Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κύτταρο και Γαία live: Peter Hammill: Μαγεία επί σκηνής

Κύτταρο και Γαία live: Peter Hammill: Μαγεία επί σκηνής
O Peter Hammill, η μοναδική φωνή και ηγετική προσωπικότητα των Van Der Graaf Generator επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο μαγευτικές εμφανίσεις. Έχοντας

στις μουσικές “αποσκευές” του συνθέσεις όπως τα “Lemmings”, “Theme One”, “Pilgrims”, “The Emperor In His War Room” και “Refugees” από την πορεία του με τους Van Der Graaf Generator αλλά και κομμάτια διαμάντια από την προσωπική του καρριέρα.


Μια καριέρα ανήσυχη ηχητικά που συχνά φλέρταρε με την musique concrete, προέβλεπε το punk, αγκάλιαζε το new wave και επεκτείνονταν από το progressive rock μέχρι την όπερα .


Aυτό το οποίο θαυμάζει κανείς βλέποντας live τον Peter Hammill δεν είναι το setlist του. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει ποτέ τι θα ακούσει στις συναυλίες του αφού δεν υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα , προκανονισμένες ενορχηστρώσεις, ούτε καν το πόσοι μουσικοί θα τον συνοδεύσουν επί σκηνής.


Το μόνο σίγουρο είναι το πόσο καθηλώνει το κοινό του ο Hammill με την απίστευτα ευέλικτη και εκφραστική φωνή του, μία φωνή που εκτείνεται από το βαρύτονο στο υψίφωνο φαλσέτο και σε ένταση από μελωδικά ψιφυρίσματα μέχρι εκρηκτικά ουρλιαχτά τα οποία όμως πάντα ελέγχει και χαλιναγωγεί.


Με τις δύο εμφανίσεις του στην Ελλάδα μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε ξανά την μουσική , ελεύθερη από τα “δεσμά” της λούπας και των samplers. Με μία φωνή, ένα πιάνο και ενίοτε μία ακουστική κιθάρα, ο Peter Hammill θα μας μεταφέρει σε μία άλλη πιο φυσική μουσική εποχή και θα μας αποδείξει ότι όσους τόνους μηχανήματα και να έχει κάποιος το τελικό κριτήριο είναι πάντα ο άνθρωπινος παράγοντας και το ταλέντο.

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ορέστης Ντάντος live στο Club του Σταυρού του Νότου
12.12.2016 12:23
Ο Ορέστης Ντάντος, έχοντας στα σκαριά έναν καινούριο και πολλά υποσχόμενο δίσκο, επιστρέφει στο Club του Σταυρού του Νότου και μας καλεί σε τρεις μοναδικές γιορτινές εμφανίσεις, την Τετάρτη 21 και 28 Δεκεμβρίου και στις 4 Ιανουαρίου.
Η Irene για ένα live στο Faust
23.11.2016 11:34
Η Irene, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα της single με τίτλο “Like a rainbow” και “Invisible love” με τη Minos Emi σε στίχους και μουσική του Ian Ikon, ξεκινάει τις live εμφανίσεις από το Faust, έχοντας στις αποσκευές της και το τρίτο της single με τίτλο “Destination unknown”, το οποίο θα κυκλοφορήσει από τη Universal Music.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει για λίγες εμφανίσεις στο Κύτταρο!
07.11.2016 17:24
Ο Αλκίνοος επιστρέφει στο Κύτταρο, για να δώσει συνέχεια σε αυτές τις αξέχαστες sold out βραδιές του περασμένου Απρίλη, που αποδείχτηκαν πολύ λίγες για να τις χορτάσουν οι παρόντες και να τις απολαύσουν όλοι όσοι επιθυμούσαν...
Flashback: Οι 1 2 3 Swing live στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ
15.06.2016 15:09
Το γυναικείο μουσικό τρίο, οι 1 2 3 Swing, μετά τις επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις του στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου, επιστρέφει την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, για μια μοναδική καλοκαιρινή βραδιά που θα λατρέψουν οι φίλοι της jazz και swing σκηνής της πόλης στη δροσερή Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ!
Οι Pavlov's Dog live στο Κύτταρο!
29.02.2016 17:03
Οι Pavlov's Dog έρχονται στην Αθήνα για ένα live στο Κύτταρο το Σάββατο 28 Μαΐου 2016!