Οι Paramount Styles, το συγκρότημα που έχουν σχηματίσει, εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια, ο Scott McCloud και ο Alexis Fleisig – τραγουδιστής και …

drummer, αντίστοιχα, των σπουδαίων Girls Against Boys, μίας από τις καλύτερες μπάντες των 90’s – θα βρίσκονται στο An Club, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Bazooka, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα groups της σύγχρονης εγχώριας σκηνής.

Συνήθως, στις περιπτώσεις μουσικών που, έχοντας διανύσει μία μακροχρόνια πορεία, θεωρούνται πλέον βετεράνοι, όταν αναφέρεται ο όρος “ωριμότητα” είναι συνυφασμένος, στην πραγματικότητα, με κάτι το συμβιβασμένο και πλαδαρό.

Ο Scott McCloud και ο Alexis Fleisig, ούτως ή άλλως, ανέκαθεν διέφεραν. Με τους Girls Against Boys έβαλαν τις βάσεις για τη διαμόρφωση του σημερινού post-punk / dance ήχου, με σπουδαία albums σαν το “Venus Luxure No. 1 Baby” και το “House Of GVSB” και κομμάτια / δυναμίτες, όπως τα “Bulletproof Cupid”, “In Like Flynn”, “Super Fire”, “Disco 666”, “One Dose Of Truth”. Τώρα, με τους Paramount Styles, δείχνουν πως εξακολουθούν να διαθέτουν τη ζωντάνια και την δημιουργική τολμηρότητα που έκανε την προηγούμενη μπάντα τους να ξεχωρίσει ως μία από τις καλύτερες της δεκαετίας του ’90.

Μέχρι στιγμής, έχουν στο ενεργητικό τους δύο albums, το ντεμπούτο “Failure American Style” (2008) και το ολοκαίνουργιο “Heaven’s Alright”, το οποίο ηχογράφησαν στα Stratosphere Sound Studios, στη Νέα Υόρκη, με την συνδρομή του παραγωγού / μηχανικού ήχου / μουσικού Geoff Sanoff (Television, Lloyd Cole, Nada Surf, Secret Machines) και τη συμμετοχή μερικών θαυμάσιων μουσικών, όπως η Julia Kent (Anthony and the Johnsons), ο Simon Lenksi (DAUU) και ο Andrea Serrapiglio (Evangelista), μεταξύ άλλων. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, από την Cycle Records.

Στους Paramount Styles, το γεμάτο ένταση sex rock post-punk των Girls vs. Boys έχει δώσει τη θέση του σε έναν πιο χαμηλότονο ηλεκτρακουστικό dark wave pop-rock ήχο. Κομμάτια σαν τα “Drunx, Whores and Mzk People”, “I Keep Losing You”, “All Eyes Are On You Now My Pet”, “Race You Till Tomorrow”, “These Starry Nights”, “Take Care Of Me”, “The Greatest”, “Desire Is Not Enough”, “White Palaces”, αποδεικνύουν πως συνθετικά ο McCloud διατηρεί την ικανότητά του να σε συνεπαίρνει, παρ’ ότι οι σκοτεινές μελωδίες τους λίγο έχουν να κάνουν με τα τον ηλεκτρισμό που εξέπεμπαν τα περισσότερα τραγούδια της προηγούμενης μπάντας του.

Ως συνδετικός κρίκος παραμένουν τα γνώριμα, εκφραστικά και… υποχθόνια, φωνητικά του, συν το γεγονός πως στις ζωντανές εμφανίσεις τους, πέρα από το νέο υλικό, παίζουν και ορισμένα highlights από τις ημέρες των Girls vs. Boys. Το ίδιο θα συμβεί και στην Αθήνα, όπου εξακολουθούν να έχουν φανατικούς θαυμαστές.
http://www.myspace.com/paramountstylesnyc

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Bazooka, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής. Δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 2008, στον Βόλο. Περνώντας από διάφορα πειραματικά στάδια, όσον αφορά στη σύνθεσή τους, κατέληξαν να απαρτίζονται από τον Ksantho, τον Plathios και τον John Vulgaris.

Η μουσική τους επικεντρώνεται στον punk / noise ήχο, με εμφανείς τις pop αισθητικής αναφορές στις μελωδίες τους. Πέρα από τις συγκεκριμένες επιρροές, χαρακτηρίζονται από την… υγρή, κολλώδη και (φυσικά) θορυβώδη ατμόσφαιρα που δημιουργείται κάθε φορά στα live τους. Τον Δεκέμβριο του 2009, έβγαλαν το πρώτο ομώνυμο EP τους, στο οποίο περιέχονται εννέα κομμάτια.
http://www.myspace.com/bazooka-band