Η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν από παιχνίδι του θησαυρού μέχρι θεατρική παράσταση, bazaar και προβολή ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα

το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: 

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου – Παιχνίδι Θησαυρού
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού (20/11), η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει ακτιβιστική δράση, στο Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 – 14:00, στο Άλσος Παγκρατίου.

Μικροί και μεγάλοι καλούνται να συμμετάσχουν στο Παιχνίδι του Θησαυρού που θα λάβει χώρα στις 12:30. Οδηγός του παιχνιδιού θα είναι η προσωπική ιστορία ενός παιδιού Ρομά και προορισμός των συμμετεχόντων θα είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Παράλληλα, εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας θα ενημερώνουν το κοινό για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών Ρομά στην Τσεχία και θα υπογράφονται εκκλήσεις.
 

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου – Ακτιβιστικό Bazaar 

Με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της δράσης της η Αγγλόφωνη Ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει και φέτος bazaar την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 17:00 στο Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι). Θα υπάρχουν βιβλία, ρούχα, παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες.

Οι επισκέπτες του bazaar θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ της Διεθνούς Αμνηστίας, να συμμετάσχουν σε ακτιβιστικές δράσεις, και να ενημερωθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, όπως κουίζ και ζωντανή βιβλιοθήκη.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου –  Θεατρική παράσταση

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της «Απαιτούμε Αξιοπρέπεια», η Διεθνής Αμνηστία σας προσκαλεί την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, ώρα 20:00, στη θεατρική παράσταση «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, με το θίασο της Άννας Βαγενά, που παίζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στο θέατρο «Μεταξουργείο». Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη Διεθνή Αμνηστία και τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν για τη δράση της.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, ώρα 20:00
Εισιτήρια: 20 ευρώ (Γενική είσοδος), 15 ευρώ (φοιτητικό)
Πληροφορίες για εισιτήρια:  Θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14-16, Μεταξουργείο), τηλ. 210 5234382

  

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου – Προβολή ντοκιμαντέρ: «A Place Without People»

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της «Απαιτούμε Αξιοπρέπεια», η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ \”A Place Without People\”, την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Αίθουσα ‘Auditorium’, Σίνα 31, Αθήνα).

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του CineDoc, το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, την ΕΡΤ, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και την ANEMON Productions. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας.

Κόστος εισιτηρίου: 6 ευρώ.
Πληροφορίες για εισιτήρια:
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Τηλ: 210 3398600
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24