Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ξαρχάκος - Πασπαλά στο Gazarte: Παράταση παραστάσεων

Ξαρχάκος - Πασπαλά στο Gazarte: Παράταση παραστάσεων

Με την ανταπόκρισή του στο \"3 Χ 3\", τον πρώτο κύκλο των θεματικών παραστάσεων του Σταύρου Ξαρχάκου -μαζί με την ΚΟΕΜ και την Έλλη ...

 

 

Πασπαλά- στο Gazarte, το κοινό της Αθήνας απέδειξε ότι διψάει για αληθινή μουσική και για τις συγκινήσεις που μόνο εκείνη μπορεί να προσφέρει.


Οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου, δίπλα στο λόγο σπουδαίων ποιητών, χάρισαν βραδιές \"μυσταγωγίας\" σε χιλιάδες ανθρώπους που ασφυκτικά γέμισαν κάθε Κυριακή και Δευτέρα από τα μέσα Νοεμβρίου την ατμοσφαιρική αίθουσα του Gazarte.


Έμοιαζε σχεδόν επιβεβλημένο να δοθεί μια παράταση. Στον αρχικό προγραμματισμό του \"3 Χ 3\" λοιπόν, προστέθηκαν δύο ακόμα διήμερα, 12 & 13 αλλά και 19 & 20 Δεκεμβρίου. Κυριακή και Δευτέρα, όπως πάντα.


 

Ο Σταύρος Ξαρχάκος επέλεξε τον τίτλο «3 Χ 3» για τον πρώτο κύκλο των θεματικών εμφανίσεών του στο Gazarte.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, το «3 Χ 3», ως αριθμητική πράξη αποκαλύπτει και πολλά –όχι όμως τα πάντα- για την ίδια την παράσταση , που άξονά της θα έχει τα τραγούδια 3 συνθετών: του Μάνου Χατζικάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου.

 


Η μουσική τους θα συναντήσει το λόγο μεγάλων ποιητών -του Νίκου Γκάτσου, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα (σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη) του Νίκου Καζαντζάκη και άλλων σημαντικών ποιητών.

 

Μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο η 12μελής Κ.Ο.Ε.Μ., με την οποία συμπορεύεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

 

Ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά – μια σπουδαία φωνή , που ισορροπεί επιδέξια μεταξύ τεχνικής και συναισθήματος.

Σχετικές ειδήσεις
3η παράσταση για Πρωτοψάλτη - Κορκολή στο Gazarte!
18.01.2017 14:44
Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία των παραστάσεών τους στο gazarte, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής θα βρίσκονται για τρεις ακόμη βραδιές στο Μain Stage τον Ιανουάριο.
Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Στέφανος Κορκολής: τελευταίες παραστάσεις στο Gazarte
03.01.2017 13:35
Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία των πρώτων παραστάσεων τους στο gazarte, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής θα βρίσκονται για τέσσερις ακόμη βραδιές στο Μain Stage τον Ιανουάριο. Μια παράσταση από αυτές που αντέχουν στον χρόνο, μια μουσική συνάντηση που κέρδισε ξανά τις καρδιές μας!
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά συνεχίζουν στο Gazarte
10.11.2016 14:24
Οι παραστάσεις της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με την Έλλη Πασπαλα συνεχίζονται και το Δεκέμβριο στο Gazarte!
01.11.2016 10:24
Κυκλοφορεί απ'την Minos Emi το νέο single της Ηρώς Σαϊα "Για Χατίρι Σου" σε μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.