Στην προσπάθεια να δημιουργήσει ευκαιρίες για συνάντηση όλων των ομάδων νέων και να ξεκλειδώσει την αμηχανία της

πρώτης επαφής με το «διαφορετικό», ο Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), οργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τα «Αποτυπώματα», σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ.

Μια έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών με έργα παιδιών και νέων που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μαζί: παιδιά και νέοι που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (από ιδρύματα, κοινωνικούς φορείς και ειδικά σχολεία) μαζί με παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου καθώς και φοιτητές.

Η τέχνη λειτουργεί λυτρωτικά για όλες τις ομάδες νέων. Ζωγραφίζοντας δίχως διακρίσεις, όλοι μαζί, τους δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα δικό τους κώδικα επικοινωνίας, χωρίς λογοκρισία και διαμεσολαβητές. Χτίζουν μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, σχέσεις οικειότητας, κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής.

Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Τα έσοδα της πώλησης των έργων διατίθενται αποκλειστικά στους κοινωνικούς φορείς που συμμετείχαν.

Η έκθεση που θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Βορρέ από τις 19/11/2010 έως 28/11/2010, τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πληροφορίες

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π. είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο να δώσει φωνή και βήμα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει τους νέους που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Όλα τα έργα, με θέμα «Η φύση και εγώ», δημιουργήθηκαν από τέλος Ιανουαρίου έως τέλος Οκτωβρίου 2010 στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Μουσείου Βορρέ. Για τους συμμετέχοντες εκτός Αττικής, οι καλλιτεχνικές συμπράξεις πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του κοινωνικού φορέα ή του σχολείου, στον τόπο διαμονής τους.

Όλα τα έργα εκτίθενται στους χώρους του Μουσείου.

Πρωτοβουλία του Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ.