Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Λυρική Σκηνή: Διαλέξεις πριν την πρεμιέρα

Λυρική Σκηνή: Διαλέξεις πριν την πρεμιέρα

«Με έναν καφέ στο Φουαγέ» ονομάζεται η ενότητα διαλέξεων – συζητήσεων διακεκριμένων ανθρώπων της τέχνης οι οποίοι θα συζητούν με

 

το κοινό για την παράσταση λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της. Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 5:00 το απόγευμα, στο ανανεωμένο αισθητικά Φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Εύη Καρπούζη, χορεύτρια του Corps de Ballet της ΕΛΣ και φιλόλογος, η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος και δημοσιογράφος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ, Νίκος Ξανθούλης αναλύουν, συζητούν και προκαλούν το κοινό που θέλει να μάθει τα μυστικά  του Μπαλέτου «Η Βασίλισσα του Χιονιού» σε μουσική Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ και χορογραφία Ρέυ Μπάρρα που ανεβαίνει στο Λυρικό μας Θέατρο.

 

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στο θέατρο Ολύμπια στις 20.00.

 

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/Dancing/Λυρική_Σκηνή:_H_Βασίλισσα_του_Χιονιού.html 

Σχετικές ειδήσεις
Ζιζέλ από το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Ολύμπια
24.11.2016 15:58
Η Ζιζέλ, ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του ρομαντισμού, σε γοητευτική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε χορογραφία του Ιρέκ Μουχαμέντοφ και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και Ζωής Ζενιώδη.
Η Natalia Osipova και ο Sergei Polunin στο Παλλάς
08.11.2016 11:16
Μετά τη θριαμβευτική πρεμιέρα στο φημισμένο Sadler’s Wells του Λονδίνου, η Natalia Osipova και ο Sergei Polunin, το πιο λαμπερό χορευτικό ζευγάρι έρχεται στην Αθήνα για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάςστις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2016.
Γαλαξίας του Αντώνη Φωνιαδάκη από το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Λυρική Σκηνή
12.10.2016 15:51
Ο "Γαλαξίας" του Αντώνη Φωνιαδάκη είναι η πρώτη ιστορικής σημασίας συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Εθνικό Θέατρο, η οποία θα παρουσιαστεί στο Θέατρο ΡΕΞ - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη".
Η Βασίλισσα του Χιονιού από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.10.2016 15:42
Φέτος, το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων θα λάμψει πάνω από το Μέγαρο Μουσικής. Μια νέα διεθνής παραγωγή μπαλέτου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα! Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός πριν το νέο του έργο στην Αθήνα
30.09.2016 17:13
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός συνόρων, σε Αγγλία και Ολλανδία, προετοιμάζοντας όμως το νέο του έργο το οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα τον Μάιο 2017.