Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της \”Οδύσσειας\”, της πολυαγαπημένης παράστασης των παιδιών

που παρουσιάζει στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου η Κάρμεν Ρουγγέρη!

Η Κάρμεν Ρουγγέρη, έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα όλων των εποχών, με σεβασμό τόσο στο λόγο του Ομήρου, όσο και στους λιλιπούτειους φίλους της.

Τελευταία παράσταση: Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, στις 11.30!

Οι περιπέτειες και οι περιπλανήσεις του Οδυσσέα, θα ζωντανέψουν ξανά στη σκηνή του «ΘΕΑΤΡΟΝ», σε μία παραγωγή διεθνών προδιαγραφών, πιστή στην ευρύτερη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για τη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού.

Αξιοποιώντας τις άρτιες εγκαταστάσεις και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του «ΘΕΑΤΡΟΝ», με τα πλούσια σκηνικά, και τα εκπληκτικά κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή και με την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Μακρίδη, η «Ομήρου Οδύσσεια – Το Παραμύθι των Παραμυθιών» αναμένεται να αποτελέσει μια από τις πιο σημαντικές και αξιόλογες παραστάσεις της επόμενης θεατρικής περιόδου.

Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Συγχρόνως με αυτό το έργο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εμπεδώσουν την πλούσια κληρονομιά της ιστορίας και της μυθολογίας μας.

Αυτή τη χρονιά θα συνταξιδέψουμε με τον Οδυσσέα και θα παρακολουθήσουμε βήμα-βήμα την προσπάθεια του να επιστρέψει στο σπίτι του.

Όλα  αρχίζουν στον Όλυμπο….

Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι. Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος. Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση. Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει. Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.

Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει. Θυμώνει. Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία. Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων. Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν. Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειες του …

Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πώς έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πώς κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλίτωσε από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ. Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων τον στέλνουν με  ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη.
Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του … 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή – σύνθεση: Γιάννης  Μακρίδης
Κίνηση – Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα 
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Μουσική διδασκαλία: Γιάννης Μακρίδης

Τους  ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά  οι ηθοποιοί :

Αλεξανδράκης Αλέξανδρος, Κιοσές Πέτρος, Νικηφορίδου Βασιλική, Παλαιοθόδωρου Τζορτζίνα, Παπαδόπουλος Τάσος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Ρουσσινού Ελένη, Σαχπεκίδης Παύλος, Τουμασάτος Γρηγόρης, Τράκας Στέλιος, Τσιδίμης Θανάσης, Χατζάς Άγγελος.