Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Passport: Χρήστος Χωμενίδης: Στη Δευτέρα Παρουσία ας μας βάλουν απουσία

Passport: Χρήστος Χωμενίδης: Στη Δευτέρα Παρουσία ας μας βάλουν απουσία

O Πολυχώρος Passport στον Πειραιά, παρουσιάζει το βιβλίου του Χρήστου Χωμενίδη, «Στη Δευτέρα Παρουσία ας μας βάλουν απουσία»

την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 στις 20.00. Το νέο βιβλίο του Χρήστου Χωμενίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Λένα Διβάνη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«..Ένας κρυστάλλινος ήχος ακούστηκε σαν να ’χε γίνει ο κόσμος όχι θρύψαλα αλλά εκατομμύρια πολύεδρα γυαλάκια που θα μπορούσες να τα πάρεις και για διαμάντια…».


Δεκάξι θραύσματα ενός μυθιστορήματος που εξερράγη πριν εκδοθεί; Δεκάξι έμβρυα μυθιστορημάτων;

Ό, τι και αν πει κανείς, το «Στη Δευτέρα Παρουσία ας μας βάλουν απουσία» παραμένει ένα σύμπλεγμα ιστοριών που πλέει μεταξύ θείας και ανθρώπινης κωμωδίας.

Ενάμιση χρόνο μετά το «Λόγια Φτερά» και δεκαεφτά ύστερα από «Το Σοφό Παιδί», ο Χ.Α. Χωμενίδης επιμένει να χαρτογραφεί τον προσωπικό του κόσμο, όπου το ευτράπελο φαντάζει καθημερινό κι όπου το καθημερινό περιγράφεται σαν εντελώς αλλόκοτο:  Η ώρα της Κρίσης στο κέντρο της Αθήνας… Τα άγρια πέη που βόσκουν σε κοπάδια στην αφρικάνικη σαβάνα…

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της καρδιάς της… Οι Μυροφόρες της Ασφάλτου… Τα Ενοικιαζόμενα Παιδιά και ο –ήδη διαβόητος– Αναβοσβήνης ξεχύνονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.


Όπως λέει συχνά ο Χωμενίδης, «τέχνη είναι ο φωτισμός της πραγματικότητας από μιαν απροσδόκητη γωνία».
 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
09.12.2016 11:58
Η Key Books σας προσκαλεί στο Ρομάντσο την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στην παρουσίαση του βιβλίου "Δευτέρα" με τον συγγραφέα Ηλία Αναστασιάδη.
Δευτέρα - Ηλίας Αναστασιάδης
14.11.2016 11:44
Από τις εκδόσεις Key Books κυκλοφορεί το βιβλίο, Δευτέρα. Μια αληθινή ιστορία του Ηλία Αναστασιάδη.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Έκθεση Ορθόδοξου Βιβλίου
13.06.2016 10:23
Οι εκδόσεις Εν Πλω σε συνεργασία με το νέο βιβλιοπωλείο των Βριλησσίων "Άπειρος Χώρα" (Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια), διοργανώνουμε Έκθεση Ορθόδοξου Βιβλίου από τη Δευτέρα 13 έως και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
 O Θωμάς Κοροβίνης παρουσιάζει το βιβλίο του
24.05.2016 10:57
Oι εκδόσεις Άγρα σας προσκαλούν σε μια παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα-τραγουδοποιού Θωμά Κοροβίνη Ο Κατάδεσμος, που θα πραγματοποιηθεί στις ταράτσες των εκδόσεων Άγρα την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.