Η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, μετά την επιτυχημένη έναρξή της το 2008, συνεχίζει τα θεατρικά της ταξίδια

προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους θεατές αξέχαστες σιδηροδρομικές διαδρομές. Για τη φετινή σεζόν 2010-2011, ακολουθώντας τα χνάρια της μεγάλης παράδοσης των αστυνομικών της Αγκάθα Κρίστι, το καινούργιο θεατρικό έργο «Μυστήριο στο Τούνδρα Εξπρές», κομμένο και ραμμένο για το χώρο της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, υπογράφει ο Πέτρος Χατζόπουλος.

Ο συγγραφέας – βραβευμένος με το Α΄ Κρατικό Βραβείο και το Α΄ Βραβείο Κύκλου Παιδικού Βιβλίου για το μυθιστόρημά του Η εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ – δεν είναι άλλος από τον γνωστό μας Έλληνα πεζογράφο, Αύγουστο Κορτώ.

Ο πρωταγωνιστής του Κορνήλιος Κρικ – ο διασημότερος σκίουρος-ντετέκτιβ του κόσμου – και η βοηθός του αλλοπαρμένη πυγολαμπίδα Μάρθα καλούνται να εξιχνιάσουν το μυστήριο κατά τη διάρκεια ενός σιδηροδρομικού ταξιδιού στη μακρινή Πατουσιβηρία.

Οι υπόλοιποι συνεπιβάτες τους, ο οικολόγος ακτιβιστής καταλανός ταύρος, η πρώην σταρ του σινεμά σκυλίτσα τσιουάουα, ο καταξιωμένος τενόρος λεμούριος και ένας δράκος του Κόμοντο σε ρόλο γκουβερνάντας, θα κληθούν να αποδείξουν την αθωότητά τους μέσα σ’ ένα κλίμα σασπένς αλλά και ξεκαρδιστικής κωμωδίας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της ελληνικής παιδικής δραματουργίας με σύγχρονη γλώσσα, που μιλάει για την απληστία, την αγάπη και το συναρπαστικό κυνήγι της αλήθειας ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί τη φαντασία, την παρατηρητικότητα και την ικανότητα του μυαλού να αναλύει γεγονότα και να συνθέτει επιχειρήματα με διασκεδαστικό τρόπο.

Παράλληλα τα παιδιά, με την επιβίβασή τους στα αυθεντικά βαγόνια του Τρένου στο Ρουφ, βιώνουν μοναδικές εμπειρίες ως αληθινοί ταξιδιώτες με το μηχανισμό κίνησης, την έκδοση εισιτηρίων του τρένου, την επίσκεψη στο Wagon-Restaurant και στο πωλητήριο του θεάτρου με τα μικρά σουβενίρ τρένων και άλλα ευχάριστα απροσδόκητα!

Ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών υποδύονται τους χαρακτηριστικούς ρόλους του έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Λύγαρη
Σκηνικά – κοστούμια: Ντόρα Λελούδα, Δανάη Κουρέτα
Χορογραφίες: Ζωή Χατζηαντωνίου
Sound design: Μηνάς Εμμανουήλ 
Βοηθός σκηνοθέτης: Αλκυώνη Βαλσάρη

ΠΑΙΖΟΥΝ (σε αλφαβητική σειρά):
Τίνα Γιωτοπούλου, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Γιάννης Διαμαντής, Παναγιώτης Κλίνης, Κωστής Κορωναίος, Μαρία Μπενάκη

Φωνή Αφηγητή Off: Γιάννης Μπέζος