Το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη, παρουσιάζει στην κεντρική σκηνή, από την παράσταση «Κομμάτια και Θρύψαλα … 2010» του

Γιώργου Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη. Ένα έργο που ανέβηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1976 και μόνο μετά από 23 χρόνια -1999- ανέβηκε για δεύτερη φορά στο “Νέο Ελληνικό Θέατρο- Γ. Αρμένη”.

Και φέτος, εδώ πάλι, ανεβαίνει για τρίτη φορά, τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, τώρα που η πατρίδα μας έχει γίνει χίλια κομμάτια.

Ο Γ. Σκούρτης μας χάρισε τρία καινούρια σπαρακτικά μονόπρακτα, που εντάχθηκαν στα “Κομμάτια και Θρύψαλα”,  εξού και η προσθήκη στον τίτλο «…2010».

«Θα ξεκινήσω με  τους στίχους που έγραψε ο Δημήτρης Χατζής, για τον συγγραφέα του έργου “Κομμάτια και Θρύψαλα”, κο Γιώργο Σκούρτη : “Σε βλέπω. Ο πιο νικημένος απ’ όλους είσαι συ. Μέσα απ’ τις χαμένες τις ζωές τις δικές μας, η δική σου κομματιάζεται χίλια κομμάτια.”

Μέλημά  μας είναι να καταθέσουμε την αλήθεια και να φωτίσουμε το γέλιο, το κλάμα και τον σπαραγμό του σήμερα. Σκηνοθετικά η παράσταση θα κρατηθεί μακριά από φιοριτούρες και φτηνά ευρήματα της εποχής.

Δεν θα υπάρξει καμιά πρόθεση πρόκλησης, κανένα δήθεν, τίποτα φτιαχτό. Γνώμονάς μας θα είναι η αλήθεια, όπως την ξέρουμε και την βιώνουμε όλοι. Όχι μόνο αληθινά, αλλά και πραγματικά. Όλα μαζί τα “κομμάτια” και τα «θρύψαλα» της ζωής μας….»

                                                                            Για το Ν.Ε.Θ.                         

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ 
 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΡΙΓΚΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ – ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΠΑΧ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΤΖΕΝΗ, ΑΡΜΕΝΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΒΟΛΟΡΟΥ ΦΑΙΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΗ, ΜΑΚΡΗ ΒΑΣΩ, ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΑΚΗΣ