Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Στοά Σπύρου Μίλιου: Έκθεση City Fashion and Fusion

Στοά Σπύρου Μίλιου: Έκθεση City Fashion and Fusion

Η PICAR και το CITY LINK υποστηρίζουν τη σύγχρονη τέχνη, διοργανώνοντας ένα ακόμη πρωτοποριακό εικαστικό γεγονός στη ...

Στοά Σπύρου Μίλιου. Πρόκειται για την ομαδική θεματική έκθεση, με τίτλο City Fashion & Fusion, την επιμέλεια της οποίας έχει η Ίρις Κρητικού.

 

Περισσότεροι από τριάντα εικαστικοί καλλιτέχνες , σχεδιαστές και designers, θα παρουσιάσουν έναν αντίστοιχο αριθμό εικαστικών τρισδιάστατων ενδυμάτων και αξεσουάρ ένδυσης, από διάφορα υλικά (ύφασμα, χαρτί, δέρμα, μέταλλο, ανακυκλώσιμα υλικά κλπ.) μέσα στη Στοά, τοποθετημένα σαν γλυπτά πάνω σε βάσεις ειδικά σχεδιασμένες για την έκθεση.

 

Τα ενδύματα αυτά και τα αξεσουάρ, που θα μπορούν, εξίσου, να φορεθούν ή να αποτελέσουν αντικείμενο συλλογής, θα παρουσιαστούν στον κατάλογο που θα κυκλοφορήσει με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης. 

 

Η συσχέτιση μόδας και εικαστικών δεν είναι κάτι καινούριο: οι πρώτες προσπάθειες εμφανίστηκαν, ήδη, από τη δεκαετία του 1930 και συνεχίζονται, ολοένα και πιο φιλόδοξες, μέχρι σήμερα. Τα κίνητρα είναι πολλά, και ο τρόπος σύνδεσης των δύο δημιουργικών πεδίων ποικίλλει απεριόριστα.

 

Ειδικά στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς και της PICAR, αφετηρία υπήρξε η εγγενής σχέση του CITY LINK με το λαμπερό κόσμο της μόδας, αφού οι μεγαλύτεροι οίκοι του κόσμου έχουν παρουσία στα καταστήματά του, αναδεικνύοντάς το σε πραγματικό «ναό» της μόδας.

 

Στην έκθεση City Fashion & Fusion, συμμετέχουν συνολικά 33 καλλιτέχνες και είναι οι εξής: Ελένη Αγγέλου, Δάφνη Βαλέντε, Βάσια Αδάμου Βανέζη, Μάριος Βουτσινάς , Πέννυ Γκέκα, Ειρήνη Γκόνου, Γεωργία Γκρεμούτη, Γεωργία Δαμοπούλου, Deux Hommes, Βασίλης Ζούλιας & Περικλής Κονδυλάτος, Κατερίνα Ιωαννίδη, Τίνα Καραγεώργη, Ελένη Καραγιάννη, Vasso Consola, Paula Lakah, Laskaris, Μαρουλίνα,  Χριστίνα Μόραλη, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γιώργος Μωραΐτης, Δημήτρης Ντάσιος, Σωτηρία Ορφανού, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, Απόστολος Παπαγεωργίου, Έλενα Παπαδημητρίου , Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Παυλίδης, Θεοδώρα Προβοπούλου & Στέλλα Χρονοπούλου, Δημήτρης Σκουρογιάννης, Άρις Στοϊδης,  Μαρία Τάγκαλου, Γιώργος Τσεριώνης και Νίκος Φλώρος.

 

Η PICAR είναι μέλος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς.

Σχετικές ειδήσεις
27 Εικαστικοί & 27 Σχεδιαστές Κοσμημάτων στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ
22.07.2016 16:18
Από 30 Ιουλίου 2016 θα φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ έκθεση με εικαστικά κοσμήματα 27 σχεδιαστών από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε συνομιλία με ζωγραφικά έργα τέχνης μικρής κλίμακας 27 εικαστικών.
Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα: Πρόγραμμα ξεναγήσεων από τους καλλιτέχνες
28.06.2016 15:23
Στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως και τις 28 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ξεναγήσεις στην έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
A Sound Mind in a Sound Body: ομαδική έκθεση στην Alma gallery
06.04.2016 12:30
Η Alma Gallery στην Αθήνα υποδέχεται την ομαδική έκθεση “A Sound Mind in a Sound Body”: τέσσερις νέοι εικαστικοί παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για μια σύγχρονη ανθρωποκεντρική ζωγραφική μέσα από έργα και σχέδια με μολύβι, μελάνι και κάρβουνο.
Έκθεση φωτογραφίας για την ταινία Νοτιάς στη Στοά Χόλιγουντ
02.02.2016 15:29
Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς» συνεχίζει το ταξίδι της και, από τις κινηματογραφικές αίθουσες, μεταφέρεται στη θρυλική Στοά Χόλιγουντ, μέσα σε μια εντυπωσιακή φωτογραφική Έκθεση με ανέκδοτο υλικό από τα γυρίσματα.
19 Εικαστικοί για τον Τσιτσάνη: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Alma
17.12.2015 12:39
Εικαστικό αφιέρωμα, για τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη, στιχουργό, τραγουδιστή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Βασίλη Τσιτσάνη, με τίτλο «19 Εικαστικοί για τον Τσιτσάνη», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στη γκαλερί alma στα Τρίκαλα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τρικαλινού δημιουργού.