Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Κυριακάτικα Πρωινά

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Κυριακάτικα Πρωινά
Τα Κυριακάτικα πρωινά για όλη την οικογένεια είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα του Μεγάρου Μουσικής. Στόχος τους είναι

να εισάγουν με  τρόπο διαδραστικό και ευχάριστο τα παιδιά και τους νέους στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Απευθύνονται σε παιδιά από 8 ετών που έρχονται στο Μέγαρο με τους γονείς, τους φίλους, συμμαθητές ή δασκάλους των σχολείων και Ωδείων τους. Πολύ συχνά και οι φοιτητές επιλέγουν τα Κυριακάτικα πρωινά, με φιλική τιμή για όλους τους νέους 8€.


Το Τρίο Opus 1 – το γνωστό σχήμα του βιολονίστα Δημήτρη Σέμση, του βιολοντσελίστα Αστέριου Πούφτη και του πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη – δίνει ραντεβού με τους νεαρούς φίλους της μουσικής για να μοιραστεί μαζί τους τα Μουσικά Μυστικά του.


Θέματα-κλειδιά και βασικές έννοιες για την σωστή κατανόηση και εκτίμηση της μουσικής (μελωδία, ρυθμός, αρμονία , υφή, μορφή, ηχοχρώματα) που θα παρουσιαστούν μέσα από ένα «ανοιχτό μάθημα» γενικού χαρακτήρα.

 

Ελκυστικό όσο και διαδραστικό αφού εκτός από τη συναυλία του συνόλου (με διάσημα πιανιστικά τρίο των Χάυντν, Ντβόρζακ, Σούμπερτ και Μότσαρτ) το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, σημαντικά στοιχεία και αναφορές για την εξέλιξη της  μουσικής ως παγκόσμιο φαινόμενο (της ευρωπαϊκής αλλά και της εξω-ευρωπαϊκής) και πολλές εκπλήξεις που θα συναρπάσουν τους μικρούς ακροατές.
 

 

Κυριακή 7 Νοεμβρίου, 11.30 το πρωί

Το Τρίο Opus I αποκαλύπτει

Μουσικά Μυστικά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

 


Μπετόβεν, ο «ρομαντικός των Κλασικών»! Γνωριμία με τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του κορυφαίου αυτού συνθέτη, που μας οδήγησε από την Κλασική στη Ρομαντική εποχή, μέσα από γνωστά έργα του, παιγμένα από αυτή την εξαιρετική Ορχήστρα Νέων. Συμμετέχουν νεαροί σολίστες, και όπως πάντα θα υπάρχει πλούσιο οπτοακουστικό υλικό.

Τις εκδηλώσεις – που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο - επιμελείται και παρουσιάζει η έμπειρη μουσικολόγος Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου.
 


Κυριακή 14 Νοεμβρίου,  11.30 το πρωί

«Μία… Μπετοβενιάδα»

 

γνωριμία με τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του κορυφαίου συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Σχετικές ειδήσεις
Τo Koυαρτέτο Εγχόρδων της Φιλαρμονικής του Μονάχου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.10.2016 10:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται για μια ακόμη χρονιά τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου, που φέτος αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, η πρώτη από τις οποίες τιτλοφορείται «Μπετόβεν κοινός παρονομαστής».
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο εγχόρδων xPause & πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
06.04.2016 13:25
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο xPause, που θα ερμηνεύσει έργα Μπετόβεν και Μπραμς.
Κυριακάτικα Πρωινά: Το Κουαρτέτο Salonicco στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
30.03.2016 11:52
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 με το γνωστό κουαρτέτο Salonicco, που θα ερμηνεύσει έργα Μότσαρτ.
Κυριακάτικα Πρωινά: Κουαρτέτο Εγχόρδων και πιάνο στην αίθουσα συναυλιών της ΚΟΘ
09.03.2016 13:04
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται στις 13 Μαρτίου 2016 με πέντε εξαίρετους Έλληνες μουσικούς, που ενώνουν τις δυνάμεις τους, με άξονα συνεργασίας την αγάπη τους για τη μουσική δωματίου.