Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Λυρική Σκηνή: Διαλέξεις πριν την πρεμιέρα

Λυρική Σκηνή: Διαλέξεις πριν την πρεμιέρα

«Με έναν καφέ στο Φουαγέ» ονομάζεται η ενότητα διαλέξεων – συζητήσεων διακεκριμένων ανθρώπων της τέχνης οι οποίοι θα συζητούν με

 

το κοινό για την παράσταση λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της. Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 5:00 το απόγευμα, στο ανανεωμένο αισθητικά Φουαγέ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Εύη Καρπούζη, χορεύτρια του Corps de Ballet της ΕΛΣ και φιλόλογος, η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος και δημοσιογράφος και ο υπεύθυνος του Τομέα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΛΣ, Νίκος Ξανθούλης αναλύουν, συζητούν και προκαλούν το κοινό που θέλει να μάθει τα μυστικά  του Μπαλέτου «Η Βασίλισσα του Χιονιού» σε μουσική Αλεξάντρ Γκλαζουνόφ και χορογραφία Ρέυ Μπάρρα που ανεβαίνει στο Λυρικό μας Θέατρο.

 

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στο θέατρο Ολύμπια στις 20.00.

 

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/Dancing/Λυρική_Σκηνή:_H_Βασίλισσα_του_Χιονιού.html 

Σχετικές ειδήσεις
Γαλαξίας του Αντώνη Φωνιαδάκη από το Εθνικό Θέατρο και την Εθνική Λυρική Σκηνή
12.10.2016 15:51
Η πρώτη και για τον λόγο αυτό ιστορικής σημασίας συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Εθνικό Θέατρο είναι γεγονός. Από τις 3 Νοεμβρίου και για 16 παραστάσεις, ο Αντώνης Φωνιαδάκης θα παρουσιάσει την νέα του δημιουργία -ανάμεσα στο χορό και το θέατρο-, στο Θέατρο ΡΕΞ - Σκηνή "Μαρίκα Κοτοπούλη".
Η Βασίλισσα του Χιονιού από το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.10.2016 15:42
Φέτος, το φωτεινό άστρο των Χριστουγέννων θα λάμψει πάνω από το Μέγαρο Μουσικής. Μια νέα διεθνής παραγωγή μπαλέτου κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα! Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός πριν το νέο του έργο στην Αθήνα
30.09.2016 17:13
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει εκτός συνόρων, σε Αγγλία και Ολλανδία, προετοιμάζοντας όμως το νέο του έργο το οποία θα κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα τον Μάιο 2017.
Relic, του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Θέατρο Ροές
06.04.2016 12:16
Πριν πετάξουν για το Παρίσι προσκεκλημένοι του Théâtre de la Ville, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα του OSMOSIS, παρουσιάζουν την τελευταία τους δουλειά —RELIC— στο Θέατρο Ροές (Rēs Ratio Network) για ένα μόνο Δευτερότριτο (11 & 12 Απριλίου 2016 στις 21.00).
Clouds, από την Handa Gote Research & Development στο πλαίσιο του Τransitions 3 στη Στέγη
16.11.2015 12:08
To Clouds από την Handa Gote Research & Development θα παιχτεί για 2 μόνο παραστάσεις 21 και 22 Νοεμβρίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στο πλαίσιο του Τransitions 3.