«Δημόσια και Ιδιωτικά έργα: Από το Σύμπαν στον Εαυτό», είναι το θέμα της διάλεξης της γνωστής εικαστικού, Αθηνάς Τάχα, που

θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Ντε Κίρικο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσής της «Από το Δημόσιο στο Ιδιωτικό» που πραγματοποιείται στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Η Ελληνο – αμερικανίδα καλλιτέχνις Αθηνά Τάχα, θα δώσει διάλεξη ανοιχτή για το κοινό, παρουσιάζοντας το έργο της στη Δημόσια περιβαλλοντική γλυπτική λειτουργικού χαρακτήρα από τις αρχές του 1970 έως σήμερα.

Το έργο της αφορά στην υλοποίηση πάνω από πενήντα δημόσιων παραγγελιών περιβαλλοντική γλυπτικής σε πολλές αμερικανικές πολιτείες (Φλόριντα, Οχάιο, Αριζόνα, Αλάσκα, Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη) και τη συμμετοχή της σε περισσότερους από εκατόν πενήντα διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής – γλυπτικής διαμόρφωσης δημόσιων χώρων (πλατειών, υπαίθριων χώρων αναψυχής, σιντριβανιών και πολύπλευρα λειτουργικών δημόσιων χώρων).