Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μια παράσταση για την Ευτυχία

Μια παράσταση για την Ευτυχία
Μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού ζωντανεύει μέσα από ένα μονόλογο ψυχής και πάθους.

Μια μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού ζωντανεύει μέσα από ένα μονόλογο ψυχής και πάθους.

Πατώντας πάνω στο βιβλίο της εγγονής της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία», το Θέατρο Studio Ιλίσια Βολανάκη έχει την τιμή να ανεβάσει μία ξεχωριστή παράσταση για τη μεγάλη μας στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Η παράσταση αποτελεί ένα ταξίδι μνήμης, ένα ελάχιστο φόρο τιμής στην Ελληνίδα στιχουργό, για να τη θυμηθούν όσοι έζησαν εκείνη τη μεγάλη και λαμπερή εποχή και να τη μάθουν παραστατικά όσοι ακούν τα μεγάλα λαϊκά κομμάτια, που κάποτε έγραψε, σήμερα.

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη με τη δύναμη και την αμεσότητα της προσωπικής μαρτυρίας προσέφερε το υλικό της θεατρικής αφήγησης. Μιας αφήγησης αποσπασματικής και ακροβατικής, ανάλογης της προσωπικότητας που βιογραφείται.

Την Ευτυχία υποδύεται η Νένα Μεντή σ’ ένα μονόλογο, συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή και το έργο της: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη, την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα, την εγγονή της και τη Μαριόγκα, τη μητέρα της.

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού.

Info
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, με την Νένα Μεντή
Από 15 Οκτωβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00
Θέατρο Studio Ιλίσια Βολανάκη, Παπαδιαμαντοπούλου 4
Τηλ. 210 7250657, 210 7252952
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά κοστούμια: Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης

Σχετικές ειδήσεις
Κόλχαας, του Χάινριχ φον Κλάιστ για 2η χρονιά στο ΚΕΤ
03.11.2016 14:35
Η παράσταση που ενθουσίασε τους κριτικούς και αγαπήθηκε από το κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Ο Michael Kohlhaas καλπάζει ξανά μέσα από τον συγκλονιστικό μονόλογο του Νίκου Αλεξίου.
“Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. στο Θέατρο Χυτήριο
14.10.2016 10:28
Το Θέατρο Χυτήριο μας προσκαλεί στην παράσταση “Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., ένα μονόλογο βασισμένο στη Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου.
Ω, Θεέ μου!, της Ανάτ Γκοβ στο Θέατρο Αριστοτέλειον
14.09.2016 13:28
Τι συμβαίνει όταν ο Θεός κατεβαίνει στη γη για μια απλή ψυχανάλυση; Θα μπορέσει να σώσει τον εαυτό του κι εμάς; Πόση πίστη και χιούμορ χρειάζεται τελικά για να επιβιώσουμε και να βρούμε την ευτυχία;
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».
«Ευτυχείτε»: Παράσταση - Αφιέρωμα για το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης στο Γυάλινο
23.03.2016 13:51
«Ευτυχείτε»: Το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης αναβιώνει μέσα από μία φαντασμαγορική παράσταση, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.