Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το νερό γνωρίζει

Το νερό γνωρίζει
Το δραματοποιημένο αφήγημα του Δημήτρη Τσεκούρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού, παρουσιάζεται από τις 19 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο ΒΙΟS.

Το δραματοποιημένο αφήγημα του Δημήτρη Τσεκούρα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού, παρουσιάζεται από τις 19 Οκτωβρίου στον Πολυχώρο ΒΙΟS.

Το έργο πραγματεύεται τη ζωή ενός μικρού αγοριού, που γίνεται έφηβος και στη συνέχεια άντρας. Μέσα από αυτήν την πορεία ανακαλύπτει τους κύκλους της ζωής , τον Θεό, την αγάπη και τον έρωτα ανακαλύπτει όμως και τη δύναμη του νερού, που βρίσκεται παντού.

Το αγόρι θα γίνει άντρας και θα πλησιάσει τον Θεό. Και ο Θεός θα αποκαλυφθεί. Γιατί πάντοτε αποκαλύπτεται, αρκεί να τον αναζητάς. Η αναζήτηση ξεκινάει από ένα παιχνίδι, το παιχνίδι γίνεται βάσανο, το βάσανο γίνεται απορία και η απορία γίνεται μία Απέραντη Ερημική Γνώση.

Πανταχού παρόν σε όλα τα στάδια το πιο ωραίο υγρό, το Νερό. Και όπως παντού και στον καθένα η Μητέρα-Μήτρα, ο Πατέρας και ένας Φύλακας Άγγελος που εμφανίζεται την πιο κρίσιμη στιγμή.

Η πορεία προς την οριστική Ταυτότητα ίσως και να κρατάει μια ολόκληρη ζωή. Οριστική Ταυτότητα σημαίνει Λύτρωση.

Ένα αγόρι με μία μικρή εκδορά κάπου στο σώμα του -ενώ παίζει ανέμελο με το Νερό- διαισθάνεται τη Μία Φορά τής Ζωής .Το ακαριαίο τής ύπαρξης του.

Παίζει και αφηγείται ο Στάθης Μαντζώρος, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Μανιδάκη, η επιμέλεια της κίνησης της Μαριέλας Νέστορα, οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη και η φωτογραφία του Δημήτρη Καρπέτη

INFO
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και ώρα 9:00 μμ, από τις 19 του Οκτώβρη
στον πολυχώρο BIOS Πειραιώς 84, Τηλέφωνο επικοινωνίας Bios : 210 - 3425335
Τιμές Εισιτηρίων:17 ευρώ + 12 φοιτητικό
www.tonerognorizei.blogspot.com/

Σχετικές ειδήσεις
Tunnel of Oppression: Η παράσταση, του Δημήτρη Πλαβούκου στο 5ο Open September
05.09.2016 11:55
Η παράσταση “Tunnel of Oppression” του Δημήτρη Πλαβούκου στο 5ο OPEN SEPTEMBER Φεστιβάλ Τεχνών από τον Πολυχώρο VAULT Theatre Plus την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:00.
Πεθαίνω σα χώρα, του Δημήτρη Δημητριάδη στο 3ο Φεστιβάλ Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
30.08.2016 16:27
Το εμβληματικό, σχεδόν προφητικό κείμενο, του Δημήτρη Δημητριάδη, “Πεθαίνω σα χώρα”, γραμμένο το 1978, θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο ΑRΤίκι ‘Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ’, την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».
Ας ερχόσουν για λίγο, του Δημήτρη Μαλισσόβα: Νέες παραστάσεις στον Ελληνικό Κόσμο
19.04.2016 12:45
Με νέες ημέρες παραστάσεων, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που ήδη γνωρίζει, θα συνεχίσει μετά το Πάσχα η παράσταση «Ας ερχόσουν για λίγο» του Δημήτρη Μαλισσόβα, στο «Θέατρον», του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Pierrot Lunaire, του Arnold Schonberg στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
18.03.2016 13:49
Το διασημότερο έργο του Άρνολντ Σένμπεργκ και ένα από τα πλέον εμβληματικά του μουσικού μοντερνισμού, ο Φεγγαρίσιος Πιερότος, γίνεται παράσταση μουσικού θεάτρου μέσα από τη σύμπραξη του dissonArt ensemble, του συνθέτη Δημήτρη Μαρωνίδη και του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ευκλείδη.
Πιτσιμπούργκο, της Σώτης Τριανταφύλλου στον Πολυχώρο Vault
15.03.2016 11:25
Η παράσταση «Πιτσιμπούργκο» ξεκίνησε την πορεία της το Καλοκαίρι του 2014 στην Χίο, στην γενέτειρα των πρωταγωνιστών της και έκτοτε, όπου παίζεται γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Πέρσι, το αθηναϊκό κοινό την αγκάλιασε στην αυλή του Κόμη στα Πατήσια και τώρα επιστρέφει για 16 προγραμματισμένες παραστάσεις στη σκηνή του φιλόξενου πολυχώρου Vault Theatre Plus. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου.