Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Νυχτερίδες, ξανά στο Bios

Νυχτερίδες, ξανά στο Bios
Η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της θεατρικής απόδοσης του βραβευμένου διηγήματος της Λένας Κιτσοπούλου \"Νυχτερίδες\", ανεβάζει για δεύτερη φορά τη νέα εκδοχή του στη νέα, \"κρυφή\" θεατρική σκηνή του bios.

Η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της θεατρικής απόδοσης του βραβευμένου διηγήματος της Λένας Κιτσοπούλου \"Νυχτερίδες\", ανεβάζει για δεύτερη φορά τη νέα εκδοχή του στη νέα, \"κρυφή\" θεατρική σκηνή του bios.

Το πρώτο βιβλίο της βραβευμένης Λένας Κιτσοπούλου, ανεβαίνει στο Bios, με τη θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπίτου και πρόκειται για μία παράσταση τόσο σκοτεινή όσο η ζωή της νυχτερίδας.

Η Λένα Κιτσοπούλου, ηθοποιός και πρωτομεφανιζόμενη πεζογράφος με βραβείο ανά χείρας, γράφει για καθημερινούς ήρωες της ζωής , που αποφάσισαν ή επιλέχτηκε να ζήσουν τραγικά.

Ενα κορίτσι δεκατριών χρονών σπάει την πόρτα της εφηβείας και μπαίνει μέσα. Μια μάνα σκύβει απελπισμένη πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας. Ενας μεσήλικας είναι πεσμένος κάτω, εδώ και ώρες. Ενας νεαρός περπατάει μέσα στο κρύο με τα χέρια χωμένα στις τσέπες του. Ενας πατέρας κλαίει τηγανίζοντας πατάτες. Μια Γιούλα έχει τυλίξει το καλώδιο του τηλεφώνου γύρω από το λαιμό της. Μία οικογένεια που κάθεται αγαπημένη στο τραπέζι και τρώει κατσικάκι στο φούρνο, ή μήπως όχι;

Ηρωες που παλεύουν απεγνωσμένα να υποτάξουν τα σκοτεινά και βίαια ένστικτά τους. Τελικά θα λυτρωθούν ή θα καταστραφούν. Αναγκαίο κακό.

Η σκηνή του Bios θα γεμίσει από «Νυχτερίδες», τις οποίες θα «ερμηνεύσει» η νέα θεατρική ομάδα Ασίπκα. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπίτος φρόντισε να καθίσουμε δίπλα στις «Νυχτερίδες», τους ήρωες, και να μας τοποθετεί ανάμεσά τους, στις εξομολογήσεις και τις ακραίες καταστάσεις που βιώνουν.

Παίζουν οι: Ιώ Βουλγαράκη, Ειρήνη Δράκου, Αλεξάνδρα Καζάζου και Ευγενία Σβάρνα.

Info
Νυχτερίδες, της Λένας Κιτσοπούλου
Θεατρική παράσταση
Από 10 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου
Τρίτη έως Σάββατο
Bios, Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335
Εισιτήριο: 16 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό
Ωρα έναρξης: 21:30
Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, τιμή: 10 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»: Πρόγραμμα θεατρικής περιόδου 2016-2017
14.09.2016 13:28
Για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-2017 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις θα παρουσιαστούν τέσσερα θεατρικά έργα.
Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Παλλάς
14.04.2016 14:37
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζουν το πολυσυζητημένο έργο της Λένας Κιτσοπούλου «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις», στο θέατρο Μικρό Παλλάς.
Αφίξεις-Αναχωρήσεις: Σταθμόs 3 από την ομάδα PartSuspended στο Bios.Tesla
26.11.2015 17:12
Μετά από επιτυχημένες παραστάσεις σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μπρίστολ, αλλά και σε χώρους της Αθήνας, η θεατρική ομάδα PartSuspended επιστρέφει στις 3 Δεκεμβρίου 2015 στο BIOS.ΤΕSLA με την παράσταση «Αφίξεις-Αναχωρήσεις: Σταθμόs 3».
Pulsar: Σόλο περφόρμανς με τη Ρόζα Προδρόμου στο Θέατρο 104
25.11.2015 10:55
Η περφόρμανς Pulsar με τη Ρόζα Προδρόμου, μετά την επιτυχημένη της πορεία στο Bios, ανεβαίνει ξανά από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Θέατρο 104.
Φάτσα/Κοινά: Αθήνα, από την EGfKA Abteilung T/A/T στο Bios
02.11.2015 13:26
Το τμήμα Τ/Α/Τ της διεθνούς θεατρικής κολλεκτίβας «Ευρωπαϊκή Συλλογικότητα για Πολιτιστικά Ζητήματα (EGfKA)» παρουσιάζει στις 19, 20 και 21 Νοεμβρίου 2015 το «Φάτσα/Κοινά: Αθήνα» στο BIOS.TESLA.