Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Vaganova Ballet Academy

Vaganova Ballet Academy
Ο Νοέμβριος στο Μέγαρο εισέρχεται δυναμικά. Την Παρασκευή 2,το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου εμφανίζεται η Ακαδημία Μπαλέτου Vaganova, από την Αγία Πετρούπολη με 50 μεγάλους χορευτές, τα αυριανά αστέρια του Mariinsky Theatre.

Ο Νοέμβριος στο Μέγαρο εισέρχεται δυναμικά. Την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου εμφανίζεται η Ακαδημία Μπαλέτου Vaganova από την Αγία Πετρούπολη με 50 μεγάλους χορευτές, τα αυριανά αστέρια του Mariinsky Theatre.

Η Ακαδημία Μπαλέτου Vaganova που λειτουργεί ως φυτώριο των μελλοντικών αστεριών του Mariinsky ιδρύθηκε το 1738 από την Αυτοκράτειρα Aννα Ιοάνοβνα, ως η πρώτη Ρωσική Επαγγελματική Σχολή Μπαλέτου. Το 1836 εγκαταστάθηκε στο ίδιο κτίριο στην Αγ. Πετρούπολη, όπου και οι αίθουσες δοκιμών του θεάτρου Mariinsky.

Μια από τις καλύτερες μπαλαρίνες του Mariinsky, η Αγριπίνα Βαγκάνοβα ανέλαβε τη διεύθυνση της Ακαδημίας δημιουργώντας το δικό της σύστημα διδασκαλίας κλασικού χορού, γνωστό ως μέθοδος Vaganova, η οποία θεωρείται και είναι η κορυφαία στη διδασκαλία μπαλέτου.

Μεταξύ των αποφοίτων της Ακαδημίας αυτής συγκαταλέγονται και οι : Μ. Φόκιν, Α. Παύλοβα, Τ. Καρσάβινα, Β. Νιζίνσκι, Ζ. Μπαλανσίν, Γκ. Ουλάνοβα, Γ. Γκριγκόροβιτς, Φ. Ρουζιμάτοφ, Ν. Μακάροβα, Μ. Μπαρίσνικοφ, Ρ. Νουρέγεφ, Ντ. Βίσνιεβα, Ουλ. Λοπάτκινα, Σβ. Ζαχάροβα.

Από το 2000 η περίφημη πρώτη χορεύτρια του Mariinsky, Αλτινάι Ασιλμουράτοβα ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ακαδημίας φέρνοντας τη δική της αισθητική και σφραγίδα. Πρόεδρος της Ακαδημίας είναι η Βέρα Ντοροφέγεβα.

INFO
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη,
Παρασκευή 2 , Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Νοεμβρίου
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ :ΕΛΒΑ : τηλ. 210-6728079/080
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Τηλ. 210-7282333, (έναρξη προπώλησης 12 Οκτωβρίου)
www.megaron.gr


Σχετικές ειδήσεις
Αναφορά σε μια Ακαδημία, του Franz Kafka στο Θέατρο Σημείο
24.10.2016 13:36
Το διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» επέλεξε για την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά η Ελένη Παργινού προκειμένου να πειραματιστεί με σωματικά και αφηγηματικά εργαλεία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα του καλλιτεχνικού της προσανατολισμού.
Οιδίνους, του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Σφενδόνη
19.10.2016 14:11
Μετά την ολόθερμη υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ο ΟΙΔΙΝΟΥΣ, το ψυχολογικό θρίλερ του Θανάση Τριαρίδη ξεκινάει την δεύτερη χρονιά των παραστάσεων αλλάζοντας θεατρική στέγη: από τις 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Σφενδόνη.
Μίχαελ Κόλχαας - Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου, του Χάινριχ Φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο Bios
06.10.2016 12:47
Η παράσταση Μίχαελ Κόλχαας, Η ιστορία ενός δίκαιου ανθρώπου που είχε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί σε επανάληψη από την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή του Νοεμβρίου στις 21.00, στο BIOS Tesla.Basement.
Καλοκαιρινά ραντεβού με...stand up comedy στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
27.05.2016 15:14
Οι κωμικοί Κώστας και Θανάσης Παπαγεωργίου μαζί με τον φοβερό Αλέξανδρο Τσουβέλα κάνουν stand up comedy στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή του θεάτρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, από τη 1 Ιουνίου 2016.
ΣχεδΟν από την ομάδα Μυοσωτίς στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
25.01.2016 15:18
Η εταιρεία Rondade παρουσιάζει την παράσταση σχεδ0ν, μια performance της ομάδας Μυοσωτίς στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, η οποία είναι εμπνευσμένη από το «Πηγαινέλα» του Σάμιουελ Μπέκετ.