Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

C. For Circus: Σ’ αυτόν τον τόπο όλες οι ιστορίες είναι αληθινές

C. For Circus: Σ’ αυτόν τον τόπο όλες οι ιστορίες είναι αληθινές
Η Oμάδα Θεάτρου C. for Circus παρουσιάζει την παράστασηΣ’ αυτόν τον τόπο όλες οι ιστορίες είναι αληθινές” σε κείμενο και σκηνοθεσία

Κώστα conie Ισαακίδη. Η παράσταση ξεκινάει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010 στον νέο χώρο του C. for Circus Συγγρού 19, στη Θεσσαλονίκη και θα παίζεται για ένα μήνα.

 


Μια οικογένεια ζει απομονωμένη σ’ ένα βουνό, απ’ τα έγκατα του οποίου βγάζει το \'\'γυαλί\'\', μέσο επιβίωσης και πλουτισμού της. Ανταλλάσσοντας μικρά κομμάτια απ’ αυτό στην πόλη, αγοράζουν τα απαραίτητα.

 


Μόνο όμως ο πατέρας και ο μεγάλος αδελφός, καθώς στους υπόλοιπους απαγορευόταν η έξοδος. Από γενιά σε γενιά συνεχίζεται η ίδια ιστορία αιμομιξίας, μέχρι που μια μέρα μία από τις κόρες, η Τρία, ερωτεύεται έναν από την πόλη (Εκείνο) που ήρθε στο βουνό για να κρίνει το γυαλί.

 


Ο έρωτας τους έντονος και αμοιβαίος, αλλά αντίθετος με τις \"αρχές\" της οικογένειας. Αποτέλεσμα αυτού να στήσουν παγίδα στον Εκείνο και τελικά να τον σκοτώσει ο μεγάλος αδελφός. Η Τρία φεύγει προς την πόλη και τα αδέλφια της πηγαίνουν να τη βρουν. Δεν τα καταφέρνουν.

 


Μετά από χρόνια, επιστρέφει στο βουνό και το μόνο που αντικρίζει είναι οι τάφοι της οικογένειάς της. Τα χρόνια έχουν περάσει κι αυτή έχει μείνει μόνη. Ζητώντας να δει για μια τελευταία φορά το νεκρό αγαπημένο της, ακολουθεί μια πάλη νεκρών με νικητή το μεγάλο αδελφό που την ξεγελάει κάνοντας την να νομίζει πως είναι ο Εκείνος.

 


Μένοντας έγκυος από τον ίδιο της τον αδελφό, συνειδητοποιεί πως δεν έχει λόγο να ζήσει, δίνοντας τέλος και στη δική της ζωή, με την ελπίδα να συναντήσει τον αγαπημένο της σ’ έναν άλλον κόσμο.

 

 

Παίζουν: Βεζερτζή Όλγα, Βλάχου Ειρήνη, Γαβρέλας Παναγιώτης, Κίτσος Δημήτρης, Κουλιάκη Μαρίνα, Μακρή Ειρήνη, Παυλίδης Παύλος, Συναπίδου Κατερίνα, Σφυρής Γιωργής, Τανάση Βαλέρια, Χατζηαγγελάκης Σπύρος.


Σκηνοθεσία- κείμενο: Κώστας conie Ισαακίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρουστάνη Αναστασία

Σκηνογράφος: Ηλιάδη Ναταλία

Μουσική- τραγούδια: C. for Circus

Σχετικές ειδήσεις
Γκλουμ, της ομάδας C. For Circus στο Θέατρο 104
10.02.2017 17:12
Η ομάδα θεάτρου C. For Circus παρουσιάζει σε διασκευή την παράσταση “ГЛУМ” (Γκλούμ) βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι.
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στον Πολυχώρο Vault
22.12.2016 16:28
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στην «Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.» και στην «Κιβωτός του Κόσμου».
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Αργύρης Πανταζάρας - Momentum: Μητρόπολη στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου
13.07.2016 09:18
Σε έναν έρημο και άγονο τόπο συναντιούνται επτά αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Ψελλίζουν ένα χορικό, ένα κοινό ‘τραγούδι’ μέσα απ’ όλες τις ιστορίες και αναζητούν τη δική τους «Μητρόπολη». Η Μητρόπολη του Αργύρη Πανταζάρα και της καλλιτεχνικής ομάδας Momentum υφαίνεται μέσα από τη σύνθεση πέντε αρχαίων τραγωδιών. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Οιδίπους Τύραννος, οι Βάκχες του Ευριπίδη, ο Ηρακλής μαινόμενος και η Μήδεια ακούγονται σαν προσευχή μιας χώρας που πεθαίνει.
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.