Jazz Club υποδέχεται μια από τις πιο σπουδαίες τραγουδίστριες του fado σήμερα, τη Cristina Branco. Αγαπάει την Ελλάδα και

 

το ελληνικό κοινό της ανταποδίδει γενναιόδωρα την αγάπη του. Η Cristina Branco στα νεανικά της χρόνια δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε για το fado ούτε για τη μουσική , γενικότερα.

 

Οι μουσικές της προτιμήσεις ήταν η τζαζ και το ροκ – και έτεινε περισσότερο προς την Billie Holiday και την Joni Mitchell παρά προς την Amalia Rodrigues. Μάλιστα, η επαφή της με αυτή την κορυφαία τραγουδίστρια των fados υπήρξε μάλλον τυχαία – και μοιραία – αλλάζοντας πλήρως την ζωή της Cristina που, μετά από αυτό, στράφηκε στο fado, χωρίς όμως επαγγελματικές επιδιώξεις.

 


Σχεδόν τυχαία, έβγαλε ένα live δίσκο που την έκανε πασίγνωστη στην Πορτογαλία – και, βαθμιαία, στην Ευρώπη. Έτσι, η Cristina είδε ότι το πεπρωμένο της την οδηγούσε στην μουσική και ιδιαίτερα στο fado. Με ιδιαίτερη τραγουδιστική προσέγγιση και με μια σταθερή επαφή με την ποιητική πλευρά του, η Cristina δημιούργησε μια πιο «έντεχνη» όψη στο fado που δεν έρχεται σε αντίφαση ή αντίθεση με την παραδοσιακή.

 


Όλοι οι δίσκοι της μέσα στον νέο αιώνα υποδηλώνουν την επιμονή της να αποδώσει την ποιητική ομορφιά της λαϊκής πορτογαλικής μουσικής γι αυτό και φροντίζει να συνεργάζεται πάντα με τους κορυφαίους...

 

Από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2010, η Cristina Branco θα βρίσκεται στο Half Note Jazz Club.

 

Cristina Branco: τραγούδι
Ricardo Diaς: πιάνο
Eurico Dionísio: πορτογαλέζικη κιθάρα
Alexandre Silva: κλασική κιθάρα
Fernando Maia: μπάσο

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Robyn Bennett και Bang Bang live στο Half Note
14.12.2016 14:50
Μετά τις περσινές sold out εμφανίσεις της, η μοναδική Αμερικανίδα τραγουδίστρια και performer Robyn Bennett επιστρέφει δριμύτερη και ανανεωμένη μαζί με το εκρηκτικό γκρουπ της Bang Bang στη σκηνή του Half Note Jazz Club, στο πιο «καυτό» ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς!
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Η πορτογαλέζα Κριστίνα Μπράνκο live στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης
28.07.2016 11:42
Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης θα πλημμυρίσει ήχους φάντο με την εκπληκτική φωνή της Πορτογαλέζας ερμηνεύτριας Cristina Branco, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:30.