Οι συναυλίες του Μουσικού Χώρου Gazarte ξεκινούν με τον θρύλο της κιθάρας, Al Di Meola, έναν από τους πλέον χαρισματικούς κιθαρίστες

των τελευταίων χρόνων στον χώρο της Jazz και όχι μόνο!

Ξεκίνησε την καριέρα του ως καθαρόαιμος τζαζίστας αλλά πολύ γρήγορα διεύρυνε το πεδίο των μουσικών του επιλογών κάνοντας συνεργασίες που έχουν μείνει στην ιστορία. Όπως το τρίο DI MEOLA /MC LAUGHLIN & DE LUCIA παγκόσμια γνωστοί ως THE GUITAR TRIO.

Με σπουδές στην κλασσική κιθάρα κ επιρροές από την Salsa, το Flamenco, το Tango, και από την παραδοσιακή Βραζιλιάνικη και Αφρικάνικη μουσική, έκανε σημαντικούς πειραματισμούς που αποτυπώθηκαν στα album: The Infinite Desire, 200’s The Grand Passion, 2006’s Consequence of Chaos and 2008’s La Melodia, Live in Milano, Cielo e terra & Sooring through a Dream.

O Al Di Meola που θα εμφανιστεί στο Gazarte την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 22.30, θεωρείται ο βιρτουόζος κιθαρίστας με τις περισσότερες παγκόσμιες διακρίσεις. Στην μέχρι τώρα τριαντάχρονη μουσική διαδρομή του έχει ηχογραφήσει 21 άλμπουμ που ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Έχει 3 χρυσούς δίσκους στο ενεργητικό του και ατελείωτες διακρίσεις.

Ο Al Di Meola, o διαπρεπής αυτός κιθαρίστας από το New Jersey κουβαλάει στο παίξιμο του το πάθος της Ιταλικής του καταγωγής που  τον κατατάσσει στο μουσικό στερέωμα ως έναν από τους πιο διαπρεπής βιρτουόζους της κιθάρας.

Έχει συνεργαστεί με τους πιο μεγάλους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής ιστορίας όπως ο Pavarotti Paco de Lucia, Stevie Wonder, Philip Collins, Paul Simon, Carlos Santana, Frank Zappa κ.α.

Όντας σπουδαίος κιθαρίστας έγινε μέλος του Chick Coren Group, η μουσική που παράγει η κιθάρα του Meola  ενθουσιάζει κ ξεσηκώνει τα πλήθη όπου και αν εμφανίζεται με αποτέλεσμα το κοινό που παρακολουθεί  την πορεία του να είναι φανατικό και πολυάριθμο ανά τον κόσμο.

Ο Meola δεν είναι μόνο βιρτουόζος κιθαρίστας αλλά και χαρισματικός συνθέτης με μουσικές που αντέχουν στον χρόνο. Στην 30χρονη καριέρα του με σεβασμό στην μουσική και  βαθύ λυρισμό, χάρη και αρμονία έχει εξελίξει τις μουσικές του δεξιότητες.

Ο Al Di Meola έχει κερδίσει όσο ελάχιστοι μουσικοί και συνθέτες τον σεβασμό του κοινού και των κριτικών αποσπώντας έναν τίτλο που ελάχιστοι έχουν κατορθώσει στην καριέρα τους να τον αποκαλούν ΘΡΥΛΟ.

Τη βραδιές θα ανοίξουν η Ελένη Πέτα και ο Παναγιώτης Μάργαρης.