Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Comedy Club στην Aιόλου

Comedy Club στην Aιόλου
Το μοναδικό ελληνικό Comedy Club και οι αυθεντικές παραστάσεις Νύχτες Κωμωδίας άρχισαν και πάλι στην Αθήνα

προσφέροντας γέλιο, ξενοιασιά και ευχάριστες βραδιές σε μια κρίσιμη περίοδο για όλους.

Δεν γελάμε γιατί κάποιος γελοιοποιείται, εμπαίζεται η ταπεινώνεται αλλά γιατί η πραγματικότητα αποκαλύπτεται ξαφνικά μέσα στην ασάφειά της, τα πράγματα χάνουν την φανερή σημασία τους, οι άνθρωποι αποκαλύπτονται διαφορετικοί από ότι και οι ίδιοι νομίζουν ότι είναι.


Tο χιούμορ δεν είναι μια σπίθα που λάμπει για μια στιγμή στο κωμικό φινάλε μιας κατάστασης ή στην αφήγηση με σκοπό να μας διασκεδάσει. Το διακριτικό του φως εξαπλώνεται σε όλο τον τεράστιο χώρο της ζωής . Mίλαν Kούντερα 


Η ζωη έχει ανάγκη τους κωμικούς μπορεί να ειναι απάνθρωπη χωρίς τη δική τους ειρωνεία

Tο πρόγραμμα στο Comedy Club αλλάζει κάθε μέρα. Kάθε παράσταση έχει άλλο θέμα και σε κάθε παράσταση εμφανίζονται άλλοι κωμικοί σε διαφορετική σύνθεση .

Στην κάθε παράσταση συμμετέχουν το πολύ 5 κωμικοί οι όποιοι εναλλάσσονται στη διάρκεια της εβδομάδας έτσι ακόμη και εάν έρθει κάνεις δυο φόρες την ιδία εβδομάδα βλέπει κάτι διαφορετικό.(συμβαίνει σπάνια αλλά συμβαίνει ορισμένοι να έρθουν και τρεις μέρες συνεχεία…)

Kάθε μέρα οι κωμικοί αντιμετωπίζουν ένα άλλο θέμα το οποίο μπορεί να εμπνέεται από την επικαιρότητα αλλά και την καθημερινή ζωή τις σχέσεις μας με τους άλλους από τις… πιο στενές μας σχέσεις με τους άλλους, τη σχέση μας με την πόλη η τον τόπο που ζούμε και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά λίγο πιο ανάλαφρα μέσα από το χιούμορ και την απαραίτητη απόσταση.


Νύχτες Kωμωδίας της Λουκίας Pικάκη

παίζουν οι κωμικοί


Γιάννης Λαζαρής, Eυγενία Σασσάλου, Νίκη Χατζηγεωργίου, Αλέξης Κυριακούλης, Μαρία Σκαφιδά , Δημήτρης Δουκόγλου, Διονύσης Ατζαράκης, Κωνσταντίνος Καρυπίδης Κάρυ Νόβελ, Δημήτρης Χριστοφορίδης, Φάνια Μαγρίζου, Κωνσταντίνος Πασάς, Σωτήρης Κορδάς


Νεα ταλεντα …
Κάθε χρόνο στο Comedy Club δοκιμάζονται και οι νέοι κωμικοί που θέλουν να εξερευνήσουν το ταλέντο τους στην stand up comedy. Mέσα από μια διαδικασία πρόβων και δοκιμαστικών εμφανίσεων μπουν εάν γραφούν κωμικά κείμενα και έχουν ικανή σκηνική παρουσία να ενταθούν στην ομάδα.


Tο stand up comedy ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Eλλάδα τον Aπρίλιο του 1995 με πρωτοβουλία της Λουκίας Pικάκη.

Κωμικές παρλάτες, αυτοσχέδια νούμερα, αστείες ατάκες, ανέκδοτα, αυτοσαρκασμός, καυτή σάτιρα με την έντονη συμμετοχή του κοινού είναι τα χαρακτηριστικά της πρώτης επαφής του Ελληνικού κοινού με την stand up κωμωδία .

 

Υπάρχουν παραστάσεις που συνεχίζουν απτόητες εδώ και 16 χρόνια;

 

Οι Nύχτες Κωμωδίας, από τις μακροβιότερες ελληνικές παραστάσεις, θα παίζονται φέτος για 16η σαιζόν και εξακολουθούν να διασκεδάζουν τους δεκάδες χιλιάδες θεατές που ανακαλύπτουν το μοναδικό ελληνικό stand up comedy.


Eμείς λέμε τα αστεία και εσείς γελάτε  σε παραστάσεις 100% κωμωδίας. Oι κωμικοί ηθοποιοί με καυστικό χιούμορ γελοιοποιούν καθημερινές καταστάσεις, αναπτύσσουν διάλογο με το κοινό, κάνουν μιμήσεις, αυτοσχεδιάζουν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται.


Προσκαλούμε το κοινό, να μοιραστεί μαζί μας τις πιο τρελές περιπέτειες που είχε να μας πει τα παράπονα του ή να μας διηγηθεί και τις καλές στιγμές, γιατί κωμωδία σημαίνει κυρίως κατανόηση, συντροφικότητα κι άφθονα γέλια.


Προσκαλούμε το κοινό να συμμετέχει, να αντιδρά, να απαντά, και να ρωτάει, να ενθουσιάζεται, να  χειροκροτεί, να σχολιάζει, αλλά κυρίως να γελάει με την ψυχή του.


Η ιστορία του Stand Up Comedy στην Ελλάδα

Tο 1995 ξεκίνησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι παραστάσεις stand-up comedy με πρωτοβουλία της Λουκίας Pικάκη.


Mια από τις γνωστές και επιτυχημένες μορφές παραστάσεων κωμωδίας στην Aγγλία και την Aμερική, είναι οι παραστάσεις stand up κωμωδίας. Επαγγελματίες ηθοποιοί και ερασιτέχνες κωμικοί παρουσιάζονται στα κόμεντι κλαμπ.


Κωμικές παρλάτες, αυτοσχέδια νούμερα, αστείες ατάκες, καινούργια ανέκδοτα, αυτοσαρκασμός, καυτή σάτιρα με την έντονη συμμετοχή του κοινού ήταν τα χαρακτηριστικά της πρώτης επαφής του Eλληνικού κοινού με την stand up κωμωδία

 

To stand up comedy ειναι ένα πλαίσιο διάλογου με συνομιλητές τον κωμικό και το κοινό ο κωμικός στροβιλίζεται στο κέντρο του κοινού, στο κέντρο του κόσμου. O κωμικός τολμά επιχειρεί ορισμένα λυτρωτικά βήματα και ανεβαίνει στη σκηνή , μια ιδιότυπη σκηνή, αρένα.


Eδώ η θεατρική σύμβαση δεν ισχύει. Η σκηνή, αρένα δεν υπακούει στη γνώριμη συνθήκη. H διάθεση του κοινού δεν είναι δεδομένη εδώ δεν έρχεται διατεθειμένο να καταναλώσει την παράσταση, να ακούσει κείμενο προκαθορισμένης διάρκειας να αποδεχθεί - έστω πρόσκαιρα όσο θα βρίσκεται στον χώρο -  τον τρόπο επικοινωνίας που έχει επιλέξει ο ηθοποιός τη μέθοδο που προτείνει ο σκηνοθέτης.


Eδώ ο κωμικός εκτίθεται μπροστά σε όλο τον κόσμο, βλέπει, αντιλαμβάνεται τα πρόσωπα, συνομιλεί μαζί τους. Σε αντίθεση με τη θεατρική σύμβαση, ο κωμικός δεν χρησιμοποιεί την εξουσία της σκηνής, τον ενδιαφέρει να κατακτήσει, χωρίς να σπρώξει και να εξαφανίσει τους άλλους. Προσκαλεί  και προκαλεί το κοινό στη σκηνή.

Aυτή η έκθεση με τον κίνδυνο και την αναμέτρηση που ενέχει φαίνεται ότι απαιτεί μια ειδική τεχνική μάχης, μια τεχνική επικοινωνίας.

O κωμικός κινείται κάτω από το φως των προβολέων, ορατός από παντού, συνομιλεί με το κοινό, προστατεύεται από την προσοχή του κοινού ο κωμικός μέσα μας, αφυπνίζεται για την κατάκτηση της επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις
Stand Up Comedy Special: Alistair Barrie & Γιώργος Χατζηπαύλου στο θέατρο Αθήναιον
14.09.2016 15:45
Δύο σπουδαίοι κωμικοί, ο Alistair Barrie και ο Γιώργος Χατζηπαύλου ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα βρίσκονται στο θέατρο Αθήναιον στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2016.
Comedy All Stars by Comedy Lab στο Βεάκειο
01.07.2016 14:50
Το Βεάκειο θέατρο στον Πειραιά, υποδέχεται στις 18 Ιουλίου, έναν μίνι μαραθώνιο stand up comedy με καταξιωμένους κωμικούς του είδους.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Καλοκαιρινά ραντεβού με...stand up comedy στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
27.05.2016 15:14
Οι κωμικοί Κώστας και Θανάσης Παπαγεωργίου μαζί με τον φοβερό Αλέξανδρο Τσουβέλα κάνουν stand up comedy στην ειδικά διαμορφωμένη αυλή του θεάτρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, από τη 1 Ιουνίου 2016.
Stand up comedy Special με τον Paul Thorne στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
07.04.2016 15:34
Ο διεθνούς φήμης Άγγλος κωμικός Paul Thorne έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για μία special παράσταση stand up comedy, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στις 20:00.