Το Θηρίο Βρυχάται … και με το πολυαναμενόμενο νέο του αλμπουμ Sitra Ahra, που είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα από την Rockarolla, έρχεται για

Live εμφανίσεις! Και ενώ οι Therion είναι γνωστοί σε όλους ως η απαρχή του Συμφωνικού Μέταλ, η έμπνευση, η κεντρική αναφορά και επιρροή των Nightwish και των Within Temptation ήρθε η ώρα να συστηθούμε με το ένα από τα 2 hot- upcoming σχήματα που θα πλαισιώσουν το τουρ… Τους  Loch Vostok!

LOCH VOSTOK
 
Οι Loch Vostok δημιουργήθηκαν ύστερα από τη διάλυση του Progressive Metal συγκροτήματος Mayadome το 2001. Έχοντας τρία βασικά μέλη, τον ιδρυτή των Mayadome, Teddy Möller, τον κιμπορντίστα Sebastian Okupski και τον μπασίστα Erik Grandi, η δομή της νέας μπάντας είχε συσταθεί. 

Ο Möller, από ντραμερ έλαβε το ρόλο του τραγουδιστή/κιθαρίστα και με την προσθήκη του Niklas Kupper, πρώην μέλους των Ramrod, 5 Steps Ahead και El Presidente και του ντραμερ Alvaro Torres,πρώην μέλους των Azotic Reign, 5 Steps Ahead, El Presidente και Imperial Domain η σύνθεση της μπάντας είχε ολοκληρωθεί.

Ωστόστο ο Grandin μετακόμισε στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο Tomas \”Tym\” Jonsson, μέλος των Mellow Poetry.

Με τη βοήθεια του παραγωγού Daniel Bergstrand, οι Loch Vostok δημιούργησαν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο άλμπουμ με τίτλο \’Dark Logic\’, η θεματολογία του οποίου βασίζεται στους serial killers Henry Lee Lucas, Andreij Tzjikatilo και Ed Gein. Αφού κυκλοφόρησε μέσω μιας ρώσικης εταιρίας διανομής, η πορτογαλική εταιρία Magnetism Records ανέλαβε την παγκόσμια διανομή του \’Dark Logic\’ το 2004.

Όταν ο Sebastian Okupski αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την cover band του \”Bulldog\”, οι Loch Vostok βρήκαν τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Andreas Lindahl

Ο Andreas αφού ηχογράφησε μαζί τους ένα νέο άλμπουμ, εγκατέλειψε το συγκρότημα λόγω της απόστασης μεταξύ του Gothenburg, όπου ζει, και της Uppsala όπου ζουν τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και κάνουν πρόβες. Επειδή οι Loch Vostok είναι ένα αληθινό συγκρότημα κι όχι ένα ακόμη σχήμα, επιθυμούσαν να βρουν ένα μόνιμο μέλος. Ο  Fredrik Klingwall, κιμπορντίστας και συνθέτης των Anima Morte γνωριζόταν ήδη με τους Teddy και Niklas επομένως η προσθήκη του στο συγκρότημα ήταν αναμενόμενη.

Στις αρχές του 2006, το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την Σουηδική εταιρία Escapi Music με αφορμή την παγκόσμια κυκλοφορία του “Destruction Time Again!” – του δεύτερου και πιο ώριμου έργου τους. Ακολούθησε Σκανδιναβική περιοδεία με τους King Diamond και Secret Sphere τον Απρίλιο του 2006, καθώς και περιοδεία στην Δανία με τους Pyramaze τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Η μουσική τους ίσως είναι ευκολότερο να συγκριθεί με τον avant garde ήχο των Cynic, την προοδευτικότητα των Dream Theater, την black metal προσέγγιση των Emperor, την δυναμική των Agent Steel και το μελωδικό death μέταλ των Soilwork. Η λίμνη Vostok είναι υπαρκτή και χαρακτηρίζεται από πεντακάθαρα νερά.

Ακούγοντας τη μουσική του σχήματος, είναι φανερό ότι έλαβε το όνομά του από αυτήν την παγωμένη και παρθένα τοποθεσία.

Loch Vostok επιφέρουν ρίγη συγκίνησης σε όσους αφήνονται στο ονειρεμένο ταξίδι της μουσικής τους. Η στιγμή έφτασε για να απολαύσουμε το “Destruction Time Again!”.

LINEUP:

Teddy Möller – vocals / guitars
Alvaro Torres – drums
Niklas Kupper – guitars
Fredrik Klingwall – keyboards
Tomas ”Tym” Jonsson – bass
Website: http://www.lochvostok.com/  /  www.intromental.com/lochvostok
 

Discography:
2004: Dark Logic
2006: Destruction Time Again

Label(s):
World: Escapi Music