Μέσα στα πλαίσια της διοργάνωσης ElectroMediaWorks_10 η ομάδα Medea Electronique 

(http://www.medeaelectronique.com/) οργανώνει το KOUMARIA_10 ένα εντατικό δεκαήμερο Residency, ή αλλιώς ετήσια συνάντηση συλλογικών τεχνών και καλλιτεχνικών συνεργασιών, στους πρόποδες του Ταΰγετου. Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, θεωρητικοί και επιστήμονες θα συναντηθούν σε έναν σύγχρονα οργανωμένο χώρο-εργαστήρι όπου καλούνται να σχηματίσουν το Ιnstant Synthesis Ensemble (I.S.E) (www.medeaelectronique.com/ise) και να ετοιμάσουν μια συλλογική εργασία-παράσταση της KOUMARIA_10 που θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων έργων σε μια διήμερη συνάντηση στην Αθήνα στον ιδιαίτερο χώρο της Knot Gallery (http://knotarts.blogspot.com/).

Το ElectroMediaWorks αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και τεχνικών με στόχο να αναδείξει την καλλιτεχνική δημιουργία  μέσα από την τεχνολογία, τη φιλοσοφία και τις πρακτικές των μεικτών μέσων και πολυμεσικών τεχνών (innovative media art, mixed media arts, net art, interactive arts, electronic media art, electronic music and cross-over art, κλπ). που προάγουν τη γνώση, τη διεύρυνση και την ανταλλαγή καλλιτεχνικών «υλικών» και απόψεων. Με αυτήν την ετήσια διοργάνωση που άφορα συλλογικές τέχνες και καλλιτεχνικές συνέργειες (arts collectives and artistic synergies), η Medea Electronique αποσκοπεί στο μέλλον να αναβιώσει το EMW Festival (http://www.emw.gr/).

Φέτος κάτω από δυο θεματικούς άξονες ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ οι συμμετέχοντες της Κουμαριάς  αλλά και άλλοι  καλεσμένοι (ομάδες, οργανισμοί, networks, ανεξάρτητοι χώροι κλπ)  θα μιλήσουν για το έργο τους, τους στόχους τους,  τους όποιους προβληματισμούς τους με μια σειρά συζητήσεων, παρουσιάσεων, σύντομων δράσεων, παραστάσεων και σεμιναρίων.

Κατά την διάρκεια του δεκαήμερου residency θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση στo blog της ομάδας με νέα, φωτογραφικό υλικό, video, και μουσική. (www.medeaelectronique.com/category/blog/).

Η Στεφανία Μιζάρα, φωτογράφος και ιδιοκτήτρια του χώρου Μ55 (http://www.m55projects.gr/) καλεσμένη του ΕΜW_10 θα βρεθεί για λίγες μέρες στην Κουμαριά αποτυπώνοντας με τον φακό της, μοναδικές στιγμές της συνύπαρξης και συνεργασίας των resident artists. Το αποτέλεσμα της δουλειάς της θα προβάλλεται με την μορφή  ‘slideshow’ βίντεο και τις δυο μέρες. Επίσης ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Αυτοσχεδιαστής Εric Lewis από τον Καναδά, για δεύτερη συνεχή χρονιά, θα γυρίσει ένα βίντεο ντοκιμαντέρ που αφορά το φετινό residency αλλά και τη διήμερη συνάντηση στην Αθήνα με προοπτική να παιχτεί σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα του διημέρου θα ξεκινάει από το μεσημέρι με ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια προβολές με δωρεάν είσοδο και στη συνέχεια θα ακολουθούν συναυλίες-(multimedia)παραστάσεις από το απόγευμα, με είσοδο 5 ευρώ. Το πρόγραμμα αναλυτικά θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα (http://www.medeaelectronique.com/) και (http://www.knotarts.blogspot.gr/).

Ομιλίες – Παρουσιάσεις
Οι ομιλίες και παρουσιάσεις κινούνται πάνω στους θεματικούς άξονες «Διευρύνοντας τη Συλλογικότητα» και «Συμπράξεις και Συνέργιες» κάποιες ομιλίες θα γίνουν στα αγγλικά

KOYMARIA_10  με ΙNSTANT SYNTHESIS ENSEMBLE (I.S.E)
παρουσίαση-παράσταση-ανοιχτή συζήτηση

(www.medeaelectronique.com/residency/)
(www.medeaelectronique.com/ise/)

Συμμετέχουν: Eric Lewis(US /CA), Stefan Smulovitz (CA), Viviane Houle (CA), , Αλέξανδρος Δρυμωνίτης (GR),  Marielle Andrée Groven (CA), Tim Ward (UK), Paris Ερωτοκρίτου (GR),   Aναστάσης Γρίβας (GR), Σταύρος Αποστολάτος (GR), Μagnus Klahr (SW), Ελλη-Αννα Περιστεράκη (GR), Παναγιώτης Γούμπουρος (GR) και οι Medeaelectronique [Μανώλης Μανουσάκης, Michael Larsson, LoKey (Γιάννης Λόλης και Κλεοπάτρα Κοραή), Ιωάννα Καμπυλαυκά, Χάρης Γερμανίδης, Χρήστος Λάσκαρης, Θοδωρής Ζιούτος, Guido De Flaviis, Anastasia_X.]

\”IMPROVISATION ACROSS THE ARTS: CHALLENGES AND POTENTIALS\”
ανοιχτή ομιλία – συζήτηση

Εric Lewis (McGill University, Canada)
Δανάη Στεφάνου (Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

H ομιλία και η επακόλουθη συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά.

Ο Εric Lewis, καθηγητής Φιλοσοφίας του Αυτοσχεδιασμού και συνιδρυτής του διαπανεπιστημιακού ερευνητικού προγράμματος Improvisation, Community and Social Practice (http://www.improvcommunity.ca/) και η Δανάη Στεφάνου, Λέκτορας Ιστορικής Μουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα μιλήσουν για τους χώρους και τους ορίζοντες του ομαδικού αυτοσχεδιασμού σε τοπική και διαπολιτισμική βάση, διερευνώντας τις προκλήσεις και τις υποσχέσεις της αυτοσχεδιαστικής προσέγγισης στα όρια μεταξύ των τεχνών, εντός και εκτός ιδρυματικών πλαισίων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

παρουσίαση-παράσταση
(http://knotarts.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html)
Παρουσιάση-Συναυλία του εβδομαδιαίου εργαστηρίου ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού με συντονισμό απο τους Acte Vide (Γιάννης Κοτσώνης, Δανάη Στεφάνου).
SPIDER : International Artistic Project

παρουσίαση
 (http://www.spiderontheedge.org/)

Παρουσίαση από την Αντιγόνη Γύρα  (http://www.kinitiras.com/)
Στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου παραγωγής και παρουσίασης των σύγχρονων τεχνών στοχεύει το SPIDER 

International Artistic Project, με το σκεπτικό, το μοντέλο αυτό να θέσει τις βάσεις για ένα διαφορετικό τρόπο απήχησης των τεχνών στο κοινό και ένταξής του στα πολιτιστικά δρώμενα.

Επίσης θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους οι παρακάτω ομάδες/οργανισμοί/κέντρα:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
[Ε.Σ.Σ.Η.Μ] (http://www.essim.gr/)
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΈΡΕΥΝΑΣ [Κ.ΣΥ.Μ.Ε] (http://www.ksyme.gr/)
BEFORE LIGHT http://www.beforelight.com/
FTOUXELEFTERIA http://omadaftouxelefteria.blogspot.com/
M55 PROJECTS (www.m55projects.gr/ )
OPER(O) (www.myspace.com/operoteam )
ODC ENSEMBLE (www.myspace.com/odcensemble1)
Εργαστήρια
Stefan Smulovitz – Kenaxis http://www.kenaxis.com/

το εργαστήριο διάρκειας μιας ώρας περίπου θα γίνει στα αγγλικά.
Ο συνθέτης Stefan Smulovitz θα ηγηθεί σεμιναρίου πάνω σε τεχνικές και προγραμματισμό του λογισμικου (software)  Kenaxis που μετατρέπει το φορητό υπολογιστή σε ένα δυναμικό και ευέλικτο μουσικό όργανο κατάλληλο για σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής, αυτοσχεδιασμό και ζωντανές παραστάσεις.
Προβολές KOUMARIA 09 Documentary από τον Eric Lewis

Το ‘From Both Sides Now’ είναι ένα βίντεο ντοκιμαντέρ που αφορά το [KOYMARIA_09 residency] των Medeaelectronique. Επικεντρώνεται στις δια-προσωπικές και καλλιτεχνικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η ομάδα αυτοσχεδιαστών, που εργάζονταν σε διαφορετικές μορφές τέχνης, σε μεγάλο βαθμό άγνωστες μεταξύ τους, οι οποία είχε δέκα ημέρες για να δημιουργήσει ένα κοινό έργο-παράσταση.
MAKING OFF ΚΟΥΜΑΡΙΑ_10

SLIDE SHOW με φωτογραφίες της Στεφανίας Μιζάρα [φωτογράφος και ιδιοκτήτρια του χώρου Μ55 (http://www.m55projects.gr/) καλεσμένη του ΕΜW_10]

Συναυλίες

MAD SCIENTIST MACHINE ORCHESTRA (http://www.kenaxis.com/mad-scientist-machine/)
Κ.ΣΥ.Μ.Ε ENSEMBLE (http://www.ksyme.gr/)
INSTANT SYNTHESIS ENSEMBLE (I.S.E) (KOYMARIA_10)
[Ε.Σ.Σ.Η.Μ] (http://www.essim.gr/)
OPER(O) (www.myspace.com/operoteam)
STUDIO 19 (http://www.studio19st.com/)
4 συν 1 (www.myspace.com/tesseraena)
HOULE_SMULOVITZ DUO (http://www.vivianehoule.ca/)

ELECTROMEDIAWORKS_10
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΜEDEA ELECTRONIQUE