Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το μάτι της Χαράς Τσιώλη

Το μάτι της Χαράς Τσιώλη

«Το μάτι», το δεύτερο έργο που υπογράφει η νεαρή συγγραφέας Χαρά Τσιώλη, ανεβαίνει στο screening room του bar Nixon από 25 Οκτωβρίου και …

 

κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9:15μμ. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική, παράλογη, multi media κωμωδία που αγγίζει επίκαιρα θέματα όπως η παραπληροφόρηση, ο εθισμός στην παρακολούθηση και η κατάργηση της προσωπικής μας ζωής .


«ΤΟ ΜΑΤΙ» που έρχεται μετά το «Σε λίγο θα βρέξει» της Χαράς Τσιώλη, (Θέατρο Βικτώρια 2006 – 2007 & 2008 – 2009. Σκην. Στέλιος Γούτης) είναι παράλληλα το σκηνοθετικό ντεμπούτο της. Η παράσταση θα  κάνει πρεμιέρα στο screening room του bar NIXON τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 στις 9:15μμ

«Το Μάτι» είναι μια ξεκαρδιστική, παράλογη κωμωδία που διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2200, σε μια εποχή άβουλων όντων, όπου η παραπληροφόρηση, η υπερκατανάλωση  πνευματικών σκουπιδιών και ο εθισμός μας στο να παρακολουθούμε και να μας παρακολουθούν, δεσπόζουν.


Σε μια εποχή όπου οι αξίες, οι θεσμοί και η αυτογνωσία τείνουν προς εξαφάνιση, οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να επιβιώσουν είναι οι «μεταλλαγμένοι». Χαμένοι σ’ ένα δικό τους μικρόκοσμο και χωροχρόνο, άδειοι, με τη μνήμη του χρυσόψαρου, είναι ικανοί να πιστέψουν στα πιο παράλογα πράγματα και να παραστήσουν τις πιο ξεκαρδιστικές ιστορίες.


Ο Τεμπέλης, η Ηλίθια, ο Ξερόλας και η Δούλα, τέσσερα αναγνωρίσιμα πρότυπα σύγχρονων ανθρώπων, είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτή την παράλογη κωμωδία της «λογικής» ζωής μας.

 

Για το έργο


O Τεμπέλης, η Δούλα, ο Ξερόλας και η Ηλίθια,  ζούνε εγκλωβισμένοι σ’ ένα δωμάτιο, υπό την εποπτεία ενός τεράστιου ματιού που τους παρακολουθεί, τους διατάζει και τους ενημερώνει για ότι συμβαίνει στον κόσμο. Έναν κόσμο παράλογο - στα όρια της παραφροσύνης, όπου τα έτη περνούν σα δευτερόλεπτα, τα παιδιά γεννιούνται γέροι, οι άντρες γίνονται γυναίκες και οι γυναίκες άντρες.

Οι τέσσερις αυτοί ήρωες, μην γνωρίζοντας άλλη αλήθεια πέρα από αυτή που τους επιβάλλει το μάτι, έχουν αναπτύξει μια διαστρεβλωμένη αντίληψη για το παρόν, το φύλο τους, τις μεταξύ τους σχέσεις καθώς και τον χωροχρόνο στον οποίο ζουν. Μέσα από ξεκαρδιστικά μπερδέματα και απρόσμενες συμπτώσεις και με αφορμή ένα ακραίο γεγονός έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και το χαμένο τους εαυτό.

Το έργο κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Αιγόκερως.


Συντελεστές

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Χαρά Τσιώλη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Γιώργος Λυντζέρης
Μουσική: Δημήτρης Παπαδάκης
Videos/μοντάζ: Ανδρέας Τρούσσας
Φωτισμοί: Βαγγέλης Κάνδιας
Βοηθοί σκηνοθέτη:  Σαββίνα Πετρίδου, Δήμητρα Μπαμπαδήμα
Αφίσα / σκίτσα: Σπύρος Χάλαρης
Σύμβουλος: Δημήτρης Κομνηνός


Παίζουν

Σταυριάννα Δαούτη
Μανώλης Ιμπραημάκης
Τάσος Φόης
Μάρω Χασιώτη

 

Στα video εμφανίζονται

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος
Στέλιος Γούτης
Αβραάμ Παπαδόπουλος


Σχετικές ειδήσεις
Επέστρεφα, της Φρίντας Μιράμπιτα στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
20.01.2017 14:30
Το τρίτο έργο του 3ου φεστιβάλ Ελληνικού θεατρικού έργου του 21ου αιώνα στο Αγγέλων Βήμα, είναι το νέο έργο της Φρίντας Μιράμπιτα (Χαράς Κιούση), Επέστρεφα, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου, το οποίο κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.00.
Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, και φέτος στη Μονή Λαζαριστών
23.11.2016 13:39
Το έργο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» του Σταύρου Τσιώλη, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο μόνο για 11 παραστάσεις, επαναλαμβάνεται αυτή τη θεατρική περίοδο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.
Το μήλο, των Γιώργο Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου σε καλοκαιρινή περιοδεία
02.06.2016 15:16
«Το μήλο», είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που είιχε παρουσιαστεί με μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία το 2011-12 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μια μικρή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών.
BAM – BAM! των Ray Cooney & John Chapman για 3η σεζόν στο Χυτήριο
19.05.2016 12:59
Η ξεκαρδιστική κωμωδία BAM BAM, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα συνεχίσει να παίζεται για ΤΡΙΤΗ σεζόν στον υπέροχο καλοκαιρινό κήπο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, του Σταύρου Τσιώλη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
21.04.2016 17:05
Το έργο του Σταύρου Τσιώλη «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» θα παρουσιαστεί τον Μάιο, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.