Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Το CultureNow πήγε... Αρλέτα και Λάκη στο Σταυρό του Νότου

Το CultureNow πήγε... Αρλέτα και Λάκη στο Σταυρό του Νότου

Αρλέτα – Λάκης Παπαδόπουλος

Μια υπέροχη μουσική συνάντηση…

Όταν η Αρλέτα συναντά τον Λάκη Παπαδόπουλο επί σκηνής μετά από πολλά χρόνια, το αποτέλεσμα δεν έχει άλλα περιθώρια από το να είναι ...

μοναδικό. Μας καλωσόρισαν με «Τα στενά μπαλκόνια», σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους Σάνυς Μπαλτζή. Ένα τραγούδι - δώρο των δημιουργών στην Αρλέτα αλλά και σε εμάς, αφού μπορεί να πρωτοπαρουσιάζεται τώρα αλλά μετρά αρκετά χρόνια στο συρτάρι...

 


Το κοινό ζεσταίνεται από τις πρώτες κιόλας νότες της βραδιάς στην οποία θά’ λεγε κανείς, πως η πληθωρικότητα και η εξωστρέφεια του Λάκη «κουμπώνουν» με το υποδόριο χιούμορ και τη γεμάτη συναισθήματα ερμηνεία της Αρλέτας.

 


Από την «Εκδρομή» και «Το μπαρ το Ναυάγιο» μέχρι το «Για να σ’ εκδικηθώ», το «Και θα χαθώ», αλλά και τραγούδια της κοινής τους μουσικής διαδρομής, το «Έρχεται κρύο», τη «Σερενάτα» και «Τα ήσυχα βράδια», η ψυχή περνά με χαρακτηριστική ευκολία από τη χαρά στη συγκίνηση, εμπειρία που μόνο σημαντικοί καλλιτέχνες μπορούν να χαρίσουν.

 


Και κάπου εκεί ανάμεσα, δυο διαμαντάκια του Γιάννη Σπανού, «Μια φορά θυμάμαι» σε στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου και «Η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι» σε ποίηση Γιάννη Λεοντάρη από την Γ΄ Ανθολογία, ολοκληρώνουν τη μαγεία. Μαγεία, που περικλείει το αινιγματικό μειδίαμα και τις αφοπλιστικές ατάκες της Αρλέτας και τα αυτοσχέδια σκετσάκια του Λάκη, που στον επίλογο τραγουδά το «Παλιό μου παλτό».

 

Και ναι, η Αρλέτα έχει δίκιο! Η φαινομενικά αντίθετη συνύπαρξή τους, έχει έναν κοινό παρονομαστή... και οι δυο τους γράφουν ευαίσθητα τραγούδια... Και οι δυο τους μας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, ας μας επιτρέψουν να προσθέσουμε εμείς...
 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.