Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Σσσσ το έργο αρχίζει!

 Σσσσ το έργο αρχίζει!
Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις εξαιρετικές κριτικές, το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα...Mε τη σιωπή, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Βεάκη. Οι παραστάσεις ανοίγουν αυλαία στις 5 Οκτωβρίου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις εξαιρετικές κριτικές, το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα...Mε τη σιωπή, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Βεάκη. Οι παραστάσεις ανοίγουν αυλαία στις 5 Οκτωβρίου.

Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Νίκος Καραγεώργου, ενώ πρωταγωνιστούν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου , Χρήστος Βασιλόπουλος και Κώστας Αρζόγλου .

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα αρχοντικό με την ονομασία Τα επτά μπαλκόνια. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, είναι μια ανύπαντρη γυναίκα, η οποία περιμένει να γυρίσει ο αρραβωνιαστικός της από την Αμερική. Εχοντας χάσει τα λογικά της, ζει φυλακισμένη στα χρόνια του τότε. Οι άνθρωποι που την περιτριγυρίζουν, αποτελούν ιδιαίτερες, βασανισμένες φιγούρες.

Ο σύζυγος της νεκρής αδελφής της κυριαρχεί. Είναι απρόβλεπτος και με αρνητικές αντιδράσεις προς τη πλευρά του γιου του. Ο γιος του με τη θεία του έχουν μια σχέση δυνατή. Μια σχέση που οδηγεί σε εξωπραγματικούς κόσμους, τους οποίους και οραματίζονται. Δε θα μπορούσε να λείπει βέβαια και η λογική πλευρά των πραγμάτων, που την εκπροσωπεί ο γιατρός της οικογένειας.

Ο Κασόνα γεννήθηκε το 1903 σε ένα χωριό των Αστουριών. Ήταν Δημοκρατικός και φίλος με τον Λόρκα. Η θεατρικότητα των έργων του είναι δεδομένη, αφού, όπως συμβαίνει και με όλους τους γνωστούς Ισπανούς δραματουργούς, έχει τις ρίζες της στην πλούσια θεατρική παράδοση αυτού του λαού.

Από το 1931 έως και το 1936,ο Κασόνα διεύθυνε ένα θίασο σπουδαστών και έδινε πάνω από τριακόσιες παραστάσεις σε μικρές πόλεις και χωριά, όπου οι περισσότεροι από τους κατοίκους δεν είχαν ποτέ δει θέατρο.


INFO
Eναρξη: 5 Οκτωβρίου
Διάρκεια:έως 15 Δεκεμβρίου
Μέρες & ώρες Παραστάσεων:
Πέμπτη-Σάββατο,9:00μμ
Τετάρτη,Κυριακή,8:00μμ
Σάββατο,18:00μμ Λαϊκή Απογευματινή
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 20ευρώ, 22 ευρώ, 18 ευρώ,16 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Η Κατερίνα επιστρέφει για 3η χρονιά στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου
27.10.2016 15:31
Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, μετά και τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη όπου την παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.000 θεατές μέσα σε τρεις 3 εβδομάδες, επιστρέφει στην Αθήνα για 3η χρονιά, από τις 5 Δεκεμβρίου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
10.10.2016 13:37
Το έργο Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι, του Βασίλη Παπαβασιλείου, η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Τέχνης, επιστρέφει στη σκηνή της Φρυνίχου αυτή τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και για μόνο 6 παραστάσεις!
Η Αδαμαντία επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
30.09.2016 11:38
Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η «Αδαμαντία» με την Μάνια Παπαδημητρίου, επιστρέφει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Μάρτυς μου ο Θεός, του Μάκη Τσίτα, για τρίτη χρονιά στο Vault

27.09.2016 17:13
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε από τότε που πρωτοανέβηκε το 2014, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Vault οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένου στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014–, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.
Οι 12 Ένορκοι του Reginald Rose στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
16.03.2016 15:44
«Οι 12 Ένορκοι», η επιτυχημένη παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και τέσσερα βραβεία, έπειτα από δύο θεατρικές σεζόν sold-out παραστάσεων στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για έντεκα μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από 14 έως 24 Απριλίου 2016.