Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Το CultureNow πήγε... Αρλέτα και Λάκη στο Σταυρό του Νότου

Το CultureNow πήγε... Αρλέτα και Λάκη στο Σταυρό του Νότου

Αρλέτα – Λάκης Παπαδόπουλος

Μια υπέροχη μουσική συνάντηση…

Όταν η Αρλέτα συναντά τον Λάκη Παπαδόπουλο επί σκηνής μετά από πολλά χρόνια, το αποτέλεσμα δεν έχει άλλα περιθώρια από το να είναι ...

μοναδικό. Μας καλωσόρισαν με «Τα στενά μπαλκόνια», σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους Σάνυς Μπαλτζή. Ένα τραγούδι - δώρο των δημιουργών στην Αρλέτα αλλά και σε εμάς, αφού μπορεί να πρωτοπαρουσιάζεται τώρα αλλά μετρά αρκετά χρόνια στο συρτάρι...

 


Το κοινό ζεσταίνεται από τις πρώτες κιόλας νότες της βραδιάς στην οποία θά’ λεγε κανείς, πως η πληθωρικότητα και η εξωστρέφεια του Λάκη «κουμπώνουν» με το υποδόριο χιούμορ και τη γεμάτη συναισθήματα ερμηνεία της Αρλέτας.

 


Από την «Εκδρομή» και «Το μπαρ το Ναυάγιο» μέχρι το «Για να σ’ εκδικηθώ», το «Και θα χαθώ», αλλά και τραγούδια της κοινής τους μουσικής διαδρομής, το «Έρχεται κρύο», τη «Σερενάτα» και «Τα ήσυχα βράδια», η ψυχή περνά με χαρακτηριστική ευκολία από τη χαρά στη συγκίνηση, εμπειρία που μόνο σημαντικοί καλλιτέχνες μπορούν να χαρίσουν.

 


Και κάπου εκεί ανάμεσα, δυο διαμαντάκια του Γιάννη Σπανού, «Μια φορά θυμάμαι» σε στίχους Γιώργου Παπαστεφάνου και «Η ομίχλη μπαίνει από παντού στο σπίτι» σε ποίηση Γιάννη Λεοντάρη από την Γ΄ Ανθολογία, ολοκληρώνουν τη μαγεία. Μαγεία, που περικλείει το αινιγματικό μειδίαμα και τις αφοπλιστικές ατάκες της Αρλέτας και τα αυτοσχέδια σκετσάκια του Λάκη, που στον επίλογο τραγουδά το «Παλιό μου παλτό».

 

Και ναι, η Αρλέτα έχει δίκιο! Η φαινομενικά αντίθετη συνύπαρξή τους, έχει έναν κοινό παρονομαστή... και οι δυο τους γράφουν ευαίσθητα τραγούδια... Και οι δυο τους μας έχουν χαρίσει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, ας μας επιτρέψουν να προσθέσουμε εμείς...
 

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι “Ευγενείς Αλήτες” στο Σταυρό του Νότου Club
14.12.2016 13:16
Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εμφανίσεις του Νίκου Πορτοκάλογλου παρέα με τους “Ευγενείς Αλήτες” κάθε Σάββατο βράδυ στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club! Ο Βαγγέλης Γκρέκο βρέθηκε εκεί και μεταδίδει το κλίμα και τα highlights του προγράμματος!
Ανταπόκριση: Ο Μίλτος Πασχαλίδης με τους μουσικούς του στο Σταυρό του Νότου
16.11.2016 11:18
Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι εμφανίσεις του Μίλτου Πασχαλίδη κάθε Σάββατο βράδυ στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου! Ο Βαγγέλης Γκρέκο ήταν εκεί και μεταδίδει το κλίμα και τα highlights της βραδιάς!
Ανταπόκριση: Παυλίνα Βουλγαράκη και Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club
01.11.2016 15:27
Με ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι που δεν ήθελες να τελειώσει, βλέποντας γύρω σου τα χαρούμενα πρόσωπα που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο, ολοκληρώθηκαν οι κοινές εμφανίσεις της Παυλίνας Βουλγαράκη με τη Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Club! Γράφει ο Βαγγέλης Γκρέκο.
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.