Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Tromopolis... αιώνες τώρα στο Θέατρο Χυτήριο

Tromopolis... αιώνες τώρα στο Θέατρο Χυτήριο
Η παράσταση με τίτλο Tromopolis... αιώνες τώρα των Βαγγέλη Νάση και Νίκου Ιωαννίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα θα παρουσιάζεται στο

θέατρο Χυτήριο από τις 26 Νοεμβρίου.


Μέσα από κωμικά και σατυρικά κείμενα μεταφερόμαστε στην Αθήνα του μέλλοντος. Σε ένα μέλλον που μπορούμε όχι απλώς να φανταστούμε, αλλά και να παρατηρήσουμε, εκτυλίσσεται  μια σειρά από χιουμοριστικά επεισοδία που «πατούν» στο σήμερα για να σχολιάσουν το αύριο, και αντίστροφα.

 

Στην διάρκεια μόλις μιας ημέρας, συναντάμε ανθρώπους που βρίσκονται διαρκώς σε μεταβατική κατάσταση. Άλλοι φοβούνται πράγματα όπως η μοναξιά ή ο γάμος , άλλοι αγαπούν τις καταχρήσεις, άλλοι... μεταλλάσσονται και άλλοι ζητούν τα ρέστα απ’ τον Θεό. 

 

Στην Αθήνα του μέλλοντος είναι πολύ φυσιολογικό στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη  να  συναντάς έναν νέγρο και έναν κινέζο εύζωνα να διαφωνούν για το ποιος είναι πιο έλληνας. Στην Αθήνα του μέλλοντος είναι πολύ φυσιολογικό οι άνθρωποι να ζουν στον κυβερνοχώρο τους και να αποστειρώνονται ανά δευτερόλεπτο. Στην Αθήνα του μέλλοντος το κάπνισμα είναι χειρότερο και από φόνο. Στην Αθήνα του μέλλοντος οι Καρυάτιδες… ζωντανεύουν!

 

Μια παράσταση που χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για να σατιρίσει τα πιο αυθεντικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά και καταστάσεις.

 

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Μένη Κωνσταντινίδου,  Νίκος Ιωαννίδης ,  Άννα Αθανασιάδη , Βαγγέλης Νάσης,   Γρηγόρης Ποιμενίδης

 

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κουστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Κίνηση - Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Video:  Μάνος Αρβανιτάκης - Νίκος Δημητριάδης
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Χρυσοστόμου

 

 

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Θωμάς

Σχετικές ειδήσεις
Φανταστικότητα, στο Θέατρο Πόλη
06.02.2017 12:16
Η παράσταση "Φανταστικότητα", του Βαγγέλη Λεμπέση, παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόλη από 15 Φεβρουαρίου.
Πετάει-πετάει, στο θέατρο Χυτήριο
21.11.2016 12:28
Από τις 24 Νοεμβρίου η «πτήση του γέλιου» θα προσγειώνεται στο Θέατρο Χυτήριο και οι θεατές θα αποβιβάζονται για να παρακολουθήσουν την πιο φρέσκια κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου, διασκευή Στέλιου Παπαδόπουλου & Γιώργου Βάλαρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
“Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο Θέατρο Χυτήριο
14.10.2016 10:28
Το Θέατρο Χυτήριο μας προσκαλεί στην παράσταση “Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., ένα μονόλογο βασισμένο στη Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου.
Σχεδόν σαράντα, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου στο Θέατρο Χυτήριο
25.08.2016 13:52
Ο Γιώργος Χατζηπαύλου επιστρέφει στο θέατρο Χυτήριο παρουσιάζοντας την stand up comedy παράστασή του “Σχεδόν σαράντα” την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Κάνουμε Χιούμορ… στο Χυτήριο!
11.08.2016 14:51
Στις 24 και 31 Αυγούστου 2016 σας περιμένουν στο Χυτήριο μερικοί από τους πιο περίεργα χιουμοριστικούς χαρακτήρες της Ελληνικής Επικράτειας για να σας «κάνουν χιούμορ».