Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ξύλινη καρδιά γεμάτη αγάπη

Ξύλινη καρδιά γεμάτη αγάπη
Στο Θέατρο Αθηνών οι «Μαγικές Σβούρες» θα μας μάθουν να πιστεύουμε στα παραμύθια και η «Ξυλένια Κούκλα» θα ζωντανέψει και θα μας μάθει την αγάπη και την καλοσύνη.

Στο Θέατρο Αθηνών οι «Μαγικές Σβούρες» θα μας μάθουν να πιστεύουμε στα παραμύθια και η «Ξυλένια Κούκλα» θα ζωντανέψει και θα μας μάθει την αγάπη και την καλοσύνη.

Ο υπέροχος κόσμος των παραμυθιών ξεκινά και πάλι από τη θεατρική ομάδα «Μαγικές Σβούρες» με ένα εξαίσιο παραμύθι, που επηρέασε Ανατολή και Δύση. Από την Αγγλία μέχρι τη Μεσόγειο και τα παράλια της Μικράς Ασίας, η Ξυλένια Κούκλα αποτέλεσε το μύθο που ενέπνευσε διάσημους συγγραφείς, όπως τους αδερφούς Γκριμ και Περό. Ακόμα και στην Ελλάδα, από τα Επτάνησα έως την Κρήτη, μοίρασε στους θαυμαστές των παραμυθιών την αγάπη και την καλοσύνη της.

Το παραμύθι, ή ο μύθος καλύτερα της «Ξυλένιας Κούκλας» θα μαγέψει και πάλι τις καρδιές των παιδιών. Με την τρυφερότητα για την ευγένεια της θα τους δείξει τον τρόπο να ξεπερνούν όλες τις κακίες των ανθρώπων.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Δημήτρης Αδάμης, επιμελήθηκε την αναπροσαρμογή του παραμυθιού ενώνοντας τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία από τις γνωστότερες παραλλαγές του μύθου, φωτίζοντας ιδιαίτερα εκείνα της Μικράς Ασίας.

Στην παράσταση οι επτά ηθοποιοί που συμμετέχουν λειτουργούν ως σύγχρονοι παραμυθάδες και συναντιούνται όλοι μαζί για να αφηγηθούν με συγκίνηση στα παιδιά το παραμύθι που αγαπήθηκε σε όλη την Ευρώπη.

Η διαφορετικότητα του ξύλινου κοριτσιού, μαζί με την απέραντη καλοσύνη του, θα μάθει στα παιδιά να σταθούν μακριά από το μίσος και τις προκαταλήψεις.

Τα τραγούδια της παράστασης είναι όλα του σπουδαίου Τούρκου συνθέτη Hamamizade Ismail Dede Effendi, που έζησε στην Κωνσταντινούπολη την εποχή του Mozart, συνδυάζοντας στοιχεία από Ανατολή και Δύση. Στην ηχογράφηση των τραγουδιών ακούγεται το σαντούρι της Αρετής Κετιμέ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλενα Αρβανίτη, Δημήτρης Καπετανάκος, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Μαρία Μπρανίδου, Δημήτρης Πάσσος, Μαρία Ροβάκη.

Info
«Ξυλένια Κούκλα»
Θέατρο Αθηνών (Παιδική Σκηνή)
Βουκουρεστίου 10 και Πανεπιστημίου
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 98 53 609
Από την Κυριακή 28 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή 11: 15 και 15:00

Σχετικές ειδήσεις
«Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» στο θέατρο Άβατον
23.11.2016 11:09
«Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» είναι ένας μονόλογος, γεμάτος χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό στον οποίο πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Φραγκιόγλου. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μακαλιάς και την πρωτότυπη μουσική ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης.
Πρώτες φωτογραφίες από την «Δωδέκατη Νύχτα» του Εθνικού Θεάτρου
27.09.2016 16:16
Η «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, αναμένεται να παρουσιαστεί από 20 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σε σκηνοθεσία του νεαρού και ταλαντούχου σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά -ο οποίος καταπιάνεται πρώτη φορά με έργο του Σαίξπηρ- ενώ τους ήρωες θα "ζωντανέψει" επί σκηνής ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης, οι οποίες μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, και ετοιμαστείτε να ζήσετε μία νύχτα περιπέτειας, μεταμφιέσεων ή ...ό,τι προτιμάτε!
Βρώμικα Παραμύθια από την ομάδα Άπειρον στο 104
05.08.2016 15:12
Από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρουσιάζεται στο θέατρο 104 το έργο Βρώμικα Παραμύθια σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα.
Λυσιστράτη: Διαβάστε ελεύθερα το κείμενο την ώρα της παράστασης!
04.08.2016 17:13
Ο Δημήτρης Δημητριάδης και οι Εκδόσεις Νεφέλη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016, προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο μεταφρασμένο κείμενο της Λυσιστράτης, για ανάγνωση σε κινητά, tablet ή υπολογιστές μέσω του βιβλιομάτ, κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Παρασκευή και Σάββατο, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00).

Follicle / Θύλαξ: Ένα οπτικοακουστικό παραμύθι στο Bios
06.05.2016 15:50
Το Bios παρουσιάζει από την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 ένα οπτικοακουστικό παραμύθι με τίτλο Follicle / Θύλαξ.