Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Half Note Jazz Club: Cristina Branco: fado ρυθμός και μαγεία

Half Note Jazz Club: Cristina Branco: fado ρυθμός και μαγεία

Το Half Note Jazz Club υποδέχεται μια από τις πιο σπουδαίες τραγουδίστριες του fado σήμερα, τη Cristina Branco. Αγαπάει την Ελλάδα και

 

το ελληνικό κοινό της ανταποδίδει γενναιόδωρα την αγάπη του. Η Cristina Branco στα νεανικά της χρόνια δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε για το fado ούτε για τη μουσική , γενικότερα.

 

Οι μουσικές της προτιμήσεις ήταν η τζαζ και το ροκ – και έτεινε περισσότερο προς την Billie Holiday και την Joni Mitchell παρά προς την Amalia Rodrigues. Μάλιστα, η επαφή της με αυτή την κορυφαία τραγουδίστρια των fados υπήρξε μάλλον τυχαία – και μοιραία – αλλάζοντας πλήρως την ζωή της Cristina που, μετά από αυτό, στράφηκε στο fado, χωρίς όμως επαγγελματικές επιδιώξεις.

 


Σχεδόν τυχαία, έβγαλε ένα live δίσκο που την έκανε πασίγνωστη στην Πορτογαλία – και, βαθμιαία, στην Ευρώπη. Έτσι, η Cristina είδε ότι το πεπρωμένο της την οδηγούσε στην μουσική και ιδιαίτερα στο fado. Με ιδιαίτερη τραγουδιστική προσέγγιση και με μια σταθερή επαφή με την ποιητική πλευρά του, η Cristina δημιούργησε μια πιο «έντεχνη» όψη στο fado που δεν έρχεται σε αντίφαση ή αντίθεση με την παραδοσιακή.

 


Όλοι οι δίσκοι της μέσα στον νέο αιώνα υποδηλώνουν την επιμονή της να αποδώσει την ποιητική ομορφιά της λαϊκής πορτογαλικής μουσικής γι αυτό και φροντίζει να συνεργάζεται πάντα με τους κορυφαίους...

 

Από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2010, η Cristina Branco θα βρίσκεται στο Half Note Jazz Club.

 

Cristina Branco: τραγούδι
Ricardo Diaς: πιάνο
Eurico Dionísio: πορτογαλέζικη κιθάρα
Alexandre Silva: κλασική κιθάρα
Fernando Maia: μπάσο

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Η πορτογαλέζα Κριστίνα Μπράνκο live στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης
28.07.2016 11:42
Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης θα πλημμυρίσει ήχους φάντο με την εκπληκτική φωνή της Πορτογαλέζας ερμηνεύτριας Cristina Branco, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:30.
Η Μαίρη Λίντα συναντά τους Apurimac στη σκηνή του Half Note
23.02.2016 10:38
Το Half Note υποδέχεται στη σκηνή του τη Μαίρη Λίντα, τη σπουδαία αυτή τραγουδίστρια και μούσα του Μανώλη Χιώτη που ποτέ δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του παρελθόντος.
Pasión del Tango στο Half Note
14.01.2016 12:59
Πάθος για έρωτα και ζωή με διαχρονικές μελωδίες Τango, χορό και άρωμα Αργεντινής στη σκηνή του Half Note Jazz Club.