Πολλές είναι και το μήνα Νοέμβριο οι εκδηλώσεις στον Πολυχώρο Floral Books & Coffee που περιλαμβάνουν από ανεβασμένα dj sets, parties και  

προβολές ντοκυμαντέρ μέχρι εκδηλώσεις για τους φίλους του βιβλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Guest dj sets – Live – Parties

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 22.00: Avopolis Radio Show

Το Radioshow του Avopolis απ\’ το ραδιοφωνικό αέρα του Στο Κόκκινο 105.5 προσεδαφίζεται στα decks του Floral. Διονύσης Κοτταρίδης και Βαγγέλης Πούλιος επιλέγουν ημι-σπάνια γκρουβ, ανεξαρτήτως χωροχρονικών και λοιπών περιορισμών.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, στις 22.00: Dj set Anastasis

Cholo Jazz & favela swing sounds.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, στις 22.00: Athens Swing Cats Party

Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral. Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, στις 22.00: Dj set Alex K. & Loukia Soupouli

Rock & Soul music από τον Αλέξη Καλοφωλιά (Last Drive) και τη Λουκία Σούπουλη.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου, στις 22.00: Amores Perros LIVE

Ένα εκρηκτικό funky, acid jazz, soul live από την τετραμελή μπάντα των Amores Perros με άκρως αυτοσχεδιαστική και χορευτική διάθεση! Special guest o dj Palov (Palov & Mishkin).

Άγγελος Αγγελίδης (κιθάρα), Μαγδαληνή Παναγιωτακοπούλου (φωνή), Κυριάκος Αλεξίου (τύμπανα), Γιώργος Γρηγοράκος (μπάσο).

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 22.00: Dj set El Maestro

The Romantic Side of Freestyling.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στις 22.00: Dj set Palov from Cast-a-Blast

O dj και παραγωγός Palov, γνωστός από το διεθνές ντουέτο Palov & Mishkin της κολεκτίβας Cast-a-Blast, ξανά στο Floral.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις 22.00: AthensSwingCats Party

Οι AthensSwingCats, η πιο δραστήρια Swing ομάδα της Αθήνας, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα διοργανώνουν τα δικά τους, μοναδικά, πάρτι στο Floral. Τα τραπέζια φεύγουν και ο χώρος μεταμορφώνεται σε μια πίστα ξέφρενου χορού.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, στις 22.00: Dj set Dana & Digital Alkemist

Δύο γνωστοί djs και μουσικοί, η Dana (Balzac Diva, Tango with lions) και o Digital Alkemist (Digital Alkemist, Nightstalker), συνεργάζονται στα decks του Floral με ηλεκτρονικές και groovy διαθέσεις, σε ένα αυθόρμητο dj set με πειραματικές προθέσεις.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 22.00: Dj set George Apergis

Ο George Apergis είναι ένας από τους πιο σεβαστούς dj και διοργανωτές στην Ελλάδα, επίσης ένας από τους πολλά υποσχόμενους παραγωγούς, ιδρυτής των Modular Expansion events και μέλος της εφημερίδας Athens Voice και του Soul mgzn. Μια βραδιά – αφιέρωμα στη χρυσή δεκαετία της ηλεκτρονικής μουσικής, από το 1980 ως και σήμερα.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 22.00: Kelly & The Special K\’z” LIVE

Με ανάλαφρη διάθεση, η Κέλλυ Καλτσή μας ταξιδεύει σε μελωδίες γνώριμες, με οδηγό μόνο ένα πιάνο, μια κιθάρα, δύο ρυθμικά χέρια και μια φωνή. Περάσματα από jazz, blues,funk, rock αλλά και δεύτερες εκτελέσεις αγαπημένων κομματιών. Κέλλυ Καλτσή (φωνή), Δημήτρης Γρυδάκης (πιάνο), Κώστας Έξαρχος (κιθάρα), Demian Gomez (κρουστά).

Προβολή Ντοκιμαντέρ

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 21.00: Εκδρομή στο Bilin

Μια φορά και έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή στη Μέση Ανατολή, την Παλαιστίνη, ένας λαός παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να διατηρήσει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια στην πατρίδα του, στη γη των προγόνων του.

Ντοκιμαντέρ του Γλαύκου Οικονομίδη. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Εκδηλώσεις βιβλίου

Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στις 19.00: Sissy Soko – Αγκαλιά με τον Ήλιο

Ο εκδοτικός οίκος ΟΣΕΛΟΤΟΣ παρουσιάζει το νέο βιβλίο της Sissy Soko.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Νίκο Άγκο (δημοσιογράφος), Λουκία Ρικάκη (σκηνοθέτης-συγγραφέας), Σύλβια Οκαλιόβα (συγγραφέας-δημοσιογράφος).

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, στις 20.00: Κωνσταντίνος Βήτα – Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο

Μια βραδιά γεμάτη στίχους, ποιήματα και εικόνες, με προσκεκλημένο τον συνθέτη και στιχουργό Κωνσταντίνο Βήτα και το βιβλίο του \’\’ Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο\’\’ από τις εκδόσεις Οξύ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, μαζί με τον Κωνσταντίνο Βήτα, οι: Μάνος Μπούρας, μουσικοκριτικός, Νίκος Ξυδάκης, δημοσιογράφος, Μάρκος Φράγκος, δημοσιογράφος-μουσικοκριτικός

Μετά την παρουσίαση ο drummer Άκης Περδίκης, το alter-ego του (dj metronomos), θα περιπλανηθεί σε ένα ηχητικό ταξίδι από τη Νέα Ορλεάνη στο Μπρίστολ, από το Βερολίνο στο Σύδνεϋ και άλλα μέρη του πλανήτη, του χθες και του σήμερα…

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στις 19.30: Γενέθλιο Πάρτι – Εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα

Οι εκδόσεις Ψυχής τα Λαμπυρίσματα, ολοκληρώνοντας 8 χρόνια έργου στην ελληνική σκηνή κόμικς, σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους, κερδίζοντας κόμικς και ανακαλύπτοντας τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων. Δημιουργοί θα σκιτσάρουν και θα υπογράφουν για εσάς τα κόμικς τους.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στις19.00: Εισαγωγή στις σπουδές του λαϊκού πολιτισμού

Λαογραφίες, Λαϊκοί πολιτισμοί, Ταυτότητες

Οι εκδόσεις Κριτική παρουσιάζουν το βιβλίο του Ευάγγελου Αυδίκου Εισαγωγή στις σπουδές του λαϊκού πολιτισμού. Ομιλητές στην εκδήλωση: Γιώργος Παπασωτηρίου (δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδας Βραδυνή),Γιώργος Σταματόπουλος (δημοσιογράφος εφημερίδας Ελευθεροτυπία), Μαριάνθη Καπλάνογλου (επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών), Άννα Λυδάκη, (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου).

Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στις 20.00: Αλέξανδρος Ίσαρης – Βίνκελμαν ή Το πεπρωμένο

Οι εκδόσεις Κίχλη παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Ίσαρη Βίνκελμαν ή Το πεπρωμένο. Για το βιβλίο, μαζί με το συγγραφέα, θα μιλήσουν η Κατερίνα Σχινά (δημοσιογράφος-μεταφράστρια) και ο Γιάννης Μπασκόζος (διευθυντής του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ).