Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Θέατρο Γιώργου Αρμένη: Κομμάτια και Θρύψαλα του Γιώργου Σκούρτη

Θέατρο Γιώργου Αρμένη: Κομμάτια και Θρύψαλα του Γιώργου Σκούρτη
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη, παρουσιάζει στην κεντρική σκηνή , από την παράσταση «Κομμάτια και Θρύψαλα … 2010» του

Γιώργου Σκούρτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη. Ένα έργο που ανέβηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1976 και μόνο μετά από 23 χρόνια -1999- ανέβηκε για δεύτερη φορά στο “Νέο Ελληνικό Θέατρο- Γ. Αρμένη”.


Και φέτος, εδώ πάλι, ανεβαίνει για τρίτη φορά, τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, τώρα που η πατρίδα μας έχει γίνει χίλια κομμάτια.

 

 

Ο Γ. Σκούρτης μας χάρισε τρία καινούρια σπαρακτικά μονόπρακτα, που εντάχθηκαν στα “Κομμάτια και Θρύψαλα”,  εξού και η προσθήκη στον τίτλο «...2010».

 

 

«Θα ξεκινήσω με  τους στίχους που έγραψε ο Δημήτρης Χατζής , για τον συγγραφέα του έργου “Κομμάτια και Θρύψαλα”, κο Γιώργο Σκούρτη : “Σε βλέπω. Ο πιο νικημένος απ’ όλους είσαι συ. Μέσα απ’ τις χαμένες τις ζωές τις δικές μας, η δική σου κομματιάζεται χίλια κομμάτια.”


Μέλημά  μας είναι να καταθέσουμε την αλήθεια και να φωτίσουμε το γέλιο, το κλάμα και τον σπαραγμό του σήμερα. Σκηνοθετικά η παράσταση θα κρατηθεί μακριά από φιοριτούρες και φτηνά ευρήματα της εποχής.


Δεν θα υπάρξει καμιά πρόθεση πρόκλησης, κανένα δήθεν, τίποτα φτιαχτό. Γνώμονάς μας θα είναι η αλήθεια, όπως την ξέρουμε και την βιώνουμε όλοι. Όχι μόνο αληθινά, αλλά και πραγματικά. Όλα μαζί τα “κομμάτια” και τα «θρύψαλα» της ζωής μας….»


                                                                            Για το Ν.Ε.Θ.                         

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ 
 

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΡΙΓΚΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΠΑΧ

 


ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΤΖΕΝΗ, ΑΡΜΕΝΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΒΟΛΟΡΟΥ ΦΑΙΗ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΗ, ΜΑΚΡΗ ΒΑΣΩ, ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΑΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις
Ξανθίππη, του Γιώργου Α. Χριστοδούλου στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό
04.01.2017 11:14
Το έργο «Ξανθίππη» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου παρουσιάζεται στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό, σε σκηνοθεσία του Κωστή Παπαϊωάννου, με πρωταγωνίστρια την Ματθίλδη Μαγγίρα.
Πετάει-πετάει, στο θέατρο Χυτήριο
21.11.2016 12:28
Από τις 24 Νοεμβρίου η «πτήση του γέλιου» θα προσγειώνεται στο Θέατρο Χυτήριο και οι θεατές θα αποβιβάζονται για να παρακολουθήσουν την πιο φρέσκια κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου, διασκευή Στέλιου Παπαδόπουλου & Γιώργου Βάλαρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
Pietà, του Γιώργου Στεφανακίδη στο Από Μηχανής Θέατρο
21.09.2016 13:03
Το Από Μηχανής Θέατρο φιλοξενεί τη μουσικοθεατρική παράστασ του Γιώργου Στεφανακίδη, με τίτλο Pietà.
Η Κατερίνα του Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Εγνατία
07.09.2016 16:29
Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε για 2 συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα ! Στο θέατρο Εγνατία , από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, για δέκα μόνο παραστάσεις.
Τα ραδίκια ανάποδα, του Γιώργου Γαλίτη στο Θέατρο Βράχων
10.06.2016 15:51
Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί την κωμωδία του Γιώργου Γαλίτη, Τα ραδίκια ανάποδα, για μία παράσταση την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016.