Τα Κυριακάτικα πρωινά για όλη την οικογένεια είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα του Μεγάρου Μουσικής. Στόχος τους είναι

να εισάγουν με  τρόπο διαδραστικό και ευχάριστο τα παιδιά και τους νέους στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Απευθύνονται σε παιδιά από 8 ετών που έρχονται στο Μέγαρο με τους γονείς, τους φίλους, συμμαθητές ή δασκάλους των σχολείων και Ωδείων τους. Πολύ συχνά και οι φοιτητές επιλέγουν τα Κυριακάτικα πρωινά, με φιλική τιμή για όλους τους νέους 8€.

Το Τρίο Opus 1 – το γνωστό σχήμα του βιολονίστα Δημήτρη Σέμση, του βιολοντσελίστα Αστέριου Πούφτη και του πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη – δίνει ραντεβού με τους νεαρούς φίλους της μουσικής για να μοιραστεί μαζί τους τα Μουσικά Μυστικά του.

Θέματα-κλειδιά και βασικές έννοιες για την σωστή κατανόηση και εκτίμηση της μουσικής (μελωδία, ρυθμός, αρμονία, υφή, μορφή, ηχοχρώματα) που θα παρουσιαστούν μέσα από ένα «ανοιχτό μάθημα» γενικού χαρακτήρα.

Ελκυστικό όσο και διαδραστικό αφού εκτός από τη συναυλία του συνόλου (με διάσημα πιανιστικά τρίο των Χάυντν, Ντβόρζακ, Σούμπερτ και Μότσαρτ) το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, σημαντικά στοιχεία και αναφορές για την εξέλιξη της  μουσικής ως παγκόσμιο φαινόμενο (της ευρωπαϊκής αλλά και της εξω-ευρωπαϊκής) και πολλές εκπλήξεις που θα συναρπάσουν τους μικρούς ακροατές.
Κυριακή 7 Νοεμβρίου, 11.30 το πρωί

Το Τρίο Opus I αποκαλύπτει

Μουσικά Μυστικά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Μπετόβεν, ο «ρομαντικός των Κλασικών»! Γνωριμία με τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του κορυφαίου αυτού συνθέτη, που μας οδήγησε από την Κλασική στη Ρομαντική εποχή, μέσα από γνωστά έργα του, παιγμένα από αυτή την εξαιρετική Ορχήστρα Νέων. Συμμετέχουν νεαροί σολίστες, και όπως πάντα θα υπάρχει πλούσιο οπτοακουστικό υλικό.

Τις εκδηλώσεις – που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Σειράς Κυριακή Πρωί στο Μέγαρο – επιμελείται και παρουσιάζει η έμπειρη μουσικολόγος Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου.
Κυριακή 14 Νοεμβρίου,  11.30 το πρωί

«Μία… Μπετοβενιάδα»

γνωριμία με τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του κορυφαίου συνθέτη Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης