Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Στοά Σπύρου Μίλιου: Έκθεση City Fashion and Fusion

Στοά Σπύρου Μίλιου: Έκθεση City Fashion and Fusion

Η PICAR και το CITY LINK υποστηρίζουν τη σύγχρονη τέχνη, διοργανώνοντας ένα ακόμη πρωτοποριακό εικαστικό γεγονός στη ...

Στοά Σπύρου Μίλιου. Πρόκειται για την ομαδική θεματική έκθεση, με τίτλο City Fashion & Fusion, την επιμέλεια της οποίας έχει η Ίρις Κρητικού.

 

Περισσότεροι από τριάντα εικαστικοί καλλιτέχνες , σχεδιαστές και designers, θα παρουσιάσουν έναν αντίστοιχο αριθμό εικαστικών τρισδιάστατων ενδυμάτων και αξεσουάρ ένδυσης, από διάφορα υλικά (ύφασμα, χαρτί, δέρμα, μέταλλο, ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.) μέσα στη Στοά, τοποθετημένα σαν γλυπτά πάνω σε βάσεις ειδικά σχεδιασμένες για την έκθεση.

 

Τα ενδύματα αυτά και τα αξεσουάρ, που θα μπορούν, εξίσου, να φορεθούν ή να αποτελέσουν αντικείμενο συλλογής, θα παρουσιαστούν στον κατάλογο που θα κυκλοφορήσει με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης. 

 

Η συσχέτιση μόδας και εικαστικών δεν είναι κάτι καινούριο: οι πρώτες προσπάθειες εμφανίστηκαν, ήδη, από τη δεκαετία του 1930 και συνεχίζονται, ολοένα και πιο φιλόδοξες, μέχρι σήμερα. Τα κίνητρα είναι πολλά, και ο τρόπος σύνδεσης των δύο δημιουργικών πεδίων ποικίλλει απεριόριστα.

 

Ειδικά στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και της PICAR, αφετηρία υπήρξε η εγγενής σχέση του CITY LINK με το λαμπερό κόσμο της μόδας, αφού οι μεγαλύτεροι οίκοι του κόσμου έχουν παρουσία στα καταστήματά του, αναδεικνύοντάς το σε πραγματικό «ναό» της μόδας.

 

Στην έκθεση City Fashion & Fusion, συμμετέχουν συνολικά 33 καλλιτέχνες και είναι οι εξής: Ελένη Αγγέλου, Δάφνη Βαλέντε, Βάσια Αδάμου Βανέζη, Μάριος Βουτσινάς , Πέννυ Γκέκα, Ειρήνη Γκόνου, Γεωργία Γκρεμούτη, Γεωργία Δαμοπούλου, Deux Hommes, Βασίλης Ζούλιας & Περικλής Κονδυλάτος, Κατερίνα Ιωαννίδη, Τίνα Καραγεώργη, Ελένη Καραγιάννη, Vasso Consola, Paula Lakah, Laskaris, Μαρουλίνα,  Χριστίνα Μόραλη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γιώργος Μωραΐτης, Δημήτρης Ντάσιος, Σωτηρία Ορφανού, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, Απόστολος Παπαγεωργίου, Έλενα Παπαδημητρίου , Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παυλίδης, Θεοδώρα Προβοπούλου & Στέλλα Χρονοπούλου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άρις Στοϊδης,  Μαρία Τάγκαλου, Γιώργος Τσεριώνης και Νίκος Φλώρος.

 

Η PICAR είναι μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς.

Σχετικές ειδήσεις
Η Lydia Kamitsis στην Atopos cvc
10.02.2017 12:55
Με αφορμή την επικείμενη συλλεκτική έκδοση για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δημιουργία της Atopos cvc, o καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Ζηδιανάκης προσκαλεί τη fashion curator Lydia Kamitsis στην Αθήνα και στην Atopos cvc.
45 χρόνια Θέατρο ΣΤΟΑ: Έκθεση-αφιέρωμα στο Μουσείο Γουναρόπουλου
16.11.2016 10:55
Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει από 30 Νοεμβρίου 2016 έως 28 Φεβρουαρίου 2017 μια έκθεση-αφιέρωμα στο Θέατρο ΣΤΟΑ, με διαλέξεις και προβολές από την πορεία 40 χρόνων.
Τάσεις: Ζωγραφική έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.11.2016 13:27
Η ομάδα «Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες» παρουσιάζει την ζωγραφική έκθεσή της με τίτλο «Τάσεις» στο Contemporary Space Athens, στην Πλάκα.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
A Sound Mind in a Sound Body: ομαδική έκθεση στην Alma gallery
06.04.2016 12:30
Η Alma Gallery στην Αθήνα υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο.