Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Artower Agora: Art και Architecture 2010-2011

Artower Agora: Art και Architecture 2010-2011
Με αφορμή την κήρυξη από την Unesco του έτους 2010-2011 ως έτος της «Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της

Μεσογείου», το Πολιτιστικό συγκρότημα ARTOWER AGORA διοργανώνει και εφέτος την καθιερωμένη έκθεση Art & Architecture με την συμμετοχή γνωστών, αλλά και νέων εικαστικών και αρχιτεκτόνων.

 

Η δράση αυτή έχει ως σκοπό την παρουσίαση στο κοινό, μιας σειράς από σύγχρονες δημιουργίες, οι οποίες έχουν απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση αλλά και την γνωστοποίηση της έρευνας, η οποία μορφοποιεί τις δημιουργίες αυτών των τόσο αλληλοεπιδρώμενων εικαστικών κλάδων και τις παρουσιάζει ως αποτέλεσμα μίας ολοκληρωμένης αισθητικής πρότασης.

 

Τα παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικά δείγματα, μνημεία και τοπία που μας κληροδοτεί η Μεσόγειος, θα αποτελέσουν την αφορμή για την αφύπνιση των αισθήσεων και των αναμνήσεων, καθώς επίσης και την κινητήριο δύναμη για την παραγωγή καλλιτεχνικών έργων.

 


Εικαστικοί και αρχιτέκτονες καλούνται μέσα από τα έργα τους να εκφράσουν όλα εκείνα τα συναισθήματα που με ένταση βιώνουν στην ανάμνηση, στην θέαση και στην μελέτη του αρχιτεκτονικού ιδιώματος της Μεσογείου.

 


Η μοναδικότητα της εκθέσεως αυτής βασίζεται στον καινοτόμο τρόπο διεξαγωγής της, τόσο όσον αφορά την οργάνωση με τα εναλλασσόμενα projects, αλλά και την χρονική της διάρκεια.

 

Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες τις στο κοινό στις 15 Νοεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Σε αυτό το χρονικό διάστημα προτάσεις, μέσα και τρόποι έκφρασης διαδέχονται ο ένας τον άλλο δίνοντας στο κοινό την δυνατότητα να παρακολουθήσει μέσα από μία συνεχή δημιουργική ροή, τις εικαστικές και αρχιτεκτονικές αναδιοργανώσεις των συμμετεχόντων.

 


Συμμετοχές από 15 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου:


Αλεξάκης Στέλιος, Βλάσσης Δημήτρης, Καϊμάκη Βαλεντίνη, Νίκος Μανάφης
Πασχάλης Μπαγιάος, Anne Siirtola, Βαρθολομαίος Παπαδαντωνάκης, Ανδρονίκη Σκουλά, Ειρήνη Τατάκη, Αλέξανδρος Τομπάζης, Δημήτρης Τσίγκος

 


Ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ με: Βιργινία Αξιώτη, Νίκος Λιβαθινός, Αδάμ Μαρτινάκης, Μαρία Σαρρή, Ξανθίππη Τσαλίμη, Κατερίνα Χριστοπούλου

Επιμέλεια εκθέσεως: Καλογνώμου Μαρία
Εξωτερική συνεργάτης: Ανδρονίκη Σκουλά

 

εξωτερική φωτογραφία: Anne Siirtola, \"Circle\", στιγμιότυπο από το video της Φιλανδής καλλιτέχνιδος
 

Σχετικές ειδήσεις
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
19.07.2016 13:30
Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.
Architecture Year Show 2016 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα
22.06.2016 10:52
Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα σας προσκαλεί την Τετάρτη, 22 Ιουνίου στα επίσημα εγκαίνια του ετήσιου ARCHITECTURE YEAR SHOW 2016 των φοιτητών Αρχιτεκτονικής.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".
7α αρχιτεκτονικά βραβεία ΔΟΜΕΣ 2016: Με μεγάλη επιτυχία η απονομή
23.02.2016 13:37
Κτήριο στο Παρίσι από έλληνα αρχιτέκτονα κέρδισε το μεγάλο βραβείο για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο! Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, πραγματοποιήθηκαν τα 7α αρχιτεκτονικά Βραβεία ΔΟΜΕΣ 2016, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του αρχιτεκτονικού χώρου.