Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Knot Gallery: Francisco Meirino και Mecha Orga Live

Knot Gallery: Francisco Meirino και Mecha Orga Live
Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας παρουσιάζει τον Francisco Meirino και το project του Γιώργη Σακελλαρίου Mecha/Orga την ...
 

 Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.


Francisco Meirino

 

Ο Ισπανελβετός Francisco Meirino δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρονικού πειραματισμού από το 1994 (χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Phroq ως το 2009). 


Έχει δώσει πάνω από 100 συναυλίες σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Αμερική ενώ έχει συνεργαστεί, ζωντανά και στο στούντιο , με σημαντικούς μουσικούς όπως οι Zbigniew Karkowski, Astro, Scott Arford, Kiko C. Esseiva, Lasse Marhaug. Έχει εκδώσει πάνω από 30 κυκλοφορίες από labels όπως η Entrʼacte, η Groundfault, η Banned productions και η Echomusic.


Χρησιμοποιώντας κυρίως ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και αναλογικά μέσα, δημιουργεί εύπλαστα και λεπτομερή ηλεκτρονικά ηχοτοπία από ανορθόδοξους ήχους.
 
http://www.franciscomeirino.com/

 


Mecha/Orga

 

Mecha/Orga είναι το project του Γιώργη Σακελλαρίου. Από το 2003 έχει παίξει σε πάνω από 60 συναυλίες και φεστιβάλ (σε Ελλάδα, κεντρική Ευρώπη, Ρωσία και τις χώρες της Βαλτικής), και έχει εκδώσει 7 κυκλοφορίες.

 

Είναι μέλος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκρακουστικής Μουσικής και του οργανισμού Ear to the Earth.


Το 2004 ίδρυσε το label Echomusic από το οποίο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 16 CD-R ηλεκτρονικής και σύγχρονης μουσικής από Έλληνες και ξένους μουσικούς.

 

Στις συναυλίες του, το βασικό υλικό που χρησιμοποιεί είναι οι περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις (από βόμβους ψυγείων μέχρι καταρράκτες και από κινούμενα τρένα μέχρι έντομα) τις οποίες επεξεργάζεται και μιξάρει σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση ενός laptop.
 
http://www.mecha-orga.com/

 

Σχετικές ειδήσεις
Τα Κίτρινα Ποδήλατα live στο Κρεμλίνο
03.11.2016 15:57
Τα Κίτρινα Ποδήλατα μετά την κυκλοφορία του VOL.2: «Κίτρινα Ποδήλατα-the Orchestra project», δεύτερου μέρους μιας εντυπωσιακής μουσικής τριλογίας, ανεβαίνουν στη σκηνή του ΚΡΕΜΛΙΝΟ στις 12 Νοεμβρίου και υπόσχονται 4 εναλλακτικές συναυλίες που θα αφήσουν εποχή.
Οι Moderat live στο Gazi Music Hall
28.09.2016 14:33
Οι Moderat, ένα από τα κορυφαία σχήματα της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής (και όχι μόνο), φέρνουν το εκπληκτικό full live stage show τους στην Αθήνα, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στο Gazi Music Hall (νέος χώρος).
Ο John Digweed στο Bolivar Beach Bar
28.06.2016 11:25
Το Bolivar Beach Bar, την Παρασκευή 1 Ioυλίου 2016, υποδέχεται στα decks του έναν από τους πρωτοπόρους της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής κι από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες του ελληνικού κοινού, τον John Digweed.
Depy & The Melody Project live στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
09.06.2016 14:24
Η Ντέπη Σακελλαρίου perfomer της jazz μουσικής σκηνής μαζί με το συγκρότημα της, ανοίγει τη μικρή σκηνή live stage @ the bar του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 στη Λεωφ. Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο, την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 21.00.
The Sound of Color: Φ. Φλωρίδης, Γ. Δημητριάδης και Α. Καραουλάνης live στο ΚΕΤ
29.02.2016 12:24
Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο χώρο διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην πέμπτη αυτή παράσταση προσκεκλημένοι είναι οι Φλώρος Φλωρίδης (πνευστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Δημητριάδης (ντραμς) και Ανδρέας Καραουλάνης (live animation).