Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Knot Gallery: Παρείσακτοι σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση

Knot Gallery: Παρείσακτοι σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση
Το θεατρικό έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη Παρείσακτοι, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα σύγχρονης

νεοελληνικής θεατρικής γραφής. Έντεκα μονόλογοι, που σε πρώτη ανάγνωση φαντάζουν ασύνδετοι, ψελλίζονται από έξι χαρακτήρες-φαντάσματα, παγιδευμένα σε μια χρονική και χωρική στασιμότητα.

 


Ο κοινός τους άξονας, η απώλεια της ζωής , της αγάπης, της γλώσσας και της μνήμης. Μέσα από τον αποσπασματικό τους λόγο, προσπαθούν να ανακαλέσουν αυτό που λείπει, για να ξεφύγουν από την αφάνεια που τα υποδουλώνει.

 

Η συγκεκριμένη παράσταση συνδυάζει έντονες θεατρικές εικόνες και ένα σύνθετο ηχητικό σχεδιασμό που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα “θεατρικό στοίχειωμα” για τους θεατές .


Συντελεστές

Σκηνοθεσία / διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Θέμελης Γλυνάτσης
ηχητικό περιβάλλον / ηχητικός σχεδιασμός: Γιάννης Κοτσώνης
φωτισμοί: Ελένη Τριανταφυλλοπούλου
σχεδιασμός μάσκας: Λιλή Κεντάκα
κατασκευή μάσκας: Véronique Genêt
video: Μάριος Γαμπιεράκης

 

Παίζουν

Βασιλική Ανδρέου , Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Νατάσα Γιανναράκη, Πάνος Ροκίδης, Γιώργος Σεραφειμίδης


Σχετικές ειδήσεις
Enter Sandman, από τον Θέμελη Γλυνάτση στο Skrow Theater
26.01.2017 12:40
Ο σκηνοθέτης Θέμελης Γλυνάτσης, μια από τις πιο ιδιαίτερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου με πλούσιες ακαδημαϊκές θεατρικές σπουδές και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συνεργασίες (Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Θέατρο οδού Κυκλάδων, Γιώργος Κουμεντάκης), επιστρέφει στο Skrow, δυο χρόνια αργότερα μετά την όπερα δωματίου «Cendrillion» της Pauline Viardot, για να παρουσιάσει από τις 21 Φεβρουαρίου μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα Ο Ζάντμαν του E. T. A. Hoffmann.
57 // a passion play από τους Γιώργο Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
05.10.2016 12:11
Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, παρουσιάζει την παράσταση των Γιώργου Κουμεντάκη και Θέμελη Γλυνάτση, “57//a passion play”, μια δουλειά που βασίζεται στο 57ο σονέτο του Σαίξπηρ και αποτελεί την 1η παράσταση του αφιερώματος «ΤΑ ΣΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ».
Waste, σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση  στο Bios
16.09.2016 10:08
Ο Θέμελης Γλυνάτσης σκηνοθετεί στο Bios την παράσταση Waste, η οποία είναι βασισμένη στην Ρημαγμένη Γη του T. S. Eliot.
Ruined, της Lynn Nottage από τους Dennis Reid και Γιούλα Μπούνταλη στην Πειραιώς 260
30.06.2016 15:43
Το βραβευμένο με Πούλιτζερ (2009) θεατρικό έργο της Λυν Νόττατζ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε σκηνοθεσία που συνυπογράφουν η Γιούλα Μπούνταλη και ο Βρετανός Ντέννις Ρηντ.
Αυτός και το πανταλόνι του, με τον Κώστα Αρζόγλου στο Underground
26.04.2016 15:36
Από το Σάββατο 4 Ιουνίου θα παρουσιάζεται στο Underground, τον καινούργιο θεατρικό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η παράσταση «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, καθημερινά για 12 μόνο παραστάσεις.