Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Νυχτερίδες, ξανά στο Bios

Νυχτερίδες, ξανά στο Bios
Η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της θεατρικής απόδοσης του βραβευμένου διηγήματος της Λένας Κιτσοπούλου \"Νυχτερίδες\", ανεβάζει για δεύτερη φορά τη νέα εκδοχή του στη νέα, \"κρυφή\" θεατρική σκηνή του bios.

Η ομάδα ΑΣΙΠΚΑ, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της θεατρικής απόδοσης του βραβευμένου διηγήματος της Λένας Κιτσοπούλου \"Νυχτερίδες\", ανεβάζει για δεύτερη φορά τη νέα εκδοχή του στη νέα, \"κρυφή\" θεατρική σκηνή του bios.

Το πρώτο βιβλίο της βραβευμένης Λένας Κιτσοπούλου, ανεβαίνει στο Bios, με τη θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπίτου και πρόκειται για μία παράσταση τόσο σκοτεινή όσο η ζωή της νυχτερίδας.

Η Λένα Κιτσοπούλου, ηθοποιός και πρωτομεφανιζόμενη πεζογράφος με βραβείο ανά χείρας, γράφει για καθημερινούς ήρωες της ζωής , που αποφάσισαν ή επιλέχτηκε να ζήσουν τραγικά.

Ενα κορίτσι δεκατριών χρονών σπάει την πόρτα της εφηβείας και μπαίνει μέσα. Μια μάνα σκύβει απελπισμένη πάνω από τη λεκάνη της τουαλέτας. Ενας μεσήλικας είναι πεσμένος κάτω, εδώ και ώρες. Ενας νεαρός περπατάει μέσα στο κρύο με τα χέρια χωμένα στις τσέπες του. Ενας πατέρας κλαίει τηγανίζοντας πατάτες. Μια Γιούλα έχει τυλίξει το καλώδιο του τηλεφώνου γύρω από το λαιμό της. Μία οικογένεια που κάθεται αγαπημένη στο τραπέζι και τρώει κατσικάκι στο φούρνο, ή μήπως όχι;

Ηρωες που παλεύουν απεγνωσμένα να υποτάξουν τα σκοτεινά και βίαια ένστικτά τους. Τελικά θα λυτρωθούν ή θα καταστραφούν. Αναγκαίο κακό.

Η σκηνή του Bios θα γεμίσει από «Νυχτερίδες», τις οποίες θα «ερμηνεύσει» η νέα θεατρική ομάδα Ασίπκα. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπίτος φρόντισε να καθίσουμε δίπλα στις «Νυχτερίδες», τους ήρωες, και να μας τοποθετεί ανάμεσά τους, στις εξομολογήσεις και τις ακραίες καταστάσεις που βιώνουν.

Παίζουν οι: Ιώ Βουλγαράκη, Ειρήνη Δράκου, Αλεξάνδρα Καζάζου και Ευγενία Σβάρνα.

Info
Νυχτερίδες, της Λένας Κιτσοπούλου
Θεατρική παράσταση
Από 10 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου
Τρίτη έως Σάββατο
Bios, Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335
Εισιτήριο: 16 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό
Ωρα έναρξης: 21:30
Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, τιμή: 10 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Ευτυχισμένες Μέρες με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στο Bios
09.01.2017 11:20
Το «θεατρικό ποίημα» του Σάμουελ Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, με την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, επιστρέφει στο Bios από 3 Φεβρουαρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater
16.11.2016 10:51
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου, Ο Κατάθλας, παρουσιάζεται από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή.
«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» και «Το Πράσινο Μου Το Φουστανάκι», της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Τ
10.11.2016 12:58
Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέες Μορφές, μετά την επιτυχημένη πορεία των παραστάσεων του έργου Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου την περασμένη θεατρική σεζόν, προγραμματίζει έναν νέο κύκλο παραστάσεων από τις 11 Νοεμβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Τ, στη Θεσσαλονίκη.
10.11.2016 12:49
Ο μονόλογος της Λένας Κιτσοπούλου, Το πράσινό μου το φουστανάκι, ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη.
Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... της Λένας Κιτσοπούλου στο Μικρό Παλλάς
14.04.2016 14:37
Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη παράσταση στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», τα Αθηναϊκά Θέατρα, παρουσιάζουν το πολυσυζητημένο έργο της Λένας Κιτσοπούλου «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις», στο θέατρο Μικρό Παλλάς.