H feelgood indie pop μπάντα Camera Obscura από την Γλασκώβη με τις ηλιόλουστες μελωδίες, τα αιθέρια φωνητικά και τα υποδειγματικά έγχορδα, έρχεται

για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μετά και με την επιτυχία του τελευταίου άλμπουμ “My Maudlin Career”, οι Camera Obscura απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, σε εκείνους που τους χαρακτήριζαν «ένα ακόμα γκρουπάκι που μοιάζει με τους Belle and Sebastian», ότι είναι αυθεντικοί, cool και ξέρουν να φτιάχνουν ωραίες pop μελωδίες.

Ξεκίνησαν το 1996 από την πόλη που έβγαλε τους Mogwai, τους Delgados, τους Belle & Sebastian, τους Arab Strap , ενώ στα πικάπ τους είχαν λιώσει τους δίσκους των Lovin’ Spoonful, Mamas & Papas, Felt, Smiths, Dusty Springfield. Τους στήριξε ο John Peel και σύντομα έγιναν ένα από τα πιο αγαπημένα indie group στην Αγγλία. Δεν έκρυψαν τις επιρροές τους ποτέ.

Απέτισαν ατελείωτους φόρους τιμής στον Phil Spector μέσα από τα κομμάτια τους, ενώ με τα υπέροχα γυναικεία φωνητικά τους έκλειναν το μάτι σε πολλά groups των 60’s.

Ήδη στην Αγγλία τα πρώτα τους δισκάκια θεωρούνται συλλεκτικά για την indie κοινότητα, ενώ όσοι παρακολούθησαν τα πρώτα τους live, στην Αγγλία, στις αρχές της δεκαετίας μιλούν για μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Έχουν περιοδεύσει με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο από την Ευρώπη έως την Νοτιοανατολική Ασία και από την Αμερική ως την Αυστραλία.

Με τα χρόνια η χαρακτηριστική φωνή της Tracyanne Campbell έγινε συνώνυμη του γκρουπ, ενώ στον τελευταίο δίσκο “My Maudlin Career”, τον οποίο αποθέωσε το NME και ο οποίος εγκαινίασε την συνεργασία τους με την βρετανική 4AD, το επίπεδο των μουσικών της μπάντας και το δέσιμο μεταξύ τους είναι πραγματικά θεαματικό.

Οι Camera Obscura έρχονται στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στο Gagarin 205 στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη, τη συναυλία ανοίγουν οι 5 STAR HOTEL – Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει πάρτυ στη 2η σκηνή του Block33 με ξεχωριστούς καλεσμένους!