Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Άρτι: Infusion της Πολίν Σαλ

Θέατρο Άρτι: Infusion της Πολίν Σαλ
To θέατρο Άρτι παρουσιάζει το έργο της Πολίν Σαλ, Infusion το οποίο γράφτηκε το 2004 και ανέβηκε στην Comédie de Valence. Παίζεται για

πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης δραματουργίας.


Κυριακή απόγευμα, ένα ζευγάρι κι ένα φλιτζάνι τσάι. Τα παιδιά κοιμούνται. Ένας άγνωστος τους επισκέπτεται… Πώς να πείσεις κάποιον που νιώθει ζωντανός ότι έχει πεθάνει;


Μια ιστορία όπου μπερδεύονται οι ζωντανοί με τους νεκρούς, το λογικό με το παράλογο, η φαντασία με την πραγματικότητα, σ’ ένα παιχνίδι συναισθημάτων  Φαντάσματα θέτουν ερωτήματα και δεν αποκαλύπτουν εύκολα τα μυστήρια και τη σκοτεινή πλευρά τους.

Η Πολίν Σαλ γεννήθηκε το 1969 στην Boulogne Billancourt. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου του Στρασβούργου. Είναι ηθοποιός και συγγραφέας.

 

Τελευταία της θεατρικά έργα: Ici (2005), σε συνεργασία με τον David Lescot, Les Arrangements (2007), Family Art (2008).

 

Από τον Οκτώβριο του 2002 είναι συγγραφέας και δραματουργός της Comédie de Valence. Από τον Ιανουάριο του 2009 διευθύνει, μαζί με τον Michel Garanger, το Centre Dramatique Régional de Vire.

 

Μια Παραγωγή της εταιρείας ΘΕΑΤΡΟ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ .

 

Μετάφραση - Χριστιάνα Μολφέτα
Σκηνοθεσία - Μπέττυ Νικολέση
Βοηθός σκηνοθέτη - Ελένη Μολέσκη
Σκηνικά-Κοστούμια - Λίζα Δοκουμετζίδη
Μουσική - Κώστας Γανωτής
Φωτισμοί - Ελευθερία Ντεκώ
Διεύθυνση Παραγωγής - Αριστέα Χαραλαμπίδου
Δημόσιες σχέσεις – Γιώργος Κάλτσας

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Μπέττυ Νικολέση, Βλάσης Ζώτης, Αντώνης Μάρος

Σχετικές ειδήσεις
Μα.θυμα, σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου στο Θέατρο Olvio
10.10.2016 10:42
Το «Μάθημα» του Ιονέσκο, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα το 1951, ανεβαίνει με τον τίτλο ‘‘Μα.θυμα’’ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου με τους Νίκο Παντελίδη και Δανάη Ρούσσου στους κεντρικούς ρόλους, στο Θέατρο OLVIO, από 10 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 7:30 μ.μ.
Άμλετ ο Β, από τον Οκτώβρη στο Θέατρο Ζίνα
08.08.2016 15:26
Το ξεκαρδιστικό έργο του Σάμιουελ Μπόμπρικ, Άμλετ ο Β', που γνώρισε εκκωφαντική επιτυχία όταν ανέβηκε παλιότερα στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, επιστρέφει αυτόν τον Χειμώνα στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932, στο Θέατρο Αυλαία
30.03.2016 12:37
Η παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932», που ανέβηκε πέρυσι την άνοιξη με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Κυδωνία των Χανίων αλλά και στην Αθήνα στο θέατρο της οδού Κυκλάδων, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στο Θέατρο Αυλαία για 5 μόνον παραστάσεις από 6 έως 10 Απριλίου 2016.
Lebensraum, του Θανάση Τριαρίδη στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες
22.03.2016 15:26
Το LEBENSRAUM του Θανάση Τριαρίδη ανέβηκε - σε παγκόσμια πρώτη - στο Theater Aufbau Kreuzberg (Βερολίνο), το Σάββατο 5 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους, με πρωταγωνιστές τους Κωστή Καλλιβρετάκη και Κωνσταντίνο Γεράκη.
Λούλα, του Β. Ραπτόπουλου: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
16.03.2016 10:31
Νέος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για το μυθιστόρημα που σόκαρε, δίχασε, ενθουσίασε και ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο. Η «Λούλα» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου, μία πολιτική πορνογραφία αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους, επιστρέφει από την ομάδα Elephas Tiliensis, από 26 Μαρτίου έως 24 Απριλίου, κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.15.