Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι Βάκχες επιστρέφουν

Οι Βάκχες επιστρέφουν
Η παράσταση Από τις Βάκχες του Ευριπίδη επιστρέφει θριαμβευτικά στο Βασιλικό Θέατρο, μετά την επιτυχημένη της παρουσία σε Φεστιβάλ της Θράκης, της Αλβανίας και της Fyrom.

Η παράσταση Από τις Βάκχες του Ευριπίδη επιστρέφει θριαμβευτικά στο Βασιλικό Θέατρο, μετά την επιτυχημένη της παρουσία σε Φεστιβάλ της Θράκης, της Αλβανίας και της Fyrom.

Σε δέκα συνολικά παραστάσεις, από τις 18 έως τις 28 Οκτωβρίου, θα απολαύσουμε ένα έργο που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το έργο Από τις Βάκχες του Ευρυπίδη παρουσιάστηκε επιτυχώς στο 8ο Φεστιβάλ Βουθρωτού στην Αλβανία, στο 1ο Φεστιβάλ «Διονύσου Λόγος» στη Μαρώνεια της Θράκης και στο Φεστιβάλ Bitola (Μοναστήρι) της Fyrom.

Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο Βασιλικό Θέατρο για δέκα ακόμη σπουδαίες παραστάσεις.

Στο έργο, οι κάτοικοι ενός φανταστικού χωριού της Θράκης συγκεντρώνονται κάθε τρία χρόνια σε ένα συγκεκριμένο μέρος και αναπαριστούν τον μύθο των Βακχών. Στήνουν μία παράσταση που κάνει μία απόπειρα να «δέσει» τις «Βάκχες» του Ευριπίδη με τα εναπομείναντα σπαράγματα της διονυσιακής λατρείας με τα απλά μέσα που διαθέτουν και με ό,τι ο χρόνος έχει μεταφέρει από την παράδοση μέχρι τις μέρες μας με τη συντροφιά του κρασιού και της «ζωντανής» μουσικής μέσα από στοιχεία λαϊκών δρώμενων.

Η παράσταση Από τις Βάκχες του Ευριπίδη παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, σκηνικά και κοστούμια Ευαγγελίας Κιρκινέ, μουσική Κώστα Βόμβολου, χορογραφία Κώστα Γεράρδου. Στο ρόλο του Διόνυσου εμφανίζεται ο Στράτος Τζώρτζογλου, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Χρήστος Σουγάρης, ο Κώστας Σαντάς, η Ιωάννα Παγιατάκη κ.ά. Η μουσική της παράστασης είναι «ζωντανή» ενώ συμμετέχει πολυμελής χορός.

Info
Από τις Βάκχες του Ευρυπίδη
Από τις 18 έως τις 28 Οκτωβρίου
Βασιλικό Θέατρο, Θεσσαλονίκη
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ κανονικό, 15 ευρώ φοιτητικό, 12 ευρώ ομαδικό
Πληροφορίες-κρατήσεις: τηλ. 2310 288000

Σχετικές ειδήσεις
Είμαι σαν εσάς, λατρεύω τα μήλα στο Βασιλικό Θέατρο
28.12.2016 13:19
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί την παράσταση «Είμαι σαν εσάς, λατρεύω τα μήλα», σε σκηνοθεσία Σαράντου Ζερβουλάκου για λίγες παραστάσεις που θα δοθούν στο Βασιλικό Θέατρο.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Η απολυμένη, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Φεστιβάλ
17.08.2016 10:54
Με την «Απολυμένη» επιστρέφει η Κατερίνα Διδασκάλου στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που διεξάγεται από τις 7 Αυγούστου στον πολιτιστικό Πολυχώρο Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι. Στο περσινό, 2ο Φεστιβάλ, είχε ερμηνεύσει την εξαιρετικά επιτυχημένη «Πόρνη από πάνω».
Συνεχίζονται οι
14.07.2016 15:51
Συνεχίζονται στο ιστορικό Electro Theatre Stanislavsky της Μόσχας οι παραστάσεις των "Βακχών" του Ευριπίδη (15, 16 & 17 Ιουλίου), σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.
Βάκχες, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου για 2η χρονιά στη Μόσχα
04.03.2016 11:24
Για δεύτερη χρονιά συνεχίζονται στο ιστορικό Electro Theatre Stanislavsky της Μόσχας οι παραστάσεις των "Βακχών" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.