Οι Defunkt Soul του τρομπονίστα Joseph Bowie επισκέπτονται την Αθήνα και συγκεκριμένα το Half Note για μία εβδομάδα …

με δυνατούς funk/soul ήχους.

Σχηματίζοντας τους Defunkt στα τέλη των seventies, ο τρομπονίστας από το Σαιν Λούι Joseph Bowie  και αδελφός του πρόωρα χαμένου θρύλου τρομπετίστα Lester Bowie, έφερνε στη σύγχρονη τζαζ τη δυναμική και την ένταση του πανκ, δίνοντας έτσι μιαν άλλη, πιο πρωτοπόρα και εξελιγμένη προοπτική στη μαύρη μουσική.

Δέκα χρόνια αργότερα, στις αρχές των nineties, τα πράγματα είχαν αλλάξει αρκετά και οι συνθήκες απαιτούσαν αναδιαμόρφωση. Έτσι ο Joseph Bowie έφτιαξε τους Defunkt Soul, δίνοντας προτεραιότητα στο φανκ και στη ρυθμολογία και τα φωνητικά της σόουλ και κρατώντας τις μουσικές εντάσεις που μπορούσε να έχει από το ροκ.

Επιλέγοντας συνεργάτες από την αφρόκρεμα της σκηνής του αμερικάνικου R&B και της σόουλ και έχοντας μαζί του την εξαίρετη τραγουδοποιό / τραγουδίστρια Kelli Sae, ο Bowie έδωσε μιαν άλλη πνοή στο σύγχρονο φανκ και αναβάθμισε τον R&B ήχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια των nineties. Ζώντας τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αποφάσισε το 2009 να αναβιώσει  τους Defunkt Soul – αυτή τη φορά δίνοντάς τους τον χαρακτηρισμό nEU Generation για να τονίσει τόσο το γεγονός ότι οι μουσικοί του είναι νέοι αλλά και ευρωπαίοι.

Ανάμεσά τους και ο απίστευτος Μαυριτανός μπασίστας Linley Marthe γνωστός από το «συνδικάτο» του Joe Zawinul.  Συνεχίζοντας έτσι τον υπέροχο θρύλο των Defunkt…